lab501.ro

Review – AVM FRITZ!Repeater 3000

Scris de: , in categoria: Retelistica, in 19 June, 2019.

Metodologie si teste

 

Ca de fiecare data, ne-am concentrat asupra celor doua elemente esentiale care dau nivelul performantei unui dispozitiv wireless, mai precis nivelul de putere, masurat in decibeli si viteza oferita in MB/s.

Am utilizat linia de comanda pentru primirea – transmiterea datelor si pentru a afla viteza medie de transfer si durata de timp necesara transferului. Intensitatea semnalului retelei wireless a fost testat cu ajutorul aplicatiei InSSIDer. Materialele constructive ale cladirii unde efectuam masuratorile sunt caramida, bca si beton, asezonate cu parti de structura metalica tip sandwich.

Fiind vorba despre un repeater, nu un router, am testat performanta acestuia in doua moduri. Astfel, mai intai am conectat FRITZ!Repeater 3000 la router cu ajutorul unui cablu de retea si l-am montat in pozitia P1, verificand viteza din pozitia P2. Apoi l-am lasat in aceeasi pozitie (P1) dar l-am conectat la router in mod WiFi si am repetat testul. Pentru teste am folosit acelasi notebook, cu ajutorul caruia am verificat vitezele de transfer si intensitatea semnalului in punctul P2. In cazul tuturor testelor am folosit un fisier video de test de ~1.27GB iar cablurile utilizate au fost CAT6.

In prima situatie am atins viteze de transfer de pana la 79 Mbps, in timp ce in a doua situatie viteza de transfer a scazut la 64.3 Mbps, nivelul de putere fiind acelasi (-28.3 dB), datorita efectuarii masuratorilor din aceeasi pozitie. Pentru performanta retelei noastre, care inregistreaza de obicei viteze mai mici de 10Mbps in pozitia P2, datorita distantei fata de router, utilizarea unui AVM FRITZ!Repeater 3000 in pozitia P1 reprezinta o imbunatatire radicala.

 
Plan1

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: