Sony Xperia Tablet S review – Tableta cu personalitate
Sistemul de operare
Xperia Tablet S vine cu Ice Cream Sandwich din fabrica, si pentru ca Google a reusit sa construiasca o interfata grafica mai mult decat placuta, cei de la Sony au ales sa nu modifice prea mult sistemul de operare in sine, ci sa instaleze separat aplicatiile proprii. Astfel se face ca launcher-ul este cel stock, format din cinci homescreen-uri si lista cu aplicatii si widget-uri paginata orizontal.
Marea noutate adusa de Xperia Tablet S o reprezinta posibilitatea setarii mai multor profile, un fel de user management de baza daca doriti. Optiunile nu sunt prea multe, dar pentru parintii care isi lasa tableta pe mana copiilor aceasta functie se poate dovedi extrem de folositoare: se poate seta un cod care sa permita schimbarea profilului si se stabileste lista cu aplicatii permise pentru fiecare profil.
Aplicatiile instalate de Sony variaza de la simple scurtaturi catre pagini web cu oferte speciale pana la solutii ce permit inlocuirea telecomenzilor. Aceasta ultima aplicatie se numeste, surpriza, surpriza, Remote Control, si functioneaza foarte simplu: alegi dispozitivul pe care vrei sa-l controlezi dintr-o baza de date exhaustiva si apoi tintind cu tableta la acel dispozitiv il poti comanda. Ce se intampla daca nu gasesti aparatul in baza de date furnizata de Sony? Se pot crea profile trimitand comenzi de la telecomanda inspre tableta si apoi precizand ce buton a fost apasat. Ideea nu este una noua, dar implementarea Sony este foarte simpla si contine o baza de date impresionanta (cel putin in ceea ce priveste televizoarele) si s-ar putea ca posesorii de tablete Xperia sa gaseasca functia utila atunci cand fac browsing de pe canapeaua din fata televizorului.
Alte aplicatii incluse sunt Xperia Link – pentru ca tableta nu beneficiaza de conectivitate 3G iar cei de la Sony au decis sa faca procesul de tethering si mai simplu -, SocialLife – un agregator pentru Facebook, Twitter, YouTube si Google Reader -, sau File Transfer, aplicatie care permite transferul fisierelor de pe cardul SD extern in memoria interna a tabletei.
Comentarii
Exista mai multe erori (de spelling) in articol, cele mai grave fiind pe pagina 2 -unde apare tableta ALLVIEW la specificatii; pagina unde discuti de autonomie spui: tableta nu s-a incarcat deloc peste noapte, desi Wi-Fi era pornit — vroiai sa zici descarcat -de altfel poza atasata e clara.
Astea-s coorecturi de 2noaptea. Daca vrei sa vezi mai multe, trimite fisierul unde ai lucrat si ti le inrosesc. Sa nu intelegi ca vreau bani or whatever. Doar ca e mai usor de corectat intr-un fisier, decat sa-ti tot dau citate unde si cum tb sa apara. Evident, daca crezi ca pot fi de incredere.
PS: partea asta poti s-o scoti de pe site. Nu vreau sa se inteleaga ca-mi fac reclama la munca pro-bono. Mersi.
Am corectat, Allview ramasese de la tabelul precedent. La autonomie, insa, n-am vazut sa scrie faptul ca tableta nu s-a incarcat deloc peste noapte.
Trec peste aspectele gramaticale si lexicale, ma intereseaza prea putin, eu cel putin sunt interesat mai mult de continut si nu neaparat sa arat forma cu degetul. Review-ul este ok.
Vroiam sa va intreb daca cumva ne putem astepta la un review marca next.lab501 pentru Nexus 7. Nu este best in class, dar are potential de a deveni un best-buy.
Toate cele bune,
Este posibil sa testam un Nexus 7 in momentul lansarii versiunii cu 3G, daca ajunge la noi in timp util.
In tabelul cu specificatii apare o greseala la camere. 8 mpx are camera din spate si 1 mpx cea din fata si nu invers. :)
In rest un articol reusit.
Sa o tineti tot asa!
Cele mai recente stiri
Logitech lanseaza PRO X SUPERLIGHT 2 si PRO X TKL
Scris in 5 September, 2023.
IFA Berlin 2022 – Samsung
Scris in 5 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – ASUS
Scris in 4 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – Lenovo
Scris in 1 September, 2022.
Mountain 4 year anniversary sale
Scris in 22 July, 2022.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube