lab501.ro

Review Samsung Galaxy S5 – PARTEA I: SPECIFICATII SI PERFORMANTA

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 28 March, 2014.

Specificatii

 

 Samsung Galaxy S5
ChipsetQualcomm MSM8974AC Snapdragon 801
CPUQuad-core 2.5 GHz Krait 400
GPUAdreno 330
DisplaySuper AMOLED, 5.1" @ 1920x1080 pixeli (~432 ppi)
RAM2048 MB
Stocare16/32/GB, slot microSD pana la 128GB
ConectivitateWi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, A2DP, LTE, NFC
Camera16MP ( 5312 x 2988), 1/2.6", 2160p @ 30 fps, 1080p @ 60 fps, Frontala - 2MP, 1080p
Android4.4.2 -Kit Kat
Acumulator2800 mAh
Dimensiuni142 x 72.5 x 8.1 mm
Greutate145g

In cadrul primei parti a review-ului dedicat lui HTC One M8 v-am povestit putin despre Qualcomm Snapdragon 801, chip-ul preferat de toti producatorii pentru varfurile de gama ale acestui inceput de an. Atat de preferat incat chiar glumeam zilele trecute cu alti colegi din domeniu ca problema alegerii unui smartphone de top nu se mai bazeaza pe pe performante ci mai degraba pe ce carcase si functii software vrem sa gasim in jurul chipset-ului Snapdragon 801 pe care il vom cumpara.

Ca de obicei, tovarasii de la Samsung vor sa iasa putin in evidenta, astfel incat versiunea de 801 utilizata de ei (MSM8974AC) este putin diferita fata de ce gasim in HTC One M8 (MSM8974AB), diferenta dintre cele doua versiuni fiind frecventa la care sunt tactate cele 4 nuclee Krait 400, mai precis 2,3GHz in cazul lui HTC One M8, respectiv 2,5GHz in cazul lui Samsung Galaxy S5. La fel ca in cazul lui HTC One M8 si Samsung Galaxy S5 este dotat cu 2GB RAM si solutia de stocare este de asemenea identica (16 sau 32GB memorie interna plus slot microSD care poate adaposti carduri de pana la 128GB).

Ambele smartphone-uri ruleaza cea mai noua versiune de Android (4.4.2 Kit Kat) iar asemanarile se gasesc si la capitolele acumulator si dimensiuni. Samsung Galaxy S5 are procesorul tactat mai sus si un acumulator putin mai mare (2800 mAh) in timp ce HTC One M8 este dotat cu un acumulator de 2600 mAh. La capitolul dimensiuni, HTC-ul este putin mai lung, mai gros si mai greu (146mm fata de 142mm, respectiv 9.4mm vs 8.1mm si 160g fata de 145g) insa Galaxy S5 este putin mai lat (70mm vs 72mm).

Display-urile sunt asemanatoare ca dimensiuni si specificatii, insa diferite ca tehnologii. Daca HTC a mers pe solutia IPS, dotand M8-ul cu un display de 5″ full HD, Samsung raman fideli tehnologiei SuperAMOLED, dotand S5-ul cu un model Full HD de 5.1″. Diferente substantiale exista si la capitolul camere. HTC One M8 este dotat cu o camera frontala de 5MP in timp ce Galaxy S5 are o camera frontala de 2MP. La capitolul camera principala insa, Samsung castiga detasat razboiul cifrelor – 16MP, filmare 4K si filmare Full HD cu 60 de fotograme pe secunda.

Comentarii

17 comentarii la: Review Samsung Galaxy S5 – PARTEA I: SPECIFICATII SI PERFORMANTA

  1. Mihai a scris pe:

    Primul review la HTC One din Ro, primul review la S5 din Ro. Good job guys!!!

  2. Maria Ana a scris pe:

    baietii sunt cu o clasa peste ce exista in romania. Au si premiere europene/mondiale. bravo & keep it up there :D

  3. alex a scris pe:

    Monstrule faci o treaba extraordinara,felicitari,meriti tot respectul!dar am ceva de obiectat,Articolele scrise de tine sunt foarte lunigi(sa nu ma intelegi gresit,iti apreciez munca)doar ca pana citesc tot ma plictisesc!sper sa nu fie cu suparare pentru ca nu asta ii intentia!

  4. Monstru Post author a scris pe:

    Multumesc frumos Mihai si Maria!

    Alex – ai dreptate, dar trebuie sa tii cont de faptul ca noi ne adresam unei anumite categorii de cititori, adica pasionatii de tehnica. Motiv pentru care articolele noastre sunt lungi si detaliate. Stiu ca acest fapt nu este pe placul tuturor, insa acesta este motivul pentru care foarte multi pasionati revin aici zilnic – faptul ca le oferim o alta perspectiva asupra lucrurilor.

    Stai linistit, nu o iau ca pe o insulta, chiar si membrii familiei imi reproseaza acest lucru :)

  5. Ionut a scris pe:

    Most ugliest high-end phone of the year!

  6. vasile a scris pe:

    Treaba buna monstrule.articole complete.cine spune ca sunt prea lungi poate sari peste unele parti fara suparare .nu?
    Ce zici de grand 2 sa asteptam un review?

  7. Monstru Post author a scris pe:

    Corect. Legat de Grand 2, nu l-am luat inca in vizor. Mai avem cateva lansari importante pe lista mai intai.

  8. Aldea-Udrescu Edwin-Petrut a scris pe:

    Intrebare pentru Monstru: Cei care detin S3 sau S4 – merita sa cumpere S5?

  9. Monstru Post author a scris pe:

    Edwin – si in cazul lui S5 se aplica aceeasi regula ca in cazul oricarui flagship… Niciodata nu este rentabil sa treci de la un model la altul.

    Ai S3, da, poti trece la S5 fara sa iti fie teama ca ai aruncat cu banii pe fereastra. Dar de la S3 la S4 sau de la S4 la S5 nu prea merita… La fel si cu iPhone (ai 4S, treci la 5s, ai 5 nu prea are rost). Oare de ce contractele preferate ale operatorilor sunt pe doi ani? :)

  10. zamaraii a scris pe:

    Felicitari pt. articol! As avea si eu o intrebare! Oare pe cand vom vedea si noi un review la Sony Z2? Poate o comparatie intre cele mai asteptate flagshipuri ale anului? Nu am mai vazut un review la un Sony de la Xperia Z incoace!

  11. zamaraii a scris pe:

    Scuze pentru postul dublu. Din lipsa unui buton “Edit” la comentariu am dat back, am corectat si am trimis. Inca o data scuze, si posteaza doar unul! Multumesc!

  12. Monstru Post author a scris pe:

    zamaraii – noi nu facem nici o discriminare si vrem intotdeuna sa testam cele mai interesante produse. Din pacate insa, la fel ca si in cazul LG, rar primim telefoanele de la producator (Sony) motiv pentru care nu avem cum sa le testam.

    Totusi, de la Xperia Z incoace am testat si Xperia Z1 (este inclus in round-up-urile din Decembrie).

  13. Razvann a scris pe:

    Cand faceti testul display-urilor Samsungurilor nu folositi autobrightness? Asa-i? As fi curios cati nits au S4, S5 sau Note 3 in soare cu autobrightness. Stiu ca valoarea creste cu 15-25% fata de manual la 100%.

  14. Monstru Post author a scris pe:

    Toate telefoanele sunt testate in aceleasi conditii – luminozitate 100% intr-un loc neutru. Masuratorile in soare puternic nu ar avea nici o relevanta deoarece ar afecta precizia aparatului (lumina soarelui care se reflecta din sticla display-ului).

    Oricum, panourile de tip amoled au luminozitatea maxima semnificativ mai redusa fata de panourile de tip IPS.

  15. Mihai a scris pe:

    Partea a doua din review mai dureaza mult? :)
    Am reusit sa butonez si eu telefonul,displayul mi se pare de departe cel mai reusit Amoled de pe piata,cu o reproducere a culorilor in modurile film sau foto profesional identica cu a oricarui IPS.
    Eu sunt interesat cel mai mult de calitatea camerei foto,analizata in amanunt asa cum ne-am obisnuit aici.Fata de Note 3,eu nu vad diferente vizibile de calitate pe partea foto,dar astept o parere avizata de la voi.
    Apropo,Monstru,nu spun cum am fost categorisit cand am afirmat pe un alt site ca am comparat foto de la Note 3,in lumina naturala, cu foto de la un Nikon D3100 in aceleasi conditii si ca mi s-au parut comparabile,ba chiar cu mici plusuri pentru cele de pe Note 3?Chiar am facut-o si asta e parerea mea dupa ce le-am analizat pe un monitor de 27″.
    Dar cum oare pot macar sa ma gandesc sa compar foto de pe un smartphone cu unele de pe un DSLR,fie el si entry-level?!Mare greseala nu? :)

  16. Monstru Post author a scris pe:

    Mihai – vineri va fi sus articolul.

    Cat despre comparatii, am scris un tom pe tema asta :)

  17. Ovidiu a scris pe:

    Salut.am si eu o intrebare,care e temeperatura maxima pe care il poate atinge prosecorul lui galaxy s5 in testul antutu?
    Mersi

Lasa-ne un comentariu: