lab501.ro

Review – FRITZ!Box 7490, 6820 LTE, FRITZ!WLAN Repeater 1160, FRITZ!DECT 200

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, Retelistica, in 26 July, 2016.

FRITZ!WLAN Repeater 1160

 
In urma cu 3 ani, colegul meu George testa 310, un repeater WiFi 802.11n. Ei bine, stranepotul acestuia se numeste FRITZ!WLAN Repeater 1160 si este un adevarat behemoth dual-band, capabil de viteze de pana la 866 Mbps in banda de 5GHz (802.11ac), respectiv 300 Mbps in banda de 2.4GHz (802.11n).

Instalarea este foarte simpla, imperecherea cu router-ul principal realizandu-se cu ajutorul butonului WPS. FRITZ!WLAN Repeater 1160 nu necesita nici o configurare, preluand setarile retelei pe care o extinde (denumire, parola, protocol de securitate s.a.m.d.). Cu toate acestea, daca dorim, putem avea acces la setarile sale fie din meniul lui 7490, fie accesand interfata dedicata a repeater-ului.

 
Repeat-01

Repeat-03

Repeat-04

Repeat-05

Repeat-06

Repeat-07

Comentarii

4 comentarii la: Review – FRITZ!Box 7490, 6820 LTE, FRITZ!WLAN Repeater 1160, FRITZ!DECT 200

  1. casuta a scris pe:

    Am routerul de mai sus (7490) de anul trecut, fiindu-mi furnizat direct de ISP la încheierea abonamentului pentru acces Internet. Am plătit pe el ceva mai puțin decât pretul de magazin, însă tot a fost vreo 150 EUR parca. Conexiunea la net e VDSL (linie telefonică), 30 down / 10 up Mbps, cost lunar 55 EUR (da, știu, oftez de fiecare data când ajung prin tara ), însă linia a fost absolut stabilă pana acum.

    Routerul s-a comportat impecabil. N-a fost resetat decat la update de firmware (citind articolul de mai sus si accesând interfața routerului am constatat update-ul la ultima versiune, nu arată rău). Sta in priza non stop de mai bine de un an iar chargerul e relativ rece. Ii folosesc resursele aproape complet:
    – pe Wi-Fi pentru câteva device-uri mobile de prin casa (telefoane, tableta, laptop, Chromecast), in ambele benzi de 2.4 si 5 GHz. Face fata cu brio într-un mic apartament cu un dormitor.
    – un NAS WD MyCloud (1 Gbps) si un receiver Yamaha (100 Mbps) pe porturi Ethernet.
    – doua HDD pe cele doua porturi USB (deci si ca NAS). Merg încet, doar câțiva MBps, nu se compara cu un NAS dedicat. Mai repede le conectezi la laptop pentru transferuri mai mari de câțiva giga si apoi il înfigi la loc in router. Pentru streaming audio/video in rețeaua locală însă e suficient.
    – recent i-am luat si un terminal DECT (vreo 50 EUR) pe care l-am împerecheat cu routerul, deoarece acesta include si o stație de baza DECT iar abonamentul meu include si niște minute. Tot azi am vazut ca producatorul a lansat recent o aplicație, Fritz!App FON, care permite folosirea tabletei / telefonului mobil via Wi-Fi pentru a iniția apeluri telefonice, făcând astfel cumva redundanta achiziția mea, asta e.

    Probabil ca nu l-as fi luat in alta conjunctura (preț măricel, brand mai puțin cunoscut, hardware 2014 deci un pic mai vechiut) dar într-un final s-a dovedit un produs foarte bun, fiabil si stabil. Mai ales ca se pare ca am ajuns să-i folosesc destul de multe din opțiunile cu care e dotat.

  2. Ati inceput sa vorbiti in introducere despre IoT, dar nu vad nimic in descrierea nici unuia din dispozitive, ce suport are pentru izolarea retelelor nivel tcp/ip sau a altor straturi, sau a fost doar o mentiune pt SEO?

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Laurentiu…avem un serial intreg pe lab pe marginea subiectului. Aici Dect 200 cred ca s-ar incadra la categoria asta…

  4. Monstru Post author a scris pe:

    Iar IoT nu este exact termenul pentru care as dori sa fim indexati, in fond testam placi video si smartphone-uri :)

Lasa-ne un comentariu: