lab501.ro

Digital Touchpen DP-201 – Un periferic pentru scribi

Scris de: , in categoria: Gadget, in 29 August, 2012.

Instalarea si setarea dispozitivului sunt foarte simple: se prinde senzorul de monitor/capacul notebook-ului, se conecteaza folosind cablul USB inclus in pachet si se instaleaza software-ul de pe mini-CD. In acest moment touchpen-ul va actiona ca un mouse, astfel incat pointer-ul va sari zbuciumat dintr-o parte in alta a ecranului pana in momentul calibrarii. Ca sa evitati aceasta problema este suficient sa “ascundeti” pixul de senzor; sub birou de exemplu.

Calibrarea se face foarte repede folosind software-ul dedicat, dand click cu touchpen-ul in diferite parti ale ecranului. Imediat ce aceasta se termina touchpen-ul este complet functional si poate fi folosit cu software-ul dedicat, iar posibilitatile includ desenarea pe ecran, scrierea de documente sau scrierea mail-urilor de mana. Dintre acestea o gasesc utila doar pe prima, in cazul unei prezentari in care vrem sa subliniem anumite cuvinte cheie in timp ce vorbim, pentru ca scrisul tinand pixul perpendicular pe ecran devine extenuant in scurt timp si nu reprezinta o alternativa pentru o tastatura din punctul meu de vedere. Pentru alte intrebuintari, cum ar fi desenele artistice, precizia pur si simplu nu este suficient de buna precum o tableta dedicata precum cele comercializate de Wacom.
 

 
Schimband insa rezerva pixului cu una normala, cu pasta, touchpen-ul devine mult mai flexibil din acest punct de vedere si poate fi folosit si pe hartie. In acest caz senzorul se pune direct pe foaie si tot ce se va scrie pe ea va fi transmis calculatorului. Acest mod de functionare este mult mai comod pentru scris propriu-zis si poate fi extrem de util in cazul in care vrem sa pastram o copie digitala a documentului, de exemplu.

Comentarii

2 comentarii la: Digital Touchpen DP-201 – Un periferic pentru scribi

  1. neophitus a scris pe:

    Cred ca glumesti cu review-ul asta, eu unul mai astept detalii. Era mult mai important daca l-ai fi folosit pe foaie de exemplu si ai fi spus care este gradul de corectitudine al procesarii digitale a textului, adica ce procent din cat ai scris a fost corect stocat digital (nu spui nimic despre asta, dar presupun ca se pastreaza un jpg, macar aduce a scrisul tau pe “foaia digitala” sa nu? De OCR nu mai zic, vine cu soft pentru asa ceva sau trebuie achizionate si el?

  2. Nu vine cu soft OCR.

Lasa-ne un comentariu: