lab501.ro

Review – Tenda AC18 AC1900 Dual-Band WiFi Gigabit Router

Scris de: , in categoria: Gadget, Retelistica, in 21 March, 2017.

Concluzii

 
Tenda AC18 este in esenta un upgrade pentru modelul AC15, utilizand acelasi hardware de baza (Broadcom BCM4708A, 256MB DDR3, Broadcom BCM4360), dar venind cu imbunatatiri la capitolul memorie flash (128MB), porturi Gigabit LAN, respectiv calitate a semnalului wireless. Memoria flash mai mare inseamna ca putem incerca sa utilizam firmware-uri produse pentru modele bazate pe aceeasi platforma (RT-AC68U_378.56_beta2-X5.7-20151017.trx ar fi un bun punct de pornire in acest sens), router-ul nostru putand capata cu totul noi valente, in cazul celor care se pricep si isi asuma riscul unei astfel de operatiuni.

Chiar si in cazul celor care doresc sa utilizeze router-ul in regim plug&play, sau mai bine zis mai ales in cazul acestora, Tenda AC180 este o optiune demna de luat in seamna, dand dovada de performante demne de o clasa superioara de pret, in conditiile in care instalarea si configurarea pot fi realizate rapid chiar si de un utilizator mai putin initiat.

Singurul aspect pe care i-l pot reprosa lui AC18 este utilizarea unui chipset ceva mai vechi. Fiind vorba despre un model nou lansat pe piata noastra m-as fi asteptat sa vad un alt chipset in actiune, dar se pare ca utilizarea acestuia este rezervata unor eventuale noi modele, cu alte dotari si specificatii.

Cert este ca Tenda AC15 are acum un inlocuitor pe masura, care rafineaza reteta de succes implementata de Tenda in 2015, mai precis hardware puternic la pret accesibil, aceasta axioma fiind valabila si in 2017 pentru Tenda AC18, rezultatele testelor vorbind de la sine.

 
Outro

Comentarii

2 comentarii la: Review – Tenda AC18 AC1900 Dual-Band WiFi Gigabit Router

  1. Gabriel a scris pe:

    Scrie suport IPV6, ceea ce nu este adevarat, nu are IPV6

  2. Valentin a scris pe:

    Nu are suport pentru IPv6. Este penibila treaba asta. Si nu o poti rezolva la ei pe site, cu tot cu asa zis suportul lor in Romania.
    Am luat o teapa de 400 lei cu el.
    Sa le fie rusine celor de la Tenda si aviz amatorilor de rutere, asa zis puternice.

Lasa-ne un comentariu: