lab501.ro

Review – Elgato Facecam

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, Periferice, in 15 July, 2021.

Elgato Facecam

 
Desi nu cred ca mai exista cititori lab501 care sa nu fie familiarizati cu produsele Elgato, eu imi fac datoria si ii prezint inca o data. Fondata initial in Germania, Elgato s-a specializat de-a lungul timpului in dezvoltarea de produse accesibile pentru producatorii de continut care urmaresc un raport optim intre pret si performanta. Incepand cu Iulie 2018, Elgato au fost achizitionati de Corsair si si-au extins atat gama de produse, cat si cota de piata, beneficiind de reteaua de vanzari, dar si de filosofia brand-ului Corsair.

Pe langa deja binecunoscutul si mult indragitul Stream Deck, portofoliul celor de la Elgato consta in tot ceea ce ai putea avea nevoie pentru streaming de calitate: placi de captura video, lumini Key Light, Green Screen, dock-uri dar si recent lansatele microfoane din gama Wave. Si totusi parca lipseste ceva… ati ghicit: o camera cu care putem inregistra sau face streaming folosind platformele noastre preferate: Zoom, Skype, Teams, Slack, FaceTime, Google Meet, OBS sau SLOBS.

Elgato Facecam se lanseaza astazi si este veriga lipsa din lantul streaming-ului perfect imaginat de Elgato. Facecam nu suporta 4K, dar se straduieste sa fie cel mai bun webcam FullHD de pe piata, senzorul Starvis CMOS de la Sony si lentilele din sticla optimizate pentru focus fix in zona de portret (30 – 120 cm) ne dau de inteles faptul ca cei de la Elgato nu au glumit cand si-au propus acest lucru.

Aplicatia folosita pentru configurare si control se numeste Camera Hub si promite sa fie ergonomica – putem salva setarile direct in memoria flash integrata in webcam si acestea devin noile setari Default. Integrarea cu Stream Deck este si ea posibila datorita plugin-ului dezvoltat impreuna cu BarRaider, prin urmare ecosistemul este complet. Daca v-am captat atentia va invit pe pagina urmatoare sa vedem mai indeaproape specificatiile tehnice al lui Elgato Facecam.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: