lab501.ro

Ravcore Cyclone & Ravcore Javelin

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 16 July, 2017.

Ravcore

 
Imi aduc aminte cu drag de vremurile de glorie ale CeBIT-ului, targ IT la care participam in fiecare an, uneori in echipa completa (4 oameni). Hale gigantice pline de produse, producatori din toate colturile lumii, forfota zilnica si berea nelipsita din fiecare seara. Si unul dintre lucrurile de care imi aduc aminte cu drag este culoarul dedicat micilor producatori asiatici, brand-uri care nu isi permiteau un stand mare dar care bateau tot drumul pana in Hanovra pentru a-si promova produsele. Desigur, majoritatea nu aveau in portofoliu produse interesante pentru noi, insa, printre 100 de stand-uri care nu ne interesau gaseam intotdeuna un brand cu potential sau un produs nou. Asa a fost cazul celor de la Nofen, de exemplu, iar pasii ne-au purtat mai tarziu pe alei similare la Computex, unde am descoperit in fiecare an cel putin un brand nou si interesant.

Paradoxal, nu doar in Asia am gasit astfel de producatori, una dintre tarile care a reusit sa ne uimeasca uneori fiind Polonia. De la GoodRam, producatorul de memorii cu fabrica in Europa si pana la Silentium PC sau SPC Gear, polonezii au reusit nu odata sa ne impresioneze prin produse cu un bun raport calitate / pret, gandite de europeni pentru europeni. Iar Ravcore este exact acest gen de companie, intrand pe piata la sfarsitul anului 2015, in Polonia.

Desigur, domeniul pe care il abordeaza nu mai reprezinta o surpriza pentru nimeni, fiind vorba despre un producator de periferice de gaming. Original, nu-i asa? Ei bine, adevarul este ca explozia acestei piete in ultimii ani a dus la dezvoltarea accelerata a fabricilor din China, dar si a brand-urilor care colaboreaza strans cu producatorii OEM asiatici si nu numai. Si daca stii sa sortezi oferta, sa alegi componentele potrivite si sa pui accentul pe dotarile importante, poti avea succes in acest domeniu.

Ei bine, Ravcore au intrat recent si pe piata din Romania, prin urmare am decis ca nu ar strica sa aruncam o privire asupra unor produse din portofoliul lor. Astfel, am ales un produs “clasic” (un mouse de gaming RGB) si un produs care ar putea fi considerat excentric in zilele noastre, dar care are o poveste interesanta – un joystick.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: