lab501.ro

Microsoft Holiday Trends 2012 – Windows Phone 8 prezentat in Romania

Scris de: , in categoria: Stiri, in 23 November, 2012.

Campania de marketing a “noului” Microsoft continua, in incercarea gigantului din Redmond de a convinge cat mai multi oameni sa faca pasul inspre ecosistemul lor format din Windows 8/RT, Windows Phone 8, Xbox si toate serviciile online asociate lor. Aseara a avut loc Holiday Trends 2012, un eveniment organizat in colaborare cu Intel, in care cei de la Microsoft au vrut sa ofere un mic update asupra lansarilor din acest an si sa ne arate cat de usor conlucreaza device-urile lor. Am aflat cu acest prilej ca sunt disponibile pe piata mai mult de 1000 de device-uri cu Windows 8.

Dar mare parte dintre acestea au putut fi vazute la lucru fie in review-uri, fie in showroom-uri de majoritatea oamenilor pasionati, asa ca atentia mi-a fost captata de Windows Phone 8. A fost pusa la dispozitie o mica armata de smartphone-uri care ruleaza noul sistem de operare dedicat. Atat device-uri de la HTC, Nokia cat si de la Samsung au aparut pe scena; practic intreaga gama de telefoane cu Windows Phone 8 a fost prezenta. Interfata cu utilizatorul si functiile oferite reprezinta in mod clar un pas evolutiv raportat la Windows Phone 7, chiar daca schimbarile tehnologice sunt mai profunde, insa hardware-ul dispozitivelor este mult mai atent lucrat decat la primele doua generatii de Windows Phone (7 si 7.5).

Chiar daca sunt disponibile numai cinci modele de smartphone-uri, acestea atrag prin lucruri diferite astfel incat fiecare poate sa isi gaseasca device-ul care-i place cel mai mult. Lumia 920 si Lumia 810 sunt doua telefoane construite foarte solid, si care prin greutatea ridicata si dimensiunile generoase nu fac decat sa intareasca acest sentiment. HTC 8X si 8S sunt ceva mai ergonomice, si par sa se adreseze celor care vor ceva mai mic si mai confortabil de folosit. Samsung Ativ S are grosimea (sau subtirimea?) de partea sa si un ecran AMOLED care se potriveste de minune cu interfata contrastanta din Windows Phone.

Pe langa smartphone-uri, au fost expuse si device-uri cu Windows 8 in tot felul de form-factor-uri. Acestea s-au intins de la tablete precum VivoTab RT, pana la Ultrabook-uri si all-in-one-uri. Nu toate au fost modele echipate cu touchscreen, dar e clar ca aceasta tehnologie a fost atractia serii… la urma urmei Windows 8 a fost gandit pentru touchscreen.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: