Redragon Rahu K567 RGB
Constructie
Redragon Rahu K567 RGB este o tastatura dotata cu key-caps-uri trapeziodale. Tastatura se comporta si se simte placut, datorita masivitatii date de sasiu si de placa superioara din aluminiu, cat si de cele patru insertii de cauciuc care ajuta la stabilizarea perifericului pe orice suprafata. Pe latimea tastaturii se gasesc doua zone iluminate RGB, ce pot fi configurate separat fata de taste. Wrist pad-ul se ataseaza tastaturii prin glisare, culisand pe sina prevazuta in corpul de aluminiu din partea inferioara a perifericului si se fixeaza prin cele doua suruburi prevazute in pachetul de accesorii. Din motive de stabilitate, insertii de cauciuc sunt aplicate si pe partea din spate a pad-ului.
Switch-urile Outemu Blue sunt ceva mai zgomotoase decat Cherry MX Blue – dar acest lucru poate fi influentat si de constructia tastaturii. O dotare inedita consta in design-ul corpului switch-ului, acesta fiind decupat in dreptul LED-ului, pentru a permite o iluminare cat mai puternica. Efectul este destul de simplu de observat: combinatia dintre placa de aluminiu slefuit si iluminarea plina oferita de switch-uri creaza senzatia de continuitate (tastele nu par delimitate).
LED-uri folosite sunt de tip SMD (Surface Mount Device), fiind semnificativ mai mici, mai subtiri dar si mai luminoase decat LED-urile clasice. In conditii corespunzatoare de tensiune, curent si temperatura, ele pot avea o durata de viata de pana la 100.000 de ore. Switch-ul este modular, astfel ca acesta poate fi scos cu usurinta si inlocuit cu altul, mai ales ca avem inclus in pachet ustensila necesara pentru aceasta operatiune. Asadar e bine de stiut ca putem personaliza si chiar prelungi durata de viata a tastaturii atat cat ne dorim (putem gasi kit-uri cu taste de schimb chiar in magazinele din Romania).
Desi tastatura nu poate fi configurata prin software, tasta Fn este prezenta pentru reglajele necesare dar si pentru accesul functiilor multimedia. Ea este pozitionata in partea dreapta astfel incat cu o singura mana putem alege dintre cele 18 moduri de iluminare, putem regla intensitatea iluminarii pana la a o opri (Fn + ↑ /↓ ), ajusta viteza efectelor luminoase (Fn + ▲/ ▼), schimba directia luminii (Fn + →/←) dar si accesa tastele multimedia (Fn + F1 – F12). Tot prin intermediul tastelor putem schimba iluminarea celor doua laterale transparente (Fn + PrtSc) dar si personaliza tastele individual (Fn + ~), insa atunci cand inchidem unitatea, setarile nu se vor pastra. Luminile indicatoare (Num, Cap, Scroll) se vor aprinde concomitent anuntand practic ca sesiunea de inregistrare este initiata. Manualul ofera informatii detaliate despre tot ceea ce se poate face prin intermediul butoanelor hardware, inclusiv despre cum putem reveni la setarile initiale (Fn + Esc iar apoi F1 – F3 – F5).
Mai trebuie mentionat faptul ca tasta WIN se poate dezactiva cu ajutorul combinatiei Fn + WIN . Tastele in sine par fiabile, in mare datorita procesului de dubla injectie, respectiv ranforsarii prin nervuri pe partea interioara. Pentru a preveni inclinarea tastelor mai mari – respectiv Shift, Space, Enter, Insert, “+” de pe tastatura numerica si Backspace – cei de la Redragon au folosit un mecanism de stabilizare similar cu cel prezent pe tastaturile Cherry.
Comentarii