lab501.ro

Samsung Galaxy Z Flip6 & Samsung Galaxy Z Fold6 – Partea I – Specificatii, prezentare

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 10 July, 2024.

Concluzii

 
Anul trecut a adus schimbari destul de importante pentru ambele modele, astfel incat ne asteptam ca anul acesta sa avem parte de un upgrade incremental. Practic, Samsung Galaxy Z Flip6 si Samsung Galaxy Z Fold6 sunt o evolutie fireasca a modelelor anterioare, nu o revolutie, insa asta nu inseamna ca nu avem parte de noutati importante.

In primul rand, ambele modele au primit un upgrade la capitolul chipset, acestea folosind acum Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy. In al doilea rand, am primit telefoane mai subtiri si mai usoare, cu inele metalice in jurul camerelor si protectie upgradata de la IPX8 la IP48. Mai mult decat atat, ar trebui sa ne asteptam la display-uri mai luminoase, la noi functii AI, in special la capitolul camera, iar design-ul cu margini plate si finisaj mat prinde foarte bine cele doua pliabile.

De asemenea, in cazul lui Samsung Galaxy Z Flip6 avem parte de ceva mai multe noutati, incepand cu acumulatorul de 4000 mAh (fata de 3700 mAh in cazul lui Flip5) si continuand (in sfarsit) cu migrarea modulului de camera principala de pe Fold pe Flip. Nu in ultimul rand, Samsung Galaxy Z Flip6 primeste acum racire cu vapour chamber, pentru a tine in frau nabadaiosul Smapdragon 8 Gen 2, dar si un upgrade la capitolul memorie RAM, de la 8GB in cazul generatiei anterioare, la 12GB.

Desigur, vom analiza cum se cuvine noile functii in cea de-a doua parte a acestui review, in care vom pune efectiv telefoanele la treaba. Pana atunci insa trebuie sa remarcam faptul ca seriile Flip si Fold au ajuns deja la a 6-a generatie, demonstrand ca telefoanele pliabile sunt mai mult decat gadget-uri exotice, seriile Flip si Fold devenind parte din ADN-ul Samsung, la fel ca si seria S, bucurandu-se de un numar din ce in ce mai ridicat de utilizatori.

Si in calitate de utilizator al ambelor serii, pot spune ca progresul inregistrat in ultimii ani este evident, cei de la Samsung rafinand constant atat reteta hardware, cat si experienta in utilizare, telefoanele pliabile devenind din ce in ce mai interesante si din ce in ce mai raspandite. Sunt curios insa cum va arata urmatoarea mare revolutie in acest domeniu, pentru ca sunt sigur ca in viitorul nu foarte indepartat ne asteapta formate si materiale noi…
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: