lab501.ro

Review – OPPO Reno5 5G

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 26 March, 2021.

OPPO Reno5 5G

 
Smartphone-urile sunt o categorie dinamica de produse, care s-a extins enorm in ultima decada, miliarde de oameni utilizand zilnic cel putin un astfel de dispozitiv. Evident, evolutia fiecarei categorii de produse are atat caracteristici specifice, cat si o serie de caracteristici similare cu ceea ce putem vedea in cazul altor domenii.

De exemplu, in momentul de fata, imaginea se castiga in segmentul high-end, unde producatorii incearca sa ne ofere cele mai avansate chipset-uri, cele mai performante camere si display-uri, fiecare noua generatie venind cu inovatiile sale. Paradoxal, dar pozitionarea pe piata a smartphone-urilor high-end este destul de simpla.

Astfel, in momentul in care ai construit un telefon bazat pe cel mai puternic chipset si cea mai performanta solutie de camere la care ai acces, acesta poate fi comercializat fara probleme in segmentul 3500-5000 RON, in functie de cantitatea de memorie RAM, stocare, s.a.m.d.

La polul opus, pozitionarea mainstream-urilor, care au ajuns sa aibe preturi cuprinse intre ~1700 si 3300 RON este mult mai pretentioasa. Practic, daca in cazul unui varf de gama brand-ul are o importanta cel putin la fel de mare ca specificatiile, in cazul unui mainstream fiecare detaliu conteaza, asteptarile ramanand in continuare ridicate, spre deosebire de segmentul entry-level unde suntem dispusi sa acceptam mai multe compromisuri.

De aceea, in segmentul mainstream putem gasi unele dintre cele mai bine echilibrate smartphone-uri, producatorii fiind inclestati intr-o concurenta acerba, indiferent de brand. Fiecare producator are o strategie proprie, indiferent daca discutam despre pret, dotari sau numar de modele. Astfel, unii producatori incearca sa ofere cel mai mic pret, altii satureaza efectiv piata cu produse care ocupa paliere apropiate de pret, iar altii utilizeaza aceeasi solutie tehnica, de exemplu chipset, schimband design-ul, camera sau functiile pe care smartphone-ul lor le ofera.

Acesta este si cazul celor de la OPPO, care ofera mai multe telefoane bazate pe acelasi chipset, Snapdragon 765G, insa reimprospateaza design-ul, optimizeaza camera si adauga functii noi in fiecare an. De exemplu, OPPO Reno 3 Pro 5G, bazat pe Snapdragon 765G, era lansat in 2019. In 2020 primeam un update, OPPO Reno 4 Pro 5G utilizand acelasi chipset, dar aducand imbunatatiri semnificative la capitolele camera si acumulator. Ei bine, astazi se lanseaza oficial in Romania OPPO Reno5 5G, Snapdragon 765G ajungand acum si pe seria non-pro.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – OPPO Reno5 5G

Lasa-ne un comentariu: