lab501.ro

Review – Samsung Galaxy S8+ SM-G955F

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 3 April, 2017.

Specificatii

 

 Samsung Galaxy S8+
SM-G955F
ChipsetExynos 8895 Octa
CPUOcto-core 4 x Custom @ 2.3 GHz & 4 x Cortex-A53 @ 1.7 GHz
GPUMali-G71 MP20
DisplaySuper AMOLED, 6.2" @ 1440 x 2960 pixeli, Gorilla Glass 5
RAM4GB RAM
Stocare64GB / microSD pana la 256GB
ConectivitateLTE Cat 16 (1024/150 Mbps), Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac dual band, Bluetooth 5, A2DP , USB Type-C
Camera12 MP, F1.7, 26mm, OIS, 1/2.5", 1.4um 2160p @ 30 fps / Frontala - 8 MP, F1.7, 1440 @ 30 fps
Android7.0 - Nougat
AcumulatorLi-Ion 3500 mAh
Dimensiuni159.5 x 73.4 x 8.1 mm
Greutate173 g
AlteleIP68

 

Evident, lansarea celor doua smartphoneuri Samsung a fost un adevarat eveniment monden si odata cu acestea au fost lansate functii si produse conexe noi. Consider ca in Romania exista un ecosistem destul de matur in ceea ce priveste testarea smartphone-urilor, prin urmare veti avea parte de zeci de filme, un-boxing-uri si articole care vor trata aceste noutati. Noi suntem ceva mai conservatori de felul nostru, prin urmare ne vom concentra pe latura tehnica a problemei, incepand cu specificatiile.

Asa cum era de asteptat, exista cel putin 3 variante pentru Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy S8+, principalele vizand piata din China, piata din SUA si piata din EMEEA, iar noi ne vom concentra asupra versiunilor disponibile pe piata din Europa. Inainte de a trece in revista specificatiile modelului primit la test, trebuie sa mentionez ca toate versiunile sunt bazate pe un SoC fabricat in litografie pe 10nm, in fab-urile Samsung, indiferent daca discutam despre versiunea europeana bazata pe Exynos 8895 Octa, sau de versiunea americana bazata pe Qualcomm Snapdragon 835.

Desigur, noi am primit la teste versiunea europeana, care este comercializata in Romania, bazata pe Exynos 8895 Octa. Acesta este alcatuit din 4 nuclee optimizate de catre Samsung, tactate la 2.3 GHz si 4 nuclee Cortex-A53, tactate la 1.7 GHz. Solutia grafica utilizata este Mali-G71 MP20, probabil cea mai performanta solutie grafica pentru smartphone-uri in momentul de fata. Samsung Galaxy S8+ (SM-G955F) este dotat cu 4GB memorie LPDDR4 si 64GB memorie UFS 2.1. Desi este vorba despre un telefon certificat IP68 (1m adancime, timp de 30min), Samsung Galaxy S8+ este dotat cu slot de card, in care putem monta card-uri de memorie micro SDXC de pana la 256GB.

Samsung nu sunt doar cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, ci si cel mai mare producator de display-uri, prin urmare Samsung Galaxy S8+ este dotat cu un display Super AMOLED, cu o diagonala de 6.2″ si o rezolutie atipica, mai precis 1440 x 2960 pixeli, protejat de sticla Gorilla Glass 5.

Nici la capitolul conectivitate coreenii nu s-au lasat mai prejos, modemul integrat in Exynos 8895 fiind capabil de viteze de pana la 1Gbps pentru download, respectiv 150 Mbps pentru upload, datorita functiei Carrier Aggregation. Tot aici intalnim conectivitatea Bluetooth 5, precum si conectorul USB 3.1 Type-C, compatibil Fast Charge. Ca orice flagship care se respecta, Samsung Galaxy S8+ ruleaza cea mai recenta versiune de Android, mai precis 7.0 Nougat si este dotat cu un acumulator Li-Ion cu o capacitate de 3500 mAh.

Ati observat probabil ca am lasat la sfarsit unul dintre punctele forte ale smartphone-urilor Samsung lansate in ultimii ani, mai precis camera. Samsung Galaxy S8+ foloseste o solutie similara cu Galaxy S7, bazata pe un senzor in format 1/2.5″, cu pixeli de 1.4um. Senzorul este insotit de un obiectiv supra-luminos pe masura – 26mm, f1.7, cu stabilizare optica. La fel ca si inaintasii sai, Galaxy S8+ poate filma 2160p@30fps si 1080p@60fps, insa la capitolul camera frontala observam ceva schimbari, Galaxy S8+ fiind dotat acum cu o camera frontala de 8 MP, dotata cu obiectiv supra-luminos F1.7 si posibilitatea de a inregistra filme 1440 @ 30 fps.

Per total, Samsung au adus imbunatatiri la fiecare capitol, iar daca va intrebati de ce va prezentam modelul S8+, in loc de clasicul S8, raspunsul este simplu – mi-am dorit sa testez un telefon apropiat de dimensiunile celor utilizate de mine in fiecare zi, mai precis S6 Edge+ si X2 Xtreme, S7/S8 fiind pur si simplu prea mici pentru autorul acestui articol.

 

Comentarii

19 comentarii la: Review – Samsung Galaxy S8+ SM-G955F

  1. Paul Zimbru a scris pe:

    Eu n-aș crede că memoria internă de 64 GB este de tip eMMC. Mă tem că memoria este UFS 2.1. Mă înșel?

  2. Christian a scris pe:

    Salutare!

    Ai uitat sa specifici la capitolul autonomie pe ce rezoluție a fost setat ecranul, căci din câte am înțeles se pot seta 3 rezoluții.

  3. Edy Aldea a scris pe:

    Nu mi se pare ca e un pas inainte – doar la design. In rest imbunatatiri tehologice normale date de davansul tehnologiei. Noutati = designul.Mult zgomot pentru aproape nimic!!!

  4. Monstru Post author a scris pe:

    Paul Zimbru – multumim pentru corectura, am modificat.

    Christian – noi am utilizat ecranul la rezolutia lui nativa – 1440 x 2960 pixeli – dar testul nostru de autonomie ruleaza un film 720p, pe partea de video.

  5. Eduard a scris pe:

    Salut, pentru un upgrade de la S5 ce recomanzi: S7 Edge, S8 sau S8+?
    Sunt utilizator frecvent de voce si internet mobil (browsing, intenet banking, FB, twitter, whatsapp),utilizator mediu de vizualizare PDF (documentatie tehnica si prezentari), utilizator rar pentru jocuri. Mi-as dori sa incarc o data pe zi bateria telefonului :)

    Multumesc!

  6. Monstru Post author a scris pe:

    Salut Eduard,

    Personal prefer display-urile mari, deci as opta pentru S8+. Totusi, daca gasesti S7 Edge ls un pret bun, merita cu siguranta, avand o autonomie comparabila si o camera similara.

  7. Personal, motivele achizitiei unui S8 / S8+ sunt:

    Daca actualul telefon e din 2015 sau mai vechi.
    Daca actualul telefon e un S7 Edge care are deja 1 an si a cam imbatranit sau ai emotii ca nu te mai tine inca 1 an.
    Daca Note 8 nu prezinta interes serios.
    Banii nu sunt un considerent foarte important. Daca sunt, S7 Edge nou este inca o varianta foarte buna de telefon Samsung. Alta recomandare ar fi One 3T, Google Pixel sau LG G6.

    Extra:
    S8+ vs S8 – baterie mai buna pentru o mana mai mare, S8+ este putin mai mare decat S7 Edge.

  8. ddd a scris pe:

    Spatele de sticla = pericol de cadere… de pe masa, din mana, de pe aproape orice suprafata plata… Huawei P7 e din sticla si pe fata si pe spate si, pana sa se sparga, a fost ingrozitor de alunecos.

  9. Monstru Post author a scris pe:

    Victor – bine punctat

    ddd – ai perfecta dreptate si eu sunt de aceeasi parere

  10. Klau a scris pe:

    Nu vreau sa par “gica contra” dar nu mi se pare revolutionar telefonul, in nici un fel. Nu zic ca iPhone 7 este revolutionar. Nici pe departe. Cu toate acestea, chiar aveam nevoie de ecranul curbat Infinity? Avem nevoie de toate aceste functii? Nu schimba in mod fundamental ce face un telefon sau felul in care il folosim.

    Cand o sa apara smartphone-ul cu baterie de 48 de ore, ecran holografic sau cu ceva atat de inovativ incat sa schimbe felul in care folosim un telefon, atunci o sa fie ceva cu adevarat nou. Daca stai sa te gandesti, sunt doar cateva lucruri care au schimbat felul in care ne folosim dispozitivele mobile si au aparut la 12 – 24 de luni. In clipa de fata, ca functionalitate generala, un iPhone 5S este identic cu un iPhone 7 dar un iPhone 2G este extrem de diferit fata de un iPhone 5S.

  11. Claudiu a scris pe:

    E o problema cu graficele. La Velamo si la GFX Bench offscreen, rezultatele cele mai mari se duc “offscreen” si nu poti vedea scorul. Si daca dau vizualizare fullscreen tot nu incap pe ecran si din ce vad nu ai cum sa faci scroll in dreapta. Asta pe un ecran cu rezolutie 1080p. Testat pe Chrome, Firefox, Edge.

  12. Monstru Post author a scris pe:

    Klau – nici eu nu consider ecranul sau retina scanner-ul ceva revolutionar. Pe mine modul in care au inceput sa se miste si modul in care incep sa influenteze piata m-a fascineaza.

    Claudiu – ai dreptate, dar oricat as chinui optiunea “scale” in respectivul generator de grafic, obtin acelasi rezultat…

  13. doru a scris pe:

    Ar fi posibil sa creati un mediu deterministic de testare pentru semnalul 2/3/4G si/sau wi-fi? Am incercat mai multe telefoane smart si exista diferente notabile intre ele. De exemplu un Huawei P7 are receptia wi-fi 2.4Ghz si 2/3/4G mai buna decat un Asus Zenfone 2 551ML sau iPhone 6 in anumite zone din casa. De altfel, ambele sunt depasite de un nokia low cost pe 2G. Si exemplele pot continua. Partea asta de conectivitate e testata foarte putin in conditii mai dificile si e greu sa fie facuta profi. De exemplu, merg testate intr-o zona cu semnal foarte slab (>112/116?db), in una cu semnal slab (~109db?), mediu (>90db?), puternic (<90db?). De asemenea, un test similar poate fi facut pe wi-fi 2.4/5Ghz. Nu stiu ce poate fi automatizat caci altfel ar ocupa foarte mult timp…

  14. Andrei80 a scris pe:

    Aceeasi problema ca si Claudiu la foarte multe grafice. Nu pot vedea graficul complet fara sa dau full screen+lateral scroll. Chiar si atunci la capat vad doar cifrele, liniile verzi se termina inainte.
    In rest, eu nu vreau sa aud de telefoane cu ecrane peste 5 inch, am o mana medie si deja imi e greu sa le folosesc cu o singura mana, ceea ce e necesar uneori, iar SD808-ul de pe Mi 4C-ul actual mi se pare suficient de rapid pentru nevoile mele. Autonomia mare, la nivelul actual de performanta midrange, mi s-ar parea cel mai bun bonus.
    Keep up the good work!

  15. Ciupearca a scris pe:

    buna treaba Monstru, multumesc pt review (offtopic – de ce nu merge scrol din mouse ???, e enervant rau)

  16. teszter a scris pe:

    Multa compunere, care face lectura greoaie. In acelasi timp, lipsesc detalii semnificative. Efortul este vizibil, insa.

  17. Miky a scris pe:

    Buna, minunatul S8+ s-a restartat in timpul apelului a doua zi dupa ce l-am primit.Nu m-am panicat, am dat vina pe neindemanarea mea crezand ca i-am dat un restart in timpul apelului. Am apelat iar, nu eram auzita, nu auzeam nimik.L-am restartat iar cu buna stiinta si a mers, doar ca dupa ce am patit asa de vre-o 8-9 ori l-am dus in service si mi s-a spus ca e placa de baza.L-am schimbat ieri cu unul nou si azi, tot in timpul unui apel, se inchide apelul si cand formez iar nu sunt auzit si nu aud nimik.Nu stiu ce sa fac, astept 3-4 zile si-l returnez, imi pare rau ca am avut un S6 edge plus si l-am vandut cu gandul ca imi iau ceva mai bun

  18. Monstru Post author a scris pe:

    Tot S6 Edge + folosesc si eu

  19. Serbanescu Bogdan a scris pe:

    A disparut graficul din pagina 14

Lasa-ne un comentariu: