lab501.ro

Review – FRITZ!Box 7490, 6820 LTE, FRITZ!WLAN Repeater 1160, FRITZ!DECT 200

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, Retelistica, in 26 July, 2016.

FRITZ!Box 7490

 
Testarea produselor de retelistica nu se numara neaparat printre placerile vietii pe care le gust din plin (cum ar fi testarea celei mai noi placi video, de exemplu), prin urmare am incercat sa ma rezum la a testa doar produse iesite din comun sau produse ale unor companii care au o abordare usor diferita a pietei. Unul dintre producatorii care are o astfel de abordare este AVM, compania mama a produselor de retelistica FRITZ!. Am facut cunostinta cu produsele acestora in urma cu trei ani si am putut vedea ca avem de-a face cu un producator concentrat asupra conceptului de Smart Home.

Poate in 2016 acest concept nu mai este o noutate, in fond va povestesc de ceva timp despre Internet of Things si diverse device-uri inteligente care ne fac viata mai usoara. Cu toate acestea, produsele FRITZ! au fost gandite pentru Smart Living inca de la bun inceput, deci putem spune ca avem de-a face cu unii dintre pionierii Smart Home in Europa.

Prin urmare, in momentul in care m-au contactat si m-au intrebat daca am timp sa testez cele mai recente produse nu am stat pe ganduri si am zis da, iar cateva zile mai tarziu intram in posesia pachetului trimis din Germania. Evident, vedeta acestui review este router-ul FRITZ!Box 7490, insa colegii de la AVM au avut grija sa includa acolo si alte bunatati, unele dintre ele versiuni aduse la zi ale unor produse mai vechi, alte produse complet noi, gandite pentru utilizatorii anului 2016.

 
Intro

Comentarii

4 comentarii la: Review – FRITZ!Box 7490, 6820 LTE, FRITZ!WLAN Repeater 1160, FRITZ!DECT 200

 1. casuta a scris pe:

  Am routerul de mai sus (7490) de anul trecut, fiindu-mi furnizat direct de ISP la încheierea abonamentului pentru acces Internet. Am plătit pe el ceva mai puțin decât pretul de magazin, însă tot a fost vreo 150 EUR parca. Conexiunea la net e VDSL (linie telefonică), 30 down / 10 up Mbps, cost lunar 55 EUR (da, știu, oftez de fiecare data când ajung prin tara ), însă linia a fost absolut stabilă pana acum.

  Routerul s-a comportat impecabil. N-a fost resetat decat la update de firmware (citind articolul de mai sus si accesând interfața routerului am constatat update-ul la ultima versiune, nu arată rău). Sta in priza non stop de mai bine de un an iar chargerul e relativ rece. Ii folosesc resursele aproape complet:
  – pe Wi-Fi pentru câteva device-uri mobile de prin casa (telefoane, tableta, laptop, Chromecast), in ambele benzi de 2.4 si 5 GHz. Face fata cu brio într-un mic apartament cu un dormitor.
  – un NAS WD MyCloud (1 Gbps) si un receiver Yamaha (100 Mbps) pe porturi Ethernet.
  – doua HDD pe cele doua porturi USB (deci si ca NAS). Merg încet, doar câțiva MBps, nu se compara cu un NAS dedicat. Mai repede le conectezi la laptop pentru transferuri mai mari de câțiva giga si apoi il înfigi la loc in router. Pentru streaming audio/video in rețeaua locală însă e suficient.
  – recent i-am luat si un terminal DECT (vreo 50 EUR) pe care l-am împerecheat cu routerul, deoarece acesta include si o stație de baza DECT iar abonamentul meu include si niște minute. Tot azi am vazut ca producatorul a lansat recent o aplicație, Fritz!App FON, care permite folosirea tabletei / telefonului mobil via Wi-Fi pentru a iniția apeluri telefonice, făcând astfel cumva redundanta achiziția mea, asta e.

  Probabil ca nu l-as fi luat in alta conjunctura (preț măricel, brand mai puțin cunoscut, hardware 2014 deci un pic mai vechiut) dar într-un final s-a dovedit un produs foarte bun, fiabil si stabil. Mai ales ca se pare ca am ajuns să-i folosesc destul de multe din opțiunile cu care e dotat.

 2. Ati inceput sa vorbiti in introducere despre IoT, dar nu vad nimic in descrierea nici unuia din dispozitive, ce suport are pentru izolarea retelelor nivel tcp/ip sau a altor straturi, sau a fost doar o mentiune pt SEO?

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Laurentiu…avem un serial intreg pe lab pe marginea subiectului. Aici Dect 200 cred ca s-ar incadra la categoria asta…

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Iar IoT nu este exact termenul pentru care as dori sa fim indexati, in fond testam placi video si smartphone-uri :)

Lasa-ne un comentariu: