Review – Netgear ReadyNAS 526X + Seagate IronWolf Pro
Concluzii
Netgear ReadyNAS 526X este o solutie puternica, dedicata celor care opereaza cu un volum ridicat de date. Din acest motiv, atat pretul cat si optiunile oferite acestora nu il recomanda pentru un simplu utilizator casnic. Pe de alta parte, intr-o retea dotata cu un switch 10Gbps, Netgear ReadyNAS 526X poate fi o unealta extrem de puternica, care poate rezolva nevoia de back-up / acces din retea pentru cativa ani buni, chiar si in cazul in care filmati 4K zilnic.
Optiuni precum X-RAID, ReadyDR (disaster recovery), posibilitatea de a salva un numar nelimitat de snapshot-uri in retea sau compatibilitatea VMWare, fac ca Netgear ReadyNAS 526X sa fie una dintre cele mai puternice solutii non-rack in momentul de fata, iar acest lucru vine cu un pret pe masura ~1400 USD fara unitati de stocare.
Netgear ReadyNAS 526X este disponibil in mai multe versiuni, inlusiv cu unitati de stocare incluse, gata configurat. Am apreciat si garantia de 5 ani, precum si serviciul de inlocuire intr-o zi lucratoare, dar si ventilatorul de 120mm, semnificativ mai silentios decat modelele de 80mm montate pe majoritatea NAS-urilor.
Fara a avea legatura cu NAS-ul celor de la Netgear, trebuie sa mentionez si hard-disk-urile Seagate IronWolf Pro, acestea oferind atat performante impresionante cat si servicii post achizitie demne de un model enterprise si ma refer aici la recuperarea gratuita a datelor timp de 2 ani din momentul inregistrarii. Desigur si acestea au un pret pe masura, insa discutam despre hard-disk-uri cu un regim de functionare de 300 TB/an, in conditiile in care beneficiaza de 5 ani garantie.
Daca astazi am testat un model care se apropie mai mult de segmentul enterprise, nu va faceti griji. In curand vom testa si cele mai noi modele consumer de la Synology sau Asustor, de exemplu, pentru ca nu toti avem nevoie de un NAS de 5000 RON. Pana atunci, retineti un aspect important – vrei sa le razi in nas atacatorilor? Foloseste un NAS.
Comentarii
Excelent! sunt incantat ca citesc un alt articol dedicat NAS-urilor și cu atât mai mult sa aflu ca vor urma și altele…