lab501.ro

Review – Epomaker P75

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 23 August, 2024.

Concluzii

 

1 – Estetica

Utilizarea unei tastaturi cu PCB hot swap implica faptul ca avem la dispozitie posibilitati nelimitate de a personaliza tastatura dupa gustul nostru, ceea ce s-a intamplat de altfel si in cazul de fata. Astfel, discutam despre doua Epomaker P75, una fiind versiunea standard livrata de producator si a doua fiind versiunea adaptata pentru gusturile si nevoile mele. In ambele cazuri, avem de-a face cu o carcasa clasica, cu un aspect elegant si un finisaj superb, care isi va gasi cu siguranta locul pe orice birou.

2 – Materiale folosite

Epomaker P75 este construita dintr-un bloc de aluminiu slefuit la CNC, in interiorul caruia gasim PCB-ul hot swappable cu o grosime de 1.2mm, precum si 5 straturi de material fonoabsorbant. Cu o greutate de 1.65Kg, Epomaker P75 este o tastatura cu adevarat solida, calitatea constructiei fiind, de asemenea, ireprosabila.

3 – Functionalitate

Epomaker P75 ofera socket-uri hot-swap cu 5 pini, trei tipuri de conexiuni, buton de volum, precum si un utilitar cu ajutorul caruia puterm personaliza majoritatea parametrilor functionali. Desigur, daca va intereseaza compatibilitatea QMK / Via, atunci poate ar trebui sa va orientati catre o alta tastatura. Personal, acest aspect nu reprezinta un minus pentru mine, utilitarul inclus oferindu-mi toate optiunile de care am nevoie.

4 – Disponibilitate

Epomaker P75 nu este disponibila in magazinele din tara noastra, insa este in stoc pe site-ul producatorului, unde este comercializata pentru 99.99 USD, respectiv pe Amazon DE, unde o gasim listata la 119.99 Euro, cu TVA si taxele vamale incluse, dar fara transport.

5 – Raport calitate / pret
 

Epomaker ne-au obisnuit ca pentru 99 USD sa primim o tastatura solida, cu multiple posibilitati de configurare, un PCB hot-swap cu socket-uri south-facing cu 5 pini, toate tipurile de conexiuni de care am putea avea nevoie, switch-uri de buna calitate si un set de keycaps solid si elegant. Totusi, fata de alte modele testate de noi, de aceasta data discutam despre o tastatura construita in intregime din aluminiu, cu un aspect si un feeling la cel mai inalt nivel, drept urmare pot spune ca Epomaker P75 ofera un raport calitate / pret iesit din comun.

La final, voi cita cu nerusinare din articolul dedicat modelului Epomaker TH80 Pro V2 Via:

“Mai mult decat atat insa, cred ca ar trebui sa discutam putin si despre senzatia pe care o ai in timpul tastarii, ca si cum zeci de ingeri ti-ar gadila degetele la fiecare apasare, cantand in surdina ode care intretin beatitudinea, bucuria de a trai si integrarea profunda cu mediul inconjurator. Nu, nu glumesc, am tastat zeci de tastaturi in ultimii ani si desi cateva s-au apropiat de senzatia tactila si auditiva produsa de Epomaker TH80 Pro V2 Via, nici una parca nu s-a ridicat la acelasi nivel, in care tastarea in sine devine o bucurie si vrei sa nu te mai opresti din scris, doar pentru a simti in continuare tastele sub degete si pentru a auzi sunetul infundat produs de switch-uri in momentul actuarii.

Si da, am pus mana si pe tastaturi custom de sute de Euro, care produc senzatii similare, dar cumva pentru mine cea mai placuta senzatie a venit de la Epomaker TH80 Pro V2 Via echipata cu switch-urile Sea Salt. Si imi este greu sa explic de ce, in conditiile in care nu avem de-a face cu un sasiu din aluminiu, dar ceva din combinatia dintre pastic, spuma pentru antifonare, sistemul gasket mount, switch-urile Sea Salt si keycaps-urile groase, construite cu simt de raspundere, a rezonat profund cu gusturile si nevoile mele, Epomaker TH80 Pro V2 Via fiind prima tastatura testata in multi ani care nu a mai plecat de pe birou din momentul in care am terminat testele.

Din punctul meu de vedere, daca apreciati tastaturile retro cu un aspect elegant, silentioase si precise, atunci ar trebui sa butonati Epomaker TH80 Pro V2 Via. S-ar putea sa va dea pur si simplu lumea peste cap, asa cum s-a intamplat in cazul meu!”

Ei bine, de data aceasta chiar avem de-a face cu o tastatura construita din aluminiu, care suna extrem de placut si clacky asa cum vine din fabrica, insa poate fi transformata cu usurinta intr-un silent gasket monster cu ajutorul combinatiei de switch-uri folosite de mine in acest articol, fiind de asemenea adusa la standardele estetice ale subsemnatului prin utilizarea unui set de key-caps special.

Rezultatul este, daca va vine sa credeti, o tastatura care suna poate chiar un pic mai bine decat modelul caruia ii aduceam ode mai sus, arata chiar si mai bine si se simte si mai solid pe birou, motiv pentru care, ati ghicit, Epomaker P75 in echiparea modificata de mine a reusit chiar performanta de a inlocui TH80 Pro V2 Via pe biroul meu! Iar eu unul schimb tastaturile extrem de rar!
 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Epomaker P75

  1. Ionutz a scris pe:

    Absolut superba tastatura, in special cum ai modificat-o tu!

Lasa-ne un comentariu: