lab501.ro

Review – Huawei FreeBuds 4i

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 20 April, 2021.

Teste si concluzii

 

 
Ca de fiecare data, am testat castile ascultand melodii in format FLAC, MP3 128 Kbps si pe YouTube. Am ascultat Pink Floyd – Wish you were here, Rammstein – Ich tu dir weh, Parazitii – Probleme de mandibula, Prodigy – Molotov Bitch, Dimmu Borgir – Mourning Palace si Johann Strauss – Wiener Waltz. Apoi am ascultat o serie de sample-uri – sunete cu frecvente de la 10 Hz la 22KHz, sweep-uri pe intreaga plaja de frecventa, teste de spatialitate, s.a.m.d. Am folosit pentru teste douai telefoane, mai precis Huawei P30 Pro si Samsung Galaxy Note 20.

De asemenea, am masurat raspunsul in frecventa folosind standul de masurare miniDSP EARS impreuna cu programul Room EQ Wizard pentru generarea semnalului de test, calibrarea nivelului de semnal si realizarea graficelor. Pe langa factorul subiectiv, putem masura si raspunsul castilor, identificand eventualele probleme, precum si diferentele intre canale. miniDSP EARS este calibrat din fabrica, fiecare dispozitiv avand o serie prin intermediul careia se pot descarca fisierele de calibrare (separat de canale) atat pentru casti circum-aurale dar si intra-aurale. Liniaritate perfecta nu vom intalni nici chiar in cazul celor mai apreciate casti, insa testele practice coroborate cu graficul de frecvente ne vor arata mai bine imaginea de ansamblu.

Huawei FreeBuds 4i reusesc sa impresioneze atat prin calitatea sunetului, cat si prin volumul maxim atins, raspunsul fiind in general liniar, cu un usor spike in zona inaltelor. Desi avem de-a face cu o pereche de casti in-ear, frecventele joase sunt reprezentate din plin, bass-ul fiind carnos, fara a stirbi insa din prezenta mediilor si inaltelor. Practic, indiferent de stilul muzical ascultat, am avut de-a face cu un sunet plin, placut, experienta auditiei depasind cu siguranta clasa de pret din care fac parte Huawei FreeBuds 4i.

La fel ca si surorile mai mari si mai scumpe, Huawei FreeBuds 4i ofera trei moduri de functionare, mai precis implicit, ANC ON, respectiv Awarenes. In modul implicit de functionare reducerea zgomotului din mediul inconjurator este dezactivata, castile functionanand ca orice headset wireless. In momentul in care activam ANC, vom elimina aproape complet zgomotele de fundal, modul de functionare putand fi personalizat in detaliu in aplicatia AI Life. Nu in ultimul rand, Awareness Mode amplifica zgomotele din exterior in timpul auditiei muzicale, functie utila pentru sportivii (ski, snowboard, ciclism, etc.) care vor sa asculte muzica fara a se izola complet de lumea din exterior, din motive de siguranta.

Huawei FreeBuds 4i ofera o combinatie perfecta intre calitatea sunetului, volum maxim si prezenta unor functii pe care le regasim de obicei in alta categorie de pret (ANC). Practic, atat din punct de vedere al calitatii audio, cat si din punct de vedere al functiilor oferite, Huawei FreeBuds 4i se pot compara cu OPPO Enco X sau 1More True Wireless ANC. Din punct de vedere al raportului calitate / pret insa, Huawei FreeBuds 4i ocupa cu siguranta primul loc in topul castilor TWS cu ANC, fiind comercializate pentru 399 RON.

Mai mult decat atat, Huawei FreeBuds 4i se lanseaza in aceeasi perioada cu primul magazin oficial Huawei Consumer Business Group din Romania, mai precis Huawei Store, care marcheaza aniversarea a 18 ani de prezenta Huawei in Romania. Utilizatorii care se aboneaza la newsletter-ul Huawei Store in aceasta perioada pot castiga un Huawei Mate Xs, vouchere de pana la 3000 RON sau alte premii surpriza. Nu in ultimul rand, pe langa magazinele partenere, putem achizitiona Huawei FreeBuds 4i si direct din Huawei Store.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: