lab501.ro

Review – Tenda AC15 AC1900 Dual-Band Gigabit WiFi Router

Scris de: , in categoria: Gadget, Retelistica, in 16 March, 2017.

Tenda AC15

 
La categoria componente pe care le utilizam in fiecare zi, dar de a caror existenta uitam atata timp cat totul functioneaza cum trebuie, se incadreaza cu siguranta si router-ele, componente rar testate de jurnalisti, cu exceptia catorva site-uri de specialisti care doar cu asta se ocupa. Si nu este greu de inteles de ce… in primul rand este un domeniu putin mai tehnic, in al doilea rand este vorba despre dispozitive schimbate odata la 5 ani si in al treilea rand metodologia de testare nu este chiar cea mai comoda.

Nu o sa ma ascund dupa deget, nici noi nu ardem neaparat de nerabdare sa testam un router, astfel incat de-a lungul timpului ne-am rezumat la testarea unor monstrii care ofereau la momentul respectiv maximul de performanta posibil, cum ar fi produsele celor de la Fritz! sau placa de retea TP-Link Archer T9E, adica adevarati behemoti ai retelisticii consumer. Cu toate acestea, internetul de mare viteza este o realitate pentru majoritatea romanilor, drept urmare router-ele de mare viteza chiar reprezinta un subiect de interes in tara noastra.

Si la fel ca in orice alta ramura a industriei IT, de cele mai multe ori mainstream-ul, sau produsele cu un raport calitate / pret iesit din comun, prezinta mult mai mult interes decat varfurile de gama, cu atat mai mult in cazul categoriei de produse despre care discutam astazi. Asa ca nu este greu de inteles de ce, in momentul in care cei de la Tenda ne-au intrebat daca suntem dispusi sa testam varful de gama Tenda AC15 AC1900 Dual-Band Gigabit WiFi Router am raspuns afirmativ.

Pentru ca stiam povestea din spatele acestui produs si pentru ca vroiam sa vedem cum se comporta unul dintre cele mai accesibile router-e AC1900 de pe piata. Vedeti voi, desi a fost lansat cu ceva timp in urma, Tenda AC15 este probabil cel mai accesibil router AC1900 comercializat in Romania in momentul de fata, pentru ~ 399 RON. In conditiile in care din ce in ce mai multe notebook-uri sau smartphone-uri sunt dotate placi de retea wireless rapide, un router AC1900 devine o adevarata necesitate si nu toti utilizatorii isi pot permite modelele TP-Link sau Asus care costa deobicei >700 RON.

 
Intro

Comentarii

5 comentarii la: Review – Tenda AC15 AC1900 Dual-Band Gigabit WiFi Router

 1. Florin B a scris pe:

  Observ ca varianta de firmware in testul dumneavoastra este 15.03.1.16. pe routerul meu am primit actualizare la 15.03.05.07 (17.01.2017), care adauga functionalitati in plus : ”DHCP Reservation” si ”Static routing”.

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Florin – screenshot-urile le facem in momentul in care instalam device-ul. Dar pentru teste facem evident update-ul la ultima versiune de firmware.

 3. Florin B a scris pe:

  Multumesc pentru raspuns. Am mentionat aceste lucruri deoarece dupa update, practic, meniul lui Ac15 este identic cu cel al fratelui mai mare(AC 18), adaugend functionalitatile aratate mai sus.

 4. Florin B a scris pe:

  Link download pentru ultimul firmware:
  https://drive.google.com/open?id=0B1BGZWvaE12mOW5WdUFFTDBrakU

 5. Florin B a scris pe:

  Firmware nou (V15.03.05.19):
  https://drive.google.com/open?id=1dk9p-uyVe8Db7S3vsE1cgxWwAN6Y4ppY

Lasa-ne un comentariu: