lab501.ro

GoPro HERO6 Black – Partea I – Prezentare

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, in 28 September, 2017.

Software

 
In momentul in care pornim camera pentru prima data vom alege setarile de baza (data, ora, conectarea la un smartphone dotat cu aplicatia QuikStories), nu inainte de a trece printr-un scurt tutorial in care este explicata modalitatea de control cu ajutorul touchscreen-ului. Astfel, pentru a schimba modul (filmare, fotografiere, fotografiere in rafala, timelapse) sau setarile (rezolutie, viteza, unghi de cuprindere) este suficient sa atingem latura inferioara a display-ului. Pentru a avea acces la setarile avansate va trebui sa facem swipe de la dreapta la stanga, in timp ce conectarea la alte dispozitive se realizeaza din meniul pe care il putem deschide facand swipe de sus in jos. Similar, accesul la materialele din galerie este realizat printr-un swipe de la stanga spre dreapta.

La capitolul setari avansate putem alege timpul de expunere (pentru fotografii), sensibilitatea, temperatura de culoare, profilul de culoare utilizat, etc. Tot aici putem porni sau opri stabilizarea imaginii, sau modul in care captam sunetul (stereo sau cu noise cancelling activat). In meniul Preferences si Connection putem alege tipul de conexiune WiFi utilizata (2.4 sau 5GHz), putem schimba numele si parola de acces pentru camera, putem porni sau opri functia de comanda vocala, putem seta ce se intampla daca apasam butonul Rec in momentul in care camera este oprita (filmare, fotografiere, etc), putem seta timpul de stand-by atat pentru camera cat si pentru display, luminozitatea display-ului principal, formatul video, sau putem porni / opri GPS-ul.

Comutarea intre diferitele moduri de utilizare si setarile de baza ale acestora (rezolutie, viteza) se realizeaza simplu si rapid, datorita display-ului dotat cu touchscreen. Per total, noul GoPro se simte ca un dispozitiv gandit pentru orice tip de utilizator, nu doar pentru pasionatii de sporturi de iarna care vor utiliza camera cu manusi.
 

Comentarii

9 comentarii la: GoPro HERO6 Black – Partea I – Prezentare

 1. Ionut a scris pe:

  Drooling! Pacat ca e cam scumpa, dar stabilizarea aia face toti banii

 2. Para a scris pe:

  Poate ca nu inteleg eu prea bine piata-tinta pentru GoPro, desi balbele din ultimii ani tind sa-mi dea dreptate, dar dpmdv au scos iar jumatate de produs.
  60 fps in 4k e extraordinar, dar daca scrii informatia pe un singur SD, compresia e horror.
  Stabilizarea electronica in 4k e o gluma, doar in HD e palatabila. Sony s-au prins de mult si au implementat BOSS, mai nou si pe action-cam-ul X3000. Doar 30 fps la 4k, dar oricum SD-urile nu fac fata la viteza de scriere la calitate buna.
  Pe langa astea, te-ai chinuit sa creezi Karma, propria-ti drona, sa-ti care Hero-urile. Nu ti-a iesit. Macar stai cu un ochi in industrie, sa analizezi trenduri si evolutii, s-o faci prietenoasa pentru altii daca tu nu esti in stare. Functii controlabile PWM ? Conexiune MAVLink ? N-ai, si pierzi la capitolul asta.
  Eu ma uit cu uimire la FLIR, si vad cat de bine gestioneaza expansiunea in retail pentru o corporatie axata pe contracte guvernamentale, comparativ cu una nascuta pentru retail.

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Ai filmare 4K cu stabilizare in articol – ti se pare ca nu functioneaza? Iar SD-urile fac fata bine mersi la un bitrate de 70Mbps unde ai 4K fara compresie horror. La capitolul drona nu comentez – nu ma pasioneaza, iar Karma mi se pare interesanta doar pentru functia de urmarire.

 4. Claudiu a scris pe:

  Am gasit pe net asta. Quote from the manual: Video Stabilization is available for all resolutions, except 4K60, 4K 4:3, 2.7K120, 2.7K60 4:3, and 1080p240. E real?

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Probabil ca da, eu am testat 4K @ 25fps

 6. Mihai a scris pe:

  hahaha ce tare – monstrule cum te legeni in timelapse!!!

 7. IamtheLaw a scris pe:

  Scump domle scump

 8. Adrian a scris pe:

  Pacat ca nu au lasat camera la acelas pret ca si HERO5. Parca mai mergea. Au inbunatatit un pic camera si au urcat pretul.

  Eu aici am vazut pret de Romania http://govideo.ro/camere-gopro/983-gopro-hero-6-black.html

 9. Monstru Post author a scris pe:

  Si la F64 o au, la acelasi pret

Lasa-ne un comentariu: