lab501.ro

Review OPPO Reno 4 Pro 5G – Partea I – Specificatii, design, performanta

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 1 October, 2020.

Concluzii

 
OPPO Reno 4 Pro 5G este un telefon aparte, cadre adreseaza o anumita gama de utilizatori si ridica o serie de probleme interesante, in contextul in care atat producatorii, cat si utilizatorii tind sa se indrepte in 3 directii foarte clare. Astfel, avem segmentul celor care cauta maximul de performanta, in sensul ca isi doresc cele mai puternice configuratii, cele mai recente tehnologii, de la chipset si camera si pana la acumulator. Acestia vor achizitiona intotdeuna varfuri de gama.

Apoi, exista cei care isi doresc cel mai bun raport performanta / pret, cautand dotari de flagship in produse cat mai accesibile. Nu in ultimul rand, avem de-a face cu marea masa a consumatorilor, care are nevoie de un telefon cu un pret cat mai bun, care sa ofere un echilibru intre dotari si pret.

Ei bine, cu exceptia primei categorii, intotdeuna vom avea de-a face cu compromisuri. Da, exista smartphone-uri cu Snapdragon 865 chiar si la 650 USD, dar de cele mai multe ori discutam despre smartphone-uri de gaming cu performante foarte ridicate ale chipset-ului si display-ului, dar cu performante mediocre ale camerei. Similar, exista smartphone-uri mid-range cu un raport calitate / pret imbatabil, dar care vor face compromisuri la capitolul camera, la display sau la tehnologiile acumulatorilor.

Ce se intampla insa daca nu avem neaparat nevoie de cel mai puternic chipset, dar ne dorim un telefon incredibil de subtire si elegant, un display de cea mai buna calitate, un acumulator cu o viteza de incarcare ultra-rapida, conectivitate 5G si un ansamblu de camere care sa rivalizeze cu ceea ce vedem in cazul flagship-urilor?

Ei bine, in acest caz avem nevoie de un smartphone care nu se incadreaza neaparat in cele trei directii enumerate mai sus. Echipat cu un chipset suficient de puternic, astfel incat sa ofere o experienta impecabila in utilizarea zilnica, dar nu neaparat gandit pentru cei mai infocati gameri. Impachetat intr-un corp aproape… gingas (cred ca este prima data in 10 ani cand folosesc acest epitet pentru a descrie un telefon), subtire, elegant, dar care surprinde imagini aproape perfecte, asa cu ne dorim cu totii. Si echipat cu o tehnologie de incarcare atat de rapida, incat oricat de incarcat ar fi programul tau si oriune ai fi, in 15 minute nu ai de ce sa iti mai faci griji.

Din punctul meu de vedere, asta inseamna OPPO Reno 4 Pro 5G. Si daca in aceasta prima parte am discutat despre specificatii, design, sistem de operare si performanta chipset-ului, in cea de-a doua parte a seriei dedicate acestei lansari vom testa camera, display-ul si auonomia. Va fi interesant!
 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review OPPO Reno 4 Pro 5G – Partea I – Specificatii, design, performanta

Lasa-ne un comentariu: