lab501.ro

Review – Elgato Facecam

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, Periferice, in 15 July, 2021.

Concluzii

 
Elgato Facecam vine ca o gura de aer proaspat in segmentul webcam-urilor premium, iar in contextul pandemiei in care multi dintre noi continua sa lucreze de acasa s-ar putea ca vanzarile sa nu se limiteze doar la creatorii de continut. Da, Facecam este dezvoltata special pentru creatorii de continut, dar se potriveste perfect si intr-o conferinta pe Zoom sau o discutie pe Skype cu parintii sau prietenii aflati la distanta. Nimic nu e mai frustrant decat sa ai un webcam cu o imagine de o calitate indoielnica, acesta stricand practic toata experienta.

La un pret comunicat pentru Europa de 200euro, Elgato Facecam nu este un webcam ieftin, insa nici nu pot spune ca are un pret exagerat daca e sa judecam dupa calitatea imaginii si ergonomia utilitarului. Compatibilitatea cu toate programele uzuale si integrarea cu Stream Deck va face Facecam sa devina in scurt timp cea mai utilizata camera pentru vloggeri, video revieweri dar si pentru utilizatorii casnici care isi doresc un webcam performant. Ati putut vedea si din testele mele calitatea imaginilor capturate fara echipament de iluminare de studio, care ar fi avut ca efect rezultate si mai bune, insa mai mult ca sigur majoritatea reviewerilor vor testa camera in acest mod.

Personal am apreciat constructia, dotarile si software-ul intuitiv si bine pus la punct al lui Elgato Facecam, insa senzorul CMOS folosit mi s-a parut foarte sensibil, cum saream de ISO 200 cum zgomotul crestea exponential. Intr-adevar, aceasta sensibilitate face ca pana si in conditii foarte slabe de iluminare sa putem utiliza camera, insa acest lucru vine cu un pret: zgomot. Cand faci streaming si ai 2-3 lumini puse pe tine acest lucru nu mai are nici o importanta, insa poate in curand testam si asa ceva, tot de la Elgato.

Una peste alta Elgato Facecam este un produs demn sa poarte numele Elgato si, implicit, Corsair, dezvoltand camera perfecta pentru creatorii de continut care au impanzit toate platformele digitale, cu atat mai mult anul trecut, de cand a inceput pandemia.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: