lab501.ro

Review – OPPO Enco X

Scris de: , in categoria: Periferice, in 15 February, 2021.

Prezentare

 

 
OPPO Enco X sunt disponibile in 2 versiuni, in functie de culoare, mai precis alb sau negru, aceasta din urma fiind de altfel versiunea primita de noi la teste. Cutia pentru transport si incarcare este echipata cu un conector USB-C, un led de stare, precum si cu un buton pentru intrarea in pairing mode, pozitionat pe laterala.

Fiecare casca este alcatuita dintr-o codita de plastic, in care sunt dispuse antena, chipset-ul si acumulatorul, precum si o incinta semi-circulara, in care este dispusa membrana. Varful din cauciuc este montat in exteriorul incintei de plastic, OPPO Enco X fiind practic un hibrid intre earbuds si casti in-ear.

Pentru control avem la dispozitie o suprafata capacitiva pozitionata de-a lungul fiecarei casti, pe exterior. Astfel, intreaga lungime a castii actioneaza ca o suprafata de control – cu ajutorul unui slide in sus sau in jos pe casca stanga putem regla volumul, in timp ce cu ajutorul unui dublu tap putem sa trecem la melodia urmatoare, sau sa raspundem la telefon. Similar, pentru a comuta intre cele patru moduri de functionare a tehnologiei ANC, tot ce trebuie sa facem este sa apasam casca pentru 1 secunda.

Mai mult decat atat, utilizatorii care folosesc telefoane OPPO pe care ruleaza OPPO ColorOS 7.0, sau o versiune mai noua, beneficiaza de imperechere ultra-rapida cu castile si pot personaliza modul in care controleaza castile, accesand OPPO Enco X > Earbud Functions din meniul Bluetooth. Pentru restul utilizatorilor de Android exista aplicatia HeyMelody, care permite personalizarea modului de control al castilor. Din pacate, aceasta nu este disponibila pe iOS in momentul de fata.

Si daca tot discutam mai sus despre anularea zgomotelor de fond, trebuie sa stiti ca fiecare casca este echipata cu un chipset dual-core si trei microfoane. Unul este utilizat pentru convorbiri, in timp ce microfoanele pozitionate pe incinta sunt utilizate pentru anularea zgomotelor de fond. Astfel, avem la dispozitie patru moduri de functionare, mai precis Off, Weak, Strong şi Transparent. Off inseamna, evident, ca anularea zgomotelor de fond este oprita, weak ofera un bun echilibru intre ANC si autonomie, Strong izoleaza complet utilizatorul de lumea exterioara, in timp ce Transparent ne permite sa auzim ce se intampla in jurul nostru, fiind o solutie indicata pentru sportivi… sau pietoni in Bucuresti.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: