lab501.ro

Turtle Beach Earforce XP400 & XP42

Scris de: , in categoria: Gadget, Periferice, in 20 November, 2013.

Teste si concluzii

 

Am spus in introducere ca cele doua headset-uri testate azi, XP400 si XP42, sunt dedicate consolei XBOX 360 insa, asta nu inseamna ca sunt compatibile numai cu aceasta consola. XP400 poate functiona fara probleme si cu PlayStation 3 si ambele pot fi folosite cu orice device care are o mufa jack standard de 3.5mm. Practic, cablul audio se va conecta la transmitator si la device-ul de pe care vrem sa rulam continutul media, iar transmitatorul trebuie alimentat de la un port USB (chiar si de la un device diferit). In acest mod, XP400 si XP42 pot fi folosite cu orice computer (desktop, laptop), device mobil (smartphone, tableta) sau chiar si TV/Home Theater.

Din pacate la un headset sunt destul de putine teste pe care le putem face si chiar si asa, acestea sunt cat se poate de subiective. Totusi, am pastrat un setup comun pentru toate castile sau headset-urile testate pana acum. Astfel, mare parte din teste le-am facut pe desktop, utilizand o placa de sunet Xonar D2. In acest fel am putut sa compar performantele ambelor headset-uri fara ca mediul de testare sa fie diferit.

Am sa incep cu partea cea mai importanta a testarii si anume redarea sunetului si a efectelor sonore din jocuri. Am jucat CS:GO, Battlefield 4, NFS: The Run si World of Tanks. Am urmarit sa aud cum se comporta castile cu efecte sonore cat mai variate. De asemenea, fiind vorba despre doua headset-uri dedicate XBOX 360 am testat si acest scenariu cu doua jocuri: GTA 5 si Fifa 2014.

Am testat ambele casti si in cateva cazuri uzuale, cum ar fi auditia de muzica si evident filme. Astfel, am folosit o secventa dintr-un film 1080p cu sunet DD5.1, precum si cateva melodii din genuri diferite (clasica, rock, hip-hop) in format FLAC. Am rulat acest scenariu pe desktop si XBOX pentru a vedea daca exista vreo diferenta intre diferitele tipuri de conexiune a transmitatorului. Conectarea la desktop cu placa de sunet Xonar s-a facut printr-un cablu audio standard conectat la mufa jack 3.5mm iar conectarea la XBOX s-a facut folosind cablul digital optic.

Rezultatele in toate testele au fost foarte apropiate. Daca tinem cont de faptul ca din punct de vedere hardware ambele headset-uri sunt identice, nu este deloc surprinzator acest rezultat. Totusi, au existat mici diferente, de exemplu la XP400 sunetul mi s-a parut putin mai amplu, mai bogat. De asemenea, singura diferenta dintre conectarea prin mufa jack si cablul optic este data de intensitatea sunetului static de pe fundal care in primul caz poate fi deranjant iar in al doilea caz abia e perceptibil. In rest, calitatea auditiei, indiferent de tipul de continut media rulat (muzica, filme, jocuri) este aproape identica la ambele casti.

Practic, alegerea dintre aceste doua modele trebuie sa se faca in functie de dotarile, optiunile si preturile fiecaruia. XP42 nu este complet wireless, pentru a folosi chat-ul trebuie conectat controllerul la casti printr-un cablu. Pe de alta parte, XP400 are o greutate mai mare si dupa o vreme poate deveni incomod de utilizat. In plus, XP400 are un acumulator care nu poate schimbat iar XP42 foloseste doua baterii AAA. Fiecare aspect poate fi privit ca un avantaj sau dezavantaj, in functie de preferintele fiecaruia. Independent de toate acestea, XP42 costa in jur de 530-550 de lei iar XP400 costa in jur de 730-750 de lei.

Turtle-Beach-XP400-25

Comentarii

2 comentarii la: Turtle Beach Earforce XP400 & XP42

  1. Liviu a scris pe:

    Aveam pretentii … la banii aia cumperi 2 stand-up-uri de calitate gen Yamaha si mai pui inca pe atat si ascultati muzica de calitate la nivel inalt – atat voi cat si vecinii vostrii – egoistilor !

    Nu acum serios – mie nu mi s-a facut niciodata piele “de gaina” la o auditie in casti , si am testat chiar si modele de casti celebre de la Audio Technica, Beat , Bose , Sehnheiser , Sony , Soul samd si nu s-au comparat cu the real deal – muzica in boxe – poate o fi cauzat de vibratii , poate o fi presiunea aerului , o fi nivelul de sunet receptionat intrauricular … nu pot sti – dar banii aia nu sunt de dat pe oricare dintre castile de mai sus !

    Stima baieti !

  2. Mane…e vorba de gameri si scule de gaming aici…nu de audiofili…care cred ca s-ar putea uita la ceva scule putin mai sus ca pret daca sunt true :)

Lasa-ne un comentariu: