lab501.ro

Review – Microlab X1: sunet stereo bi-amplificat

Scris de: , in categoria: Gadget, Periferice, in 14 July, 2016.

Concluzii

Microlab X1 sunt monitoare active care arata foarte bine si se comporta atat de bine pe cat le permite pretul de 700 lei pentru care le putem achizitiona din magazin. Spun asta in conditiile in care componentele necesare unei boxe de calitate costa, de exemplu incintele Microlab din seria PURE costau undeva la 2000 – 2500 lei si aveau aproximativ aceleasi dimensiuni si putere ca X1. Prin urmare nu ar trebui sa ne intrebam de ce Microlab X1 au oarece probleme in ceea ce priveste frecventele medii si sufera la capitolul de frecvente joase, dar pentru o ureche neantrenata de cele mai multe ori SOLO 6 si SOLO 7 vor suna mai bine datorita senzatie de plin data de bass-ul mai bogat.

Totusi, cei care apreciaza finetea vor observa de indata separarea intre sunete data de amplificarea separata pentru difuzoare precum si naturaletea sunetelor venite de la o membrana de hartie a difuzorului de bass precum si de calota textila de 1″ a tweeter-ului. Da, sunt multe lucruri care ar putea fi imbunatatite dar pentru asta pretul ar urca destul de mult si nu stiu daca ar mai fi cineva interesat.

Problema pe care o am eu cu Microlab si cu ale sale produse tine de pret, care in ultimii ani s-a marit destul de mult. Bine, in 2009-2010 cand au inceput sa aiba succes SOLO 6 / 7 pe piata din Romania dolarul era undeva la 3 lei si acum este 4 lei asadar era normal ca pretul sa urce de la 300 lei pentru SOLO 6 pana spre 500-600 lei cat costa ele acum dar salariile noastre nu au crescut cu acelasi coeficient asadar nu mai putem spune ca raportul pret / performanta al acestor boxe se mentine la acelasi nivel. Daca in trecut cu 300 lei nu prea reuseai sa-ti iei nimic decent la capitolul audio, Microlab SOLO 6 fiind o adevarata raza de soare in mijlocul iernii acum lucrurile stau un pic diferit.

Ma refer la faptul ca la sub 700 lei cat costa Microlab X1 ne putem lua o pereche de Magnat Monitor Supreme 202 la 499 lei ce vin de la un producator cu renume si au difuzor de bass de 6.5″, corector de faza si sensibilitate 91dB impreuna cu un amplificator in clasa D de 2 x 25 / 50W bazat pe un chip performant de la Texas Instruments, Tripath sau ST Microelectronics (sub 200 lei de pe eBay). O astfel de combinatie, desi nu este bi-amplificata va avea un sunet mai bun ca sa nu mai mentionez faptul ca putem departa boxele mai mult pentru ca nu mai avem amplificatorul integrat in boxa.

 

2

Comentarii

7 comentarii la: Review – Microlab X1: sunet stereo bi-amplificat

  1. Hemisphere a scris pe:

    Material fonoabsorbant in ele, kanci?

  2. matose Post author a scris pe:

    Canci, canci :)

  3. Nelu a scris pe:

    Calitativ, pe sunet, sunt inferioare unor Audioengine A5+? Cu ce boxe le-ai putea compara?

  4. Audioengine A5+ sunt in total alta gama de pret la 2000lei+, asadar comparatie mi se pare un pic deplasata. Inafara de conexiunea Bluetooth si intrarile digitale pe care nu le are, X1 se poat compara la sunet cu R2000DB de la Edifier.

  5. matose Post author a scris pe:

    Audioengine A5+ sunt in total alta gama de pret la 2000lei+, asadar comparatie mi se pare un pic deplasata. Inafara de conexiunea Bluetooth si intrarile digitale pe care nu le are, X1 se poat compara la sunet cu R2000DB de la Edifier.

  6. Nelu a scris pe:

    Am inteles, multumesc.

    Am banuit ca o comparatie cu Audioengine A5+ ar putea fi cam mult, dar nu eram sigur, si aveam nevoie de o confirmare.

    Spun asta deoarece am gasit un versus, intre S1000DB si Audioengine A5+, unul destul de elaborat, tot asa intins pe vreo 5-6 pagini ca si revie-wl tau cu X1, unde la final, concluzia a fost ca S1000DB, ar fi o optiune foarte buna, datorita celor 100 euro mai ieftin si a performantelor pe sunet relativ comparabile cu A5+-ul

    Este adevarat ca nu e in engleza, dar cu un browser cum este Chrome-ul, care ofera si traducere in engleza, se poate intelege ca cele doua modele sunt umar la umar
    http://www.techtesters.eu/edifier-s1000db-vs-audioengine-a5/7/

    Multumesc inca odata pentru partea cu faptul ca X1 sunt destul in spatele A5+-lui, iar daca S1000DB este pe aceeasi linie cu A5+, cam ma edific deja.

  7. Fanica a scris pe:

    Fain review! Faine boxe. Se poate si mai bine… dar se poate si mult mai rau…
    Am ramas marcat in special de lista cu albumele ascultate. Si as fi tare curios cum ti se par melodiile insirate de mine mai jos. Eu zic ca ar merge intr-o lista cu muzica etalon de testat sisteme audio.

    Sai Yoshiko – Taiji no Yume
    Hako Yamasaki – Wandering
    Hako Yamasaki- Windmill

    Doar asa… o sugestie… Vezi tu daca merg sau nu… Mai bine zis “auzi”.

    :-)

    Hai noroc!

Lasa-ne un comentariu: