lab501.ro

Review – Tenda AC18 AC1900 Dual-Band WiFi Gigabit Router

Scris de: , in categoria: Gadget, Retelistica, in 21 March, 2017.

Tenda AC18

 

Saptamana trecuta va povesteam despre cel mai accesibil router AC1900 comercializat in Romania, mai precis Tenda AC15. Desi a fost lansat pe piata in 2015, Tenda AC15 ne-a atras interesul datorita performantelor oferite pentru pretul cerut, unul destul de mic pentru un router AC1900, precum si datorita hardware-ului similar cu anumite modele semnificativ mai costisitoare. Drept urmare, faptul ca discutam despre un router lansat cu 2 ani in urma conteaza mai putin in conditiile in care acesta ofera performante bune la ~399 RON.

La sfarsitul lui 2016, inceputul lui 2017, apareau primele anunturi legate de urmasul lui AC15, mai precis Tenda AC18, al doilea router AC1900 din portofoliul companiei chineze. Desi m-as fi asteptat ca acesta sa fie bazat pe un chipset Broadcomm ceva mai nou, cum ar fi Broadcom BCM4709C0, in special datorita relatiei pe care Broadcom au dezvoltat-o cu Tenda pe piata chineza, Tenda AC18 se bazeaza pe o platforma similara cu modelul AC15 (BCM4708A), existand insa imbunatatiri aduse la capitolul memorie flash, precum si tehnologii suportate.

Astfel, desi platforma hardware este similara, in cazul lui Tenda AC18 accentul a fost pus pe imbunatatirea semnalului wireless, precum si pe oferirea unor functii software in plus, inclusiv compatibilitatea cu firmware-uri custom. Coincidenta sau nu, a doua zi dupa ce publicam review-ul lui AC15, Tenda AC18 ajungea in Romania si pentru ca am apreciat primul model am fost de acord sa testam si cel mai nou router Tenda comercializat in Romania. Vom avea parte de multe deja-vu-uri pe parcursul acestui review, dar asta nu inseamna ca nu ne place sa fim informati.

 
Intro

Comentarii

2 comentarii la: Review – Tenda AC18 AC1900 Dual-Band WiFi Gigabit Router

  1. Gabriel a scris pe:

    Scrie suport IPV6, ceea ce nu este adevarat, nu are IPV6

  2. Valentin a scris pe:

    Nu are suport pentru IPv6. Este penibila treaba asta. Si nu o poti rezolva la ei pe site, cu tot cu asa zis suportul lor in Romania.
    Am luat o teapa de 400 lei cu el.
    Sa le fie rusine celor de la Tenda si aviz amatorilor de rutere, asa zis puternice.

Lasa-ne un comentariu: