Roccat Kone XTD & Kone Pure Review
Concluzii
In concluzia articolului anterior, tot referitor la un mouse de gaming, mentionam faptul ca atunci cand o companie relativ noua incearca sa castige market-share, exista doua modalitati de a intra pe piata: fie oferi un produs revolutionar sau semnificativ mai bun decat competitia, fie oferi un produs competitiv, similar ca si performante cu oferta concurentei, insa, la un pret sensibil mai bun. Kone XTD, care e varful de gama Roccat in acest moment va costa aproximativ 440 de lei (acesta este pretul recomandat, deci exista posibilitatea ca acest pret sa fie de fapt mai mare).
Performantele acestui mouse sunt comparabile cu ceea ce ofera concurenta, nu pot sa spun ca exista diferente majore intre acest mouse dotat cu senzor laser si un alt mouse de gaming similar. Nici in privinta constructiei nu pot spune ca lucrurile stau diferit – majoritatea fiind construiti din plastic. O noutate in acest sens a fost Corsair M90 cu sasiu de aluminiu (si greutate mult mai mare), insa acesta avea un pret mai bun, fiind cu aproape 100 de lei mai ieftin.
Kone Pure va avea un pret recomandat de 350 de lei, din nou, un pret destul de mare atunci cand il punem fata in fata cu concurenta. Corsair M90 si M60 ambele testate pe NEXT lab501 costa mai putin, 325 lei, respectiv 294 lei, insa, beneficiaza de o constructie mai solida. Tot in gama de 250-300 de lei mai gasim si produsele unor concurenti cu vechime in industrie, cum ar fi Cyborg RAT5, Razer DeathAdder, SteelSeries Laser Diablo 3 sau Logitech Laser G500.
Intr-un final alegerea este una destul de dificila, mai ales in cazul unor periferice supuse din plin subiectivismului. Cei de la Roccat au reusit sa ofere doua produse solide, de calitate, care respecta standardele impuse de jucatorii mai vechi din domeniu. Un avantaj major al celor doua “forme” pe care le ia cel mai nou mouse Roccat este faptul ca va fi potrivit atat pentru cei care doresc un mouse de dimensiuni mai mari (Kone XTD), cat si pentru cei care au nevoie de un mouse mai mic (Kone Pure).
Fiind vorba despre un tip de periferice in alegerea carora subiectivismul joaca un rol important, alegerea nu va fi facuta dupa specificatii sau pret ci in primul si in primul rand dupa feeling. Asa ca inainte sa decideti ce mouse va poate propulsa pe primul loc in competitiile eSports, cel mai indicat ar fi sa butonati intr-un showroom fiecare model pe care ati pus ochii. S-ar putea ca unul dintre cele doua modele lansate de Roccat sa se potriveasca perfect stilului vostru de joc, la fel cum este perfect posibil ca un modul mult mai accesibil sa va ofere aceleasi rezultate.
Comentarii
Thx for the input!
Daca eram in dubii sa imi aiu unul acum sunt sigur ca vreau. Foarte util articolul, tks
Pingback: NEWS - Periferice - Page 24 - My Garage
Pingback: Roccat ISKU FX & Hiro 3D - next lab501