Review – Streamplify CAM
Experienta in utilizare
Setarile camerei se pot face direct din programul folosit, pentru teste am ales programul de streaming OBS. In imaginile de mai jos aveti setarile standard ale camerei, acestea fiind si ceea ce am folosit in imaginile captate. De remarcat suportul Anti-Flicker ce permite setarea frecventei retelei pentru 50Hz sau 60Hz, eliminand astfel problemele care pot aparea pe diverse continente. Pentru iluminare aditionala am folosit Light 10 Ring Light, tot un produs al celor de la Streamplify care mi s-a parut cel mai potrivit in aceasta situatie “de buget”.
Ca si calitate a imaginii pot spune ca Streamplify CAM este o camera corecta din toate punctele de vedere, incepand de la claritate si incheind cu suportul pentru conditii de iluminare reduse. Scenariul imaginat de mine in pozele de mai jos este unul destul de dificil: incapere intunecoasa cu jaluzelele trase dar si lumina “contre-jour” foarte dificil de inghitit chiar si de camerele cu renume si preturi ridicate.
In prima poza de mai jos nu am avut lumina suplimentara (de remarcat focusul clar pe degete) in timp ce in a doua poza am pornit Light 10 pe cel mai scazut nivel de putere.
Mai departe am setat Light 10 la aproximativ jumate din puterea lui maxima ceea ce ne-a oferit imagini clare si bine echilibrate.
La final am setat Light 10 la puterea maxima, insa nu am remarcat o imbunatatire a calitatii imaginii, mai mult ambalajul camerei din prima poza reflecta lumina, poza in general suferind un pic la capitolul de claritate. Mai mult ca sigur eram prea aproape de lumina si implicit de camera pentru ca in cea de-a doua poza (intensitatea luminii e neschimbata) m-am dat in spate si lucrurile arata perfect.
Comentarii