lab501.ro

Informatii oficiale despre noul smartphone Allview

Scris de: , in categoria: Stiri, in 21 September, 2012.

Dupa ce ieri colegul Tudor a reusit sa obtina prima imagine cu noul telefon Allview, azi avem primele informatii oficiale despre acest nou device. Astfel, desi nu avem inca un nume pentru acest nou smartphone, si putem doar presupune ca se va numi P6, aflam faptul ca display-ul acestuia va avea o rezolutie HD adica 1280×720 pixeli si un DPI de 320, ceea ce inseamna ca dimensiunea acestuia conform formulei de calcul este de aproximativ 4.65″. Conform comunicatului de presa, smartphone-ul Dual SIM se va adresa in special mediului de business si va avea specificatii de top.

Din fericire se pare ca ne-am inselat in privinta tipului de display folosit, nu este un IPS ci Super AMOLED HD. Astfel display-ul beneficiaza de toate calitatile oferite de un display SuperAMOLED, nivel de negru perfect, consum mai redus fata de unul LCD si dimensiunea mai mica (este mai subtire decat un LCD) datorita integrarii celor doua panel-uri, touch si AMOLED.

In cazul in care va intrebati ce semnifica termenii Super AMOLED HD, explicatia este urmatoarea: termenul Super semnifica integrarea matricii touch cu panel-ul AMOLED; AMOLED (active-matrix organic light-emitting diode) este un tip de panel care nu are nevoie de iluminare, fiind folositi compusi organici din materiale electro-luminiscente in constructia acestuia; HD este destul de clar ce inseamna – rezolutie 1280×720.

Mai multe informatii despre platforma hardware folosita nu au fost oferite, insa, dat fiind ca device-ul este destinat mediului de business si performantele trebuie sa fie pe masura, astfel ca vom continua sa presupunem ca avem de a face cu un SoC bazat pe un procesor Dual-Core.

Informatii despre disponibilitate sau pret nu au fost oferite in comunicatul de presa insa din titlul acestuia putem presupune ca aparitia pe piata este destul de apropiata. De asemenea, pretul ar trebui sa urmeze aceeasi strategie de pret practicata de Allview, adica, cel mai probabil pretul va fi apropiat de cel al predecesorului sau dotat cu ecran Super Amoled, Allview P4 Alldro.

Comentarii

3 comentarii la: Informatii oficiale despre noul smartphone Allview

  1. ArcSBlack a scris pe:

    Întrebaţi. Construcţia acestuia

  2. FlorinVB a scris pe:

    Tin sa felicit si sa incurajez si pe aceasta cale initiativa echipei Allview din Brasov, de a acorda importanta cuvenita unui segment neglijat cu rea-vointa de catre marii producatori de smartphone-uri – si anume crearea unui smarthpone dual SIM in configuratie hardware, software si design de top. Imi doresc ca cei de la Allview sa profite la maxim de acest segment, si sa scoata pe piata cat mai curand posibil asemenea device-uri de comunicare multimedia, in configuratie dual sau chiar quad-SIM. Si, de ce nu? … as indrazni sa visez la un quad core de 1.5 Ghz, cu 1, sau si mai bine 2 GB de RAM :), aparat foto cu optica foarte buna (printre altele,capabila sa pastreze geometria imaginii nealterata), obiectiv wide-angle, cu zoom optic daca se poate…in locul, sau secondat de cel digital… + stabilizare a imaginii comparabila cu a camerelor video ‘dedicate’,pornire si autofocus ultrarapid, continuous-autofocus si senzor capabil de rezolutie minima de 8 MP, capabil sa asigure separare si adancime foarte buna de culoare, gradienti culoare, etc) & desigur filmari in format full HD. Iar in conditii de low-light, cu zgomot de fundal foarte redus. …daca ma gandesc cumva la Pure View de 42 megapixeli? Yes! Daca e posibil sa puneti mana pe asa ceva si sa-l implementati, bring it on, baby! :) Sigur ca am scris lui Mosu’ 2012 sa puna in ‘sacul’ respectiv si o placa video Mali 400MP…+ o baterie Li-Ion care sa asigure o autonomie generoasa, preamplif si amplif de foarte buna calitate (raport semnal zgomot de 100 dB, la o reproducere a unei game de frecvente in spectru audio, liniara, de la 20 hz, la 20 Khz,cu abatere de +/- 3 dB si THD de 0.01… + un set de casti decente:) ), receptor GPS SIRF Star V, ecran Super AMOLED, de dimensiuni minime 4.8 inch… Desigur, design-ul trebuie sa fie pe masura unei astfel de bijuterii, cu carcasa dust & waterproof. O idee, si poate ma premiati pentru ea :)… Stiti bine ca e aproape imposibil sa prevezi un accident, insa este foarte posibil ca din acel accident sa rezulte spargerea ecranului si implicit, inoperatibilitatea smartphone-ului… De aceea m-am gandit ca toate smartphone-urile si toate tabletele, ar trebui sa fie echipate cu un buton fizic, ce poate deconecta ecranul de partea hardware, insa lasand functionalitatea intacta a aparatului in cazul defectarii ecranului. Desigur, aceasta inseamna prezenta slot-ului micro HDMI pentru partea audio/video si a posibilitatii conectarii unei tastaturi dedicate, prin mini sau micro USB.
    Puneti ce sistem de operare vreti voi (Android sau Windows,desi eu as paria in continuare pe Android…) si datii drumul pe piata, oriunde in lumea asta.
    Sunt convins ca veti avea un succes deplin!
    Promit sa vin la Brasov si de va fi nevoie, sa stau la coada pentru un asemenea aparat! :)

  3. Manuel A. a scris pe:

    Specs & price si filozofam dupa aceea!

Lasa-ne un comentariu: