lab501.ro

iPhone 5: specificatii, camera, pret, iOS 6!

Scris de: , in categoria: Editorial, Smartphone, in 13 September, 2012.

Concluzii

Inainte de a trece la concluziile propriu-zise trebuie sa mai mentionez ca in cadrul aceluiasi eveniment Apple au mai fost anuntate si noile iPod-uri Nano care acum arata ca niste iPhone-uri in miniatura deoarece au un ecran de 2.5″ multi-touch. De asemenea, au fost prezentate si noi versiuni pentru iPod Touch cu SoC A5 si ecran de 4″ multi-touch. Pe langa iPhone 5 si noile generatii de iPod Nano si Touch a fost lansata si o noua versiune pentru iTunes. Trecand peste toate aceste detalii mai putin importante ne oprim asupra device-ului principal din aceasta seara si anume iPhone 5.

In primul rand merita observat faptul ca Apple nu a continuat stilul lansat odata cu iPad 3 si anume denumirea fiecarei noi iteratii “noul iPhone sau iPad”. Apoi, desi am asistat la prezentarea a trei noi iteratii de produse, iPhone 5, iPod Nano si iPod Touch, nu am vazut un iPad Mini – acesta, in cazul in care exista, poate fi pastrat pentru lansarea noului iPad din primavara.

Revenind la iPhone 5, din punct de vedere al fanilor acestui brand, sunt convins ca majoritatea vor continua sa achizitioneze produse Apple indiferent ca vorbim despre noul iPhone sau despre modelul 4S care s-a ieftinit si poate reprezenta o reala concurenta pentru noul model de iPhone. Totusi, obiectiv daca privim aceasta lansare, nu putem fi multumiti. Apple au revolutionat industria telefoanelor mobile odata cu lansarea primului iPhone in 2007. Pur si simplu au relansat competitia, au deschis noi orizonturi si au creat o noua piata – a aplicatiilor – iar acum, de aproape 3 ani nu vedem decat modificari minore care nu justifica pe deplin achizitionarea modelului nou de iPhone.

Daca de la iPhone 4 la 4S am avut un hardware mai puternic (de la single-core la dual-core, GPU mai bun) si o camera foto mult mai buna, in comparatia dintre iPhone 4S si 5 nu putem spune decat ca, in cel mai bun caz, avem un hardware mai bun in care includem si ecranul de 4″ cu rezolutie mai mare. Desir discutam despre cele mai mari schimbari din istoria iPhone-ului (diagonala ecranului, formatul acestuia si conectorul nou), paradoxal acestea nu par a fi suficiente pentru o companie care si-a cladit un nume inovand. Camera foto este la fel ca si cea de pe 4S, poate putin mai performanta in anumite conditii, insa, nu va exista diferenta care a existat intre camera de pe iPhone 4 si 4S. Dimensiunile nu au fost niciodata o problema, cel putin nu in ultimii 3 ani cand dimensiunile smartphone-urilor sunt cat se poate de bune.

Faptul ca iPhone 5 are 7,6 mm grosime nu il face deloc mai atractiv decat Huawei P1, de exemplu, care are 7,7 mm grosime. Faptul ca iPhone 5 este mai subtire si mai usor cu cativa milimetri si cateva grame nu va determina nici pe cel mai inrait fan sa treaca de la iPhone 4S la 5 in cazul in care tinem cont si de aspectul pecuniar. Nici nu mai are rost sa mentionez faptul ca un posesor de smartphone cu Android cum ar fi de exemplu Samsung Galaxy S3, Note 2 sau HTC One X, nu are aproape nici un motiv pentru a considera macar achizitia noului iPhone.

In definitiv, lansarea iPhone 5 imi pare a fi foarte similara cu o campanie de fidelizare si retentie a clientilor. Nu exista nimic revolutionar – nici macar iOS 6 – insa, un utilizator de iPhone 3GS sau 4, obisnuit fiind cu ecosistemul Apple, cu siguranta va ramane fidel si va cumpara un 4S sau chiar iPhone 5. Cu atat mai mult, daca vorbim strict despre SUA.

Comentarii

7 comentarii la: iPhone 5: specificatii, camera, pret, iOS 6!

 1. Nicu a scris pe:

  Rezolutia e 640×1136 sau 640×1360?

 2. George Post author a scris pe:

  640×1136 pixeli.

 3. un produs extrem de scump si foarte ramas pe dinafara comparativ cu concurenta.
  sony a venit cu noi modele care fac praf tot ce scoate samsung
  samsung a invatat de la concurenta ca produsele ieftine fac totul si ..apar ft multe lowend galaxy….
  apple…face ce face mereu…lucruri de kkt si scumpe.

  cand cumperi un apple cumperi un kkt ambalat frumos..care se strica la scurt timp.

  sistem inchis spun ei….at ar trebui sa stea in cutia lor pt ca altii “think outside the box.

  dont buy this trust me….

  sony is the power now.

 4. Ovi a scris pe:

  Si Lumia 800 de la Nokia, chiar si seria 900 su WM 8 sunt chiar foarte bune si cu un design si material foarte atragator ! Despre iPhone 5 nu mi se pare ca e o schimbare substantiala fata de modelul precedent

 5. Eugen a scris pe:

  Lumia 920 / MS Surface FTW. Nu vad bine nici macar iPad3 in meciul cu Surface, ce sa mai vb de telefoanele android … o sa aiba prima data un concurent non-Apple serios.

 6. Un iPhone 4 cu alt software, mai costisitor si nimic nou. Rezumat iphone 5

 7. Nu stiu cati cumpara telfonul pentru functionalitate si technologie cat mai degraba pentru brand.. cel putin asta am impresia atunci cand vine vorba de publicul din Romania. Mai mult de dat si primit telefoane, plus un facebook, nu cred ca mai este folosit la ceva

Lasa-ne un comentariu: