lab501.ro

Review – Tenda RX27Pro

Scris de: , in categoria: Retelistica, in 23 October, 2023.

Rezultate

 

Am testat Tenda RX27Pro utilizand o metodologie adusa la zi cu cele mai noi componente. Astfel, am determinat o pozitie fixa a router-ului intr-o camera si am facut trei masuratori la distante diferite pentru determinarea degradarea semnalului. Am testat acoperirea avand o pozitie fixa a router-ului cat si o pozitie fixa a celor 3 puncte de masurare (P1 – 1m; P2 – 10m; P3 – 15m). Am utilizat linia de comanda pentru primirea – transmiterea datelor si pentru a afla viteza medie de transfer si durata de timp necesara transferului.

Materialele constructive ale cladirii unde efectuam masuratorile sunt caramida, bca si beton, asezonate cu parti de structura metalica tip sandwich. Viteza LAN-LAN a fost testata utilizand cabluri UTP CAT6 intre desktop-ul D1, router si laptop-ul L1. Testele LAN au fost realizate pe un desktop dotat cu o placa de retea integrata pe placa de baza, Aquantia 10GbE LAN si pe un notebook pe platforma Raptor Lake, echipat cu o placa de retea Killer E3100G 2.5Gbe LAN si cu o placa wireless MediaTek MT7927 Wi-Fi 7.

Pentru testele Wi-Fi am folosit acelasi notebook, cu ajutorul caruia am verificat vitezele de transfer si intensitatea semnalului in cele 3 puncte P0, P1 si P2. In cazul tuturor testelor am folosit un fisier video de test de ~1.27GB iar cablurile utilizate au fost CAT6.

Tenda RX27Pro este de departe cel mai rapid router testat de noi pana acum, obtinand rezultate bune atat in banda de 5GHz, cat si in banda de 6GHz (WiFi 6E). Paradoxal insa, dar din punct de vedere al vitezelor de transfer rezultatele in banda de 5GHz sunt ceva mai bune, in timp ce conexiunea in banda de 6GHz se remarca prin latenta semnificativ mai redusa (un aspect important in jocuri, de exemplu).

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: