lab501.ro

iPhone 5: specificatii, camera, pret, iOS 6!

Scris de: , in categoria: Editorial, Smartphone, in 13 September, 2012.

iOS 6 & Apps

Impreuna cu iPhone 5 a fost anuntata si versiunea finala a sistemului de operare pentru iDevice-uri iOS 6, disponibil pe iPhone 5, 4S, 4, 3GS, iPad 3 si 2 si iPod Touch (gen. 4) incepand cu 19 septembrie. Noul iOS 6 nu aduce nici o aplicatie noua deosebit de utila, cel putin nu pentru noi, utilizatorii din Europa care nu vorbesc nativ engleza. Totusi, Apple se lauda cu nu mai putin de 200 de noi optiuni, aplicatii sau imbunatatiri cuprinse in iOS 6.

Printre cele mai interesante aplicatii care au optiuni noi se numara aplicatia de Mail care integreaza un folder VIP in care vor intra evident doar mailurile de la persoanele pe care utilizatorul le marcheaza ca fiind importante.

Safari se integreaza cu iCloud si va permite deschiderea de tab-uri salvate in cloud de pe alte device-uri Apple. De asemenea, permite vizualizarea unui website full-screen.

Functia de telefonie a primit un mic upgrade, vizibil in imaginea de mai jos.

Apple a renuntat la Google Maps in favoarea unei aplicatii proprii care ofera exact aceleasi optiuni ca si vechea aplicatie Maps. Ramane de vazut insa cat de fidela va fi noua aplicatie in Europa sau Romania.

Imbunatatiri au mai primit si aplicatiile Siri, Photo Streams si FaceTime care acum functioneaza si cu 3G nu doar cu WiFi. De mentionat ar mai fi si aplicatia noua Passbook care permite cumpararea de bilete, cupoane si alte asemenea lucruri, insa, iarasi, aplicabilitatea acesteia in Europa si Romania ramane sa fie stabilita ulterior.

Evident, nu puteam uita de integrarea cu Facebook care acum permite accesarea aplicatiei mult mai usor si distribuirea de linkuri, imagini sau a unui high score mult mai usor.

Comentarii

7 comentarii la: iPhone 5: specificatii, camera, pret, iOS 6!

 1. Nicu a scris pe:

  Rezolutia e 640×1136 sau 640×1360?

 2. George Post author a scris pe:

  640×1136 pixeli.

 3. un produs extrem de scump si foarte ramas pe dinafara comparativ cu concurenta.
  sony a venit cu noi modele care fac praf tot ce scoate samsung
  samsung a invatat de la concurenta ca produsele ieftine fac totul si ..apar ft multe lowend galaxy….
  apple…face ce face mereu…lucruri de kkt si scumpe.

  cand cumperi un apple cumperi un kkt ambalat frumos..care se strica la scurt timp.

  sistem inchis spun ei….at ar trebui sa stea in cutia lor pt ca altii “think outside the box.

  dont buy this trust me….

  sony is the power now.

 4. Ovi a scris pe:

  Si Lumia 800 de la Nokia, chiar si seria 900 su WM 8 sunt chiar foarte bune si cu un design si material foarte atragator ! Despre iPhone 5 nu mi se pare ca e o schimbare substantiala fata de modelul precedent

 5. Eugen a scris pe:

  Lumia 920 / MS Surface FTW. Nu vad bine nici macar iPad3 in meciul cu Surface, ce sa mai vb de telefoanele android … o sa aiba prima data un concurent non-Apple serios.

 6. Un iPhone 4 cu alt software, mai costisitor si nimic nou. Rezumat iphone 5

 7. Nu stiu cati cumpara telfonul pentru functionalitate si technologie cat mai degraba pentru brand.. cel putin asta am impresia atunci cand vine vorba de publicul din Romania. Mai mult de dat si primit telefoane, plus un facebook, nu cred ca mai este folosit la ceva

Lasa-ne un comentariu: