lab501.ro

Logitech UE BOOM 2 & UE Megaboom Review

Scris de: , in categoria: Gadget, in 29 February, 2016.

Logitech UE BOOM 2

 

De ceva vreme incoace va tot povestesc despre ce inseamna progresul tehnologic si ce impact a avut asupra modului in care lucram, ne distram sau comunicam. Abordarea acestui aspect este logica, daca ne gandim ca telefoanele mobile au ajuns sa fie dotate cu camere foto uimitor de performante sau notebook-urile au inceput sa accepte componente de desktop full power.

La fel de evident este si faptul ca nu doar PC-urile, smartphone-urile sau notebook-urile au beneficiat pe deplin de pe urma progresului tehnologic – exista o seria intreaga de produse noi, a caror lipsa nici nu am stiut ca o simtim pana sa le utilizam prima data – camere de actiune, power bank-uri, becuri inteligente, termostate conectate la internet si lista poate continua. In aceeasi lista se regaseste si categoria despre care vom discuta astazi, adica boxele portabile.

Desigur, subiectul nu este chiar nou pentru cititorii LAB501 – am testat primele produse de acest gen in urma cu trei ani si v-am prezentat cateva modele de atunci pana acum. Antec AMP SP1, TakeMS Survivor, Allview S-Bass sau GOTTA Boost 4500 sunt exemple foarte bune in acest sens, doar ca astazi… ei bine astazi vom discuta despre ceva mult mai interesant.

Compania Ultimate Ears a fost fondata in 1995 de catre Jerry Harvey, unul dintre inginerii de sunet in turnee ai formatiei Van Halen, ca un raspuns la nevoia muzicienilor de a auzi pe scena exact ce ii intereseaza, separat de toate zgomotele care apar pe scena in cadrul unui concert. Harvey a creat primele IEM (internal ear monitor) pentru cei de la Van Halen, produsele sale fiind utilizate in urmatorii ani de formatii binecunoscute, cum ar fi Rolling Stones, Red Hot Chilli Peppers sau Skid Row. In 2004, compania lansa pe piata un player portabil pentru audiofili, UE-5c, in timp ce in 2005 furnizau casti pentru cei de la M-Audio si Altec Lansing.

2008 a fost anul in care cei de la Logitech au achizitionat Ultimate Ears pentru 34 de milioane de dolari, avand astfel acces instantaneu la prima lor linie de casti in-ear precum si la toate tehnologiile dezvoltate de catre cei de la Ultimate Ears de-a lungul timpului. Paradoxal, dar produsele in cazul carora cei de la Logitech au ales sa utilizeze brand-ul Ultima Ears nu sunt castile ci o categorie relativ noua de produse, adica boxele portabile. Primul model din seria s-a numit UE Boom si a fost lansat in 2013, adica in acelasi an in care eu am inceput sa va povestesc despre acest tip de produse.

Fiind vorba despre un domeniu nou pentru Logitech, precum si despre o nou categorie de boxe portabile (premium), am avut ocazia sa vad UE Boom la treaba de-abia in 2014 si pot spune ca am fost profund impresionat. Am ascultat apoi si UE Roll, dar mie imi ramasese mintea la Boom. Ce a urmat insa este mult mai impresionant – ma refer aici la cele doua produse care au fost lansate anul trecut, mai precis UE Megaboom si UE Boom 2. Evident, despre acestea vom discuta astazi.

 
Intro

Comentarii

2 comentarii la: Logitech UE BOOM 2 & UE Megaboom Review

  1. Radu a scris pe:

    Acum Megaboom este la oferta la Altex cu 900 de lei, iar JBL urmeaza sa lanseze in curand JBL Charge 3 (www.cnet.com/products/jbl-charge-3). Care ar fi cea mai buna alegere?

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Am vazut ofertele de la Altex. MegaBoom la 900 RON mi se pare super deal!

Lasa-ne un comentariu: