lab501.ro

Allview Viva i8 vs Asus Fonepad 7 – Intel Z2580 inside

Scris de: , in categoria: Tablete, in 4 December, 2013.

Autonomie

 

Asa cum stiti, testam autonomia atat cu ajutorul testelor sintetice, cat si in practica. Primul scenariu testat este intotdeauna cel in care folosim device-ul in mod normal: ascultam muzica, ne uitam la videoclipuri pe Youtube, ne jucam, stam destul de mult pe net, utilizam aplicatiile de social media (G+, Facebook) si nu in ultimul rand folosim camera foto/video, toate acestea cu luminozitatea setata la 100%. Desi acest scenariu are un nivel de repetabilitate egal cu zero este totusi relevant pentru un utilizator de tableta, deoarece fiecare isi cumpara device-ul pentru a-l utiliza, nu pentru a rula teste sintetice de baterie.

Al doilea scenariu este cel in care folosim aplicatia LAB501 Battery Life pentru a testa autonomia in doua situatii cu un nivel foarte ridicat de repetabilitate, mai precis rularea unui film 720p, respectiv rularea unui joc.

Dupa cum ati observat probabil si in benchmark-uri, Viva i8 obtine o performanta putin mai buna decat Fonepad 7 datorita frecventei cu 400MHz mai mare a procesorului, respectiv 133MHz mai mare in cazul placii video. Ei bine, aceasta performanta isi spune cuvantul chiar daca Viva i8 are acumulator mai mare decat Fonepad 7, aceasta din urma obtinand o autonomie mai buna in testele noastre.

Comentarii

8 comentarii la: Allview Viva i8 vs Asus Fonepad 7 – Intel Z2580 inside

  1. Liviu a scris pe:

    Au asa o tendinta stricatoare cei de la Visual fan . Iti strica placerea ei cu ceva : 2 defecte ce nu m-au facut sa cumpar tableta i8 chiar la lansare – rezolutia (stiti s-a mers pe treaba aia , daca a fost ok pentru ipad Mini e ok si pentru noi) si faptul ca nu exista si o varianta 3G .La o tableta as trece peste multe , dar cele 2 aspecte sunt printre principalele lucruri solicitate (de mine bineinteles) . Foarte cuprinzator review-ul , ciudat este cum in Epic citadel sau taiji Fonepad e mai performant decat i8 … hmm rezolutia este mai mare iar platforma este mai subtactata . Raman decat optimizarile inseamna . Respect ! Spor la review-uri – astept Suflet MINI (daca ne arata brasovenii ca pot aduce si update-uri in timp ….il cumpar si pe asta daca nu ma reprofilez pe altii care aduc)

  2. Dragos a scris pe:

    Cum vezi pozitia lor fata de Asus MeMO Pad HD7, care mie personal mi se pare un best-buy in zona asta de pret?

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Suflet Mini e pe masa de teste. Cat despre 3G – ai Fonepad 7 :)

    Dragos – ambele au procesor mai puternic…dar si pretmai mare…deci…

  4. cbacsro a scris pe:

    @Monstru

    Am si o tableta i8, ( din 20.12.2013 )
    Probleme la fel ca la V1 Viper: dispersia luminii pe display plus un zgomot de fond pe frecvente inalte, generat in casti, in momentul manevrarii cursorului de luminozitate ( !!!????!!!).
    Am schimbat tableta sambata in 28.12.2013.
    Aceleasi probleme. Tu ai incercat iesirea de casti ? Iluminarea ecranului, sub latura camerei frontale, este ok la tine ?
    Cred ca tu ai primit un sample de calitate.
    La tine ruleaza Flash Player ?
    Daca da, imi spui si mie de unde ai luat apk-ul ?
    Probemele sunt aceleasi, la ambele tablete.

    La multi ani!

  5. SilviuBC a scris pe:

    Din ce vad in teste HyperThreading ul nu este utilizat..sau gresesc? Pe intel.com zice dual 2 cores 4 threads; sa inteleg ca Androidul nu are inca implementat asa ceva?

  6. Daniel a scris pe:

    eu zic ca un alt mare minus (la i8) este si lipsa portului HDMI.

  7. eu a scris pe:

    ar merita sa cumpar tableta allview viva I8

  8. doru a scris pe:

    Nu cred ca merita cumparate nici un fel de tablete le la allview!am avut doua si nici una nu a functionat cum trebuie:(in schimb recomand telefoanele pentru cei care nu vor sa dea o caruta de bani pentru ceva care in 2 ani va deveni o antichitate:)

Lasa-ne un comentariu: