lab501.ro

Ravcore Cyclone & Ravcore Javelin

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 16 July, 2017.

Concluzii

 
Per total, prima intalnire cu produsele Ravcore a fost una placuta, Ravcore Cyclone fiind un mouse cu un bun raport calitate / pret, in timp ce Ravcore Javelin mi-a adus aminte de vremuri de mult apuse in care petreceam ore intregi la bordul unor aronave legendare. Pentru un pret care porneste de la ~150 RON in Romania (174 RON la evoMag), Ravcore Cyclone ofera un senzor performant, o forma bine gandita, o suprafata placuta la atingere si bineinteles… iluminare RGB. Daca il gasiti prin showroom-uri nu ezitati sa il butonati, daca va place va alegeti cu un mouse de gaming pentru o suma modica.

In cazul lui Ravcore Javelin lucrurile stau putin diferit. Pe de o parte, pentru 299 RON primim un joystick solid, construit cu simt de raspundere si respect pentru detaliile istorice. VKB Gladiator nu este disponibil in Europa decat in costisitoarea versiune Pro (~1000 RON), prin urmare Ravcore Javelin poate fi un bun punct de plecare pentru cei care au nevoie de o maneta de calitate cu un pret accesibil.

Totusi, principala problema fata de VKB Gladiator, sau fata de alte joystick-uri cu un pret similar (Thrustmaster T.16000M sau Logitech Extreme 3D Pro) este suportul software limitat, care va da ceva bataie de cap utilizatorului. Desigur, un pasionat obisnuit cu configurarea joystick-urilor prin aplicatii third-party nu va avea probleme serioase, insa cei care fac primii pasi in lumea jocurilor care se controleaza cu ajutorul manetei nu vor avea o experienta prea placuta. Chiar daca modelele Thrustmaster sau Logitech mentionate de mine mai sus nu fac parte din aceeasi clasa din punct de vedere al calitatii materialelor utilizate sau al ergonomiei, suportul software net superior le transforma in alegeri implicite pentru utilizatori mai putin obisnuiti cu acest domeniu.

Prin urmare, mi-as dori sa vad un utilitar dedicat lui Ravcore Javelin precum si un firmware nou, care sa rezolve problemele semnalate de mine. Spun asta pentru ca hardware-ul merita cu siguranta, Ravcore Javelin fiind un joystick de calitate, cu un nivel de ergonomie ridicat si o acuratete istorica (in cazul manetei) demna de atentia oricarui pasionat. Si nu in ultimul rand… discutam totusi despre o companie care include un desfacator de bere in pachetul fiecarui produs!

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: