lab501.ro

Review – Huawei Mate XS

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 3 September, 2020.

Huawei Mate XS

 
Asa cum v-am povestit si cu alte ocazii, vara aceasta am testat o multitudine de smartphone-uri, notebook-uri si gadget-uri, atat de multe incat nu am apucat sa le publicam pe toate in vara. Astazi, de exemplu, vom vorbi despre ultimul dispozitiv testat in perioada “vacantei active”, mai precis Huawei Mate XS, un telefon exclusivist cu un design inedit.

Lansat la inceputul acestui an, Huawei Mate XS continua seria inovatiilor introduse odata cu lansarea primului smartphone pliabil din portofoliul Huawei, mai precis modelul Mate X. Pentru noi, Huawei Mate XS reprezinta o revenire la tratarea smartphone-urilor high-end, chiar super high-end in acest caz, dupa o perioada in care am analizat mai multe modele mainstream.

Pentru ca, dupa ce am vazut ce au de oferit diverse modele mai mult sau mai putin accesibile, a venit momentul sa revenim la bestiile high-end, in laborator aflandu-se in momentul de fata nu mai putin de 4 modele. Si pentru ca Huawei Mate XS a venit primul la teste, in perioada in care inca ne bucuram de aer curat, vom incepe cu el.

Despre ce este vorba? Ei bine, cred ca stiti acest lucru, sau v-ati dat seama pana acum, dar tehnologia display-urilor a evoluat destul de mult in ultimii ani, permitandu-le celor de la Huawei sau Samsung sa imagineze noi formate pentru smartphone, iar unul dintre formatele care a incins imaginatia pasionatilor anul trecut a fost cel al telefoanelor pliabile.

In momentul de fata, acestea se impart in doua categorii, mai precis side-by-side, cum este si cazul lui Huawei Mate XS sau al recent lansatului Samsung Galaxy Z Fold2, respectiv clamshell-uri, cum ar fi Galaxy Z Flip, care mizeaza pe nostalgia celor care au utilizat un telefon mobil de tip clamshell la inceputul anilor 2000.

Diferenta intre cele doua este data atat de solutia constructiva, cat si de scop. Astfel, telefoanele pliabile side-by-side au in general dimensiuni mari si ofera un display de dimensiuni foarte mari in momentul in care le desfasuram. La polul opus, telefoanele de tip clamshell au o dimensiune ceva mai mica, iar in momentul in care le desfacem obtinem un telefon de dimensiuni similare cu cele ale majoritatii varfurilor de gama existente in acest moment.

In ambele cazuri, avem de-a face cu produse din gama super high-end, cu preturi care depasesc cu usurinta ceea ce vedem in cazul flagship-urilor normale, cele mai costisitoare modele fiind cele de tip side-by-side, cum este si Huawei Mate XS, disponibil in magazinele din Romania pentru ~10999 RON.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Huawei Mate XS

  1. Marian a scris pe:

    Salut,
    tehnologia display-urilor care isi schimba forma se afla inca la “sfarsit” de drum.
    Poate peste vreo 2-3 ani vom primi si modele “accesibile”.

Lasa-ne un comentariu: