lab501.ro

Review – Huawei Mate 40 Pro

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 12 November, 2020.

Huawei Mate 40 Pro

 
2020… un an nebun, care nu inceteaza sa ne uimeasca. In sens negativ, daca ne uitam la tot ceea ce s-a intamplat in jurul nostru in acest an si… paradoxal… in mod pozitiv, in momentul in care discutam despre numarul incredibil de lansari care au avut loc in acest an, care par sa nu se mai termine. Si nu cred ca a existat categorie de produse in care sa nu fim asaltati de lansari, de noi modele, iar noi am incercat sa va tinem la curent cu cele mai importante noutati, indiferent daca a fost vorba de procesoare, placi grafice, notebook-uri sau smartphone-uri.

Iar la capitolul smartphone-uri, cred ca ultima lansare importanta a acestui an a fost cea a flagship-ului Huawei Mate 40 Pro, acesta fiind ultimul varf de gama important lansat in 2020. Implementand cel mai nou chipset Huawei, mai precis Hisilicon Kirin 9000 5G, Huawei Mate 40 Pro ar putea fi ultimul flagship bazat pe un chipset Huawei, cel putin pentru o perioada, sau ultimul flagship bazat pe un chipset produs in fab-urile TSMC.

Desigur, vantul schimbarii a inceput sa isi faca simtita prezenta peste ocean si nu stim cu exactitate ce impact va avea acest lucru asupra relatiei SUA – China, respectiv asupra restrictiilor impuse celor de la Huawei. Este posibil ca acestia sa revina in gratiile administratiei Biden si sa obtina din nou acces la serviciile Google si tehnologiile TSMC. Sau este posibil ca intr-o perioada nu foarte indepartata de timp sa vedem chipset-uri produse exclusiv in China si telefoane Huawei care ruleaza propriul sistem de operare.

Nu avem de unde sa stim cu exactitate cum va arata viitorul, iar implicarea politicului in zona tech este indezirabila, cel putin din punctul meu de vedere, drept urmare nu vom mai insita asupra acestui aspect. Ce conteaza, pentru noi, cei pasionati de tehnologie, este faptul ca Huawei au lansat un nou varf de gama, bazat pe un chipset nou, iar astazi vom vedea cum se comporta acesta in practica.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: