lab501.ro

GoPro HERO6 Black – Partea I – Prezentare

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, in 28 September, 2017.

Quick test

 
Asa cum am mentionat si pana acum, articolul de fata nu este un review per se, testele in conditii reale de utilizare (partie, etc) urmand sa le efectuam in iarna. Pana atunci, ne-am gandit ca nu ar strica sa exemplificam cu ajutorul catorva clipuri de ce este capabila GoPro HERO6 Black, in special la capitolele stabilizare a imaginii, inregistrare sunet, negociere a situatiilor in care avem in cadru treceri care depasesc latitudinea de expunere de care este capabil senzorul , sau realizarea time-lapse-urilor direct din camera.

Deoarece am testat camera inainte de lansarea oficiala, nu am putut testa aplicatia QuikStories, deoarece versiunea care suporta GoPro HERO6 Black nu fusese publicata inca. Vom testa acest aspect in iarna. Pana atunci, trebuie sa mentionez ca am fost profund impresionat de modul in care Hero 6 Black inregistreaza sunetul, functia de reducere a zgomotului produs de vant functionand impecabil. Cei care stau in Bucuresti stiu ca am avut parte de cateva pale de vant pe cinste zilele acestea.

Ei bine, exact intr-o astfel de zi am realizat materialele de mai jos, iar vantul nu doar ca nu mai este nici pe departe la fel de deranjant ca in cazul modelelor mai vechi, dar se intelege aproape perfect ce vorbesc pe camera, asta in conditiile in care vorbeam in timp ce mergeam (destul de repede) pe strada.

De asemenea, functia de stablizare a imaginii este impresionanta, mai ales in conditiile in care discutam despre stabilizare electronica, nu optica. Totusi, am filmat in mers, am coborat si am urcat scari, iar GoPro HERO6 Black s-a achitat cu brio de aceasta sarcina. Acelasi lucru il pot spune si despre negocierea scenelor dificile – desigur, zgomotul isi face aparitia in anumite situatii, dar trebuie sa tineti cont ca majoritatea camerelor de actiune ar avea reale probleme in a filma o intrare la metrou, de exemplu.
 

Comentarii

9 comentarii la: GoPro HERO6 Black – Partea I – Prezentare

 1. Ionut a scris pe:

  Drooling! Pacat ca e cam scumpa, dar stabilizarea aia face toti banii

 2. Para a scris pe:

  Poate ca nu inteleg eu prea bine piata-tinta pentru GoPro, desi balbele din ultimii ani tind sa-mi dea dreptate, dar dpmdv au scos iar jumatate de produs.
  60 fps in 4k e extraordinar, dar daca scrii informatia pe un singur SD, compresia e horror.
  Stabilizarea electronica in 4k e o gluma, doar in HD e palatabila. Sony s-au prins de mult si au implementat BOSS, mai nou si pe action-cam-ul X3000. Doar 30 fps la 4k, dar oricum SD-urile nu fac fata la viteza de scriere la calitate buna.
  Pe langa astea, te-ai chinuit sa creezi Karma, propria-ti drona, sa-ti care Hero-urile. Nu ti-a iesit. Macar stai cu un ochi in industrie, sa analizezi trenduri si evolutii, s-o faci prietenoasa pentru altii daca tu nu esti in stare. Functii controlabile PWM ? Conexiune MAVLink ? N-ai, si pierzi la capitolul asta.
  Eu ma uit cu uimire la FLIR, si vad cat de bine gestioneaza expansiunea in retail pentru o corporatie axata pe contracte guvernamentale, comparativ cu una nascuta pentru retail.

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Ai filmare 4K cu stabilizare in articol – ti se pare ca nu functioneaza? Iar SD-urile fac fata bine mersi la un bitrate de 70Mbps unde ai 4K fara compresie horror. La capitolul drona nu comentez – nu ma pasioneaza, iar Karma mi se pare interesanta doar pentru functia de urmarire.

 4. Claudiu a scris pe:

  Am gasit pe net asta. Quote from the manual: Video Stabilization is available for all resolutions, except 4K60, 4K 4:3, 2.7K120, 2.7K60 4:3, and 1080p240. E real?

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Probabil ca da, eu am testat 4K @ 25fps

 6. Mihai a scris pe:

  hahaha ce tare – monstrule cum te legeni in timelapse!!!

 7. IamtheLaw a scris pe:

  Scump domle scump

 8. Adrian a scris pe:

  Pacat ca nu au lasat camera la acelas pret ca si HERO5. Parca mai mergea. Au inbunatatit un pic camera si au urcat pretul.

  Eu aici am vazut pret de Romania http://govideo.ro/camere-gopro/983-gopro-hero-6-black.html

 9. Monstru Post author a scris pe:

  Si la F64 o au, la acelasi pret

Lasa-ne un comentariu: