lab501.ro

Ravcore Cyclone & Ravcore Javelin

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 16 July, 2017.

Gladiator – Javelin – Airrow

 
Mentionam la inceputul acestui articol faptul ca Javelin are o poveste interesanta si a venit momentul sa va explic despre ce este vorba. Paradoxal, are legatura cu un alt producator, pe numele sau Виртуальное Конструкторское Бюро (Virtual Research and Design Center), sau pe scurt VKB. Denumirea companiei se refera la faptul ca majoritatea inginerilor lucreaza din diferite locatii din Belarus si Russia, colaborand cu ajutorul internetului. Compania a luat fiinta in 2003, ca urmare a popularitatii jocului IL-2 Sturmovik, coroborata cu lipsa unor pedale de calitate pentru joystick-uri.

Astfel, primul produs al companiei a fost un astfel de set de pedale, in care VKB au introdus tehnologia care i-a facut cunoscuti, mai precis senzorii magnetorezistivi (MaRS). 4 ani mai tarziu, compania era subcontractata pentru designul unui nou model de joystick, mai precis Defender Cobra M5, un model care a cunoscut o popularitate ridicata in estul europei. A urmat VKB Gladiator, un joystick gandit pentru pasionatii de simulatoare bazate pe cel de-al doilea razboi mondial.

Spun asta pentru ca atat configuratia butoanelor cat mai ales manerul ne duc cu gandul la cel de-al doilea razboi mondial, manerul fiind o replica (adaptata pentru PC, desigur) a manetei BK12 de pe Messerschmitt Bf-109, agilul avion de vanatoare din dotarea Luftwaffe. Bun, dar care este legatura dintre Ravcore Javelin si VKB Gladiator?

Pai… este destul de simplu. Sau mai bine zis, complicat. Pentru ca VKB au proiectat modelul Gladiator, insa producatorul efectiv este o companie taiwaneza, pe numele ei Asian Games. Conform intelegerii dintre cele doua companii, VKB nu poate comercializa modelul Gladiator in Europa, doar versiunea Gladiator Pro.

Ei bine, Asian Games comercializeaza produsul in Asia sub denumirea COBRA JOYSTICK V6 (JS-3601V), punandu-l de asemenea la dispozitia unor brand-uri in regim OEM. Brand-urile care comercializeaza modelul in Europa sunt Speedlink (AIRROW Flightstick), respectiv Ravcore (Javelin).

Practic, diferentele dintre VKB Gladiator si Ravcore Javelin / Speedlink AIRROW sunt destul de simple – pivotarea manetei in jurul axei (axa Z) este controlata de potentiometre, nu de senzorii magnetorezistivi care controleaza restul axelor (X, Y), suportul software este limitat iar controlul calitatii este efectuat de producatorul chinez, nu de catre VKB (ca in cazul Gladiatorului). Cu exceptia acestor aspecte, Ravcore Javelin este practic versiunea europeana a lui VKB Gladiator.

Simplu, nu-i asa? Acum haideti sa vedeti despre ce este vorba…
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: