lab501.ro

Review HTC One M9

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 3 April, 2015.

Concluzii

 
Ca sa parafrazez un amic de pe Facebook as putea spune ca am testat a treia oara acelasi telefon. Desigur, asta ar fi o rautate gratuita la adresa unui produs care cel putin din punctul meu de vedere poate fi caracterizat foarte usor prin eleganta, putere si nu in ultimul rand o doza de bun-simt.

Dar sa incepem totusi cu partile negative. Asa cum va spuneam, m-a intristat faptul ca HTC au renuntat la dezvoltarea conceptului Ultra Pixel. De asemenea, sper ca intr-un viitor update de firmware sa vad cateva corectii legate de filmarea Full HD si de zgomotul prezent in cazul fotografiilor realizate in lumina slaba. In rest insa, camera este la inaltime si produce imagini de calitate, demne de un flagship. Nu apreciez insa faptul ca Zoe devine componenta a unui program de socializare, insa probabil am eu alta etate decat target-ul acestei miscari.

Un alt aspect care nu m-a incantat foarte tare este autonomia. Da, HTC One M9 nu se face de rusine, dar se putea si mai bine… mult mai bine chiar. Si daca tot discutam despre autonomie, unul dintre motivele pentru care aceasta nu este chiar grozava este consumul chipset-ului Snapdragon 810. Puterea vine cu un pret, iar in cazul de fata acest pret este o autonomie medie precum si atingerea unor temperaturi destul de ridicate in aplicatii GPU intensive (jocuri).

Ultimul aspect de care nu sunt chiar multumit este pretul. Ok, dolarul a crescut, HTC One M9 este un produs premium si celelalte produse premium au preturi similare dar parca 3339 RON este o suma putin cam prea mare pentru gustul meu. Serios acum, 2700 RON nu erau de ajuns? Chiar trebuie sa ne luam dupa Apple si la capitolul pret?

Ok, am discutat aspectele care ma nemultumesc, haideti totusi sa-i dam cezarului ce-i al cezarului si sa adresam si aspectele pozitive. O sa incep cu display-ul, da chiar display-ul. Ii apreciez pe cei de la HTC pentru curajul de care dau dovada oferind dotari de bun simt, nu cifre umflate cu pompa. Inca de la primul One, display-ul IPS utilizat de HTC a iesit in evidenta printr-o reproducere superba a culorilor si printr-un bun echilibru intre luminozitate maxima si contrast, iar HTC One M9 nu face exceptie. Si nu, nu am observat absolut deloc diferenta cand am utilizat display-uri cu o rezolutie mai mare.

In al doilea rand, cred ca este clar ca avem de-a face cu cel mai puternic smartphone testat de noi pana acum. Atat benchmark-urile cat mai ales experienta in utilizare dovedesc acest lucru, iar HTC au facut o treaba foarte buna cu cea mai noua versiune Sense UI. Nu in ultimul rand, HTC One M9 este probabil smartphone-ul cu cele mai performante difuzoare de pe piata, solutia BoomSound sunand mai bine ca niciodata.

Am uitat ceva? A…da, poate un mic aspect numit design… Cat de interesant trebuie sa fie pentru tine ca si companie ca sa iti dai seama ca in urma cu 3 ani ai creeat poate unul dintre cele mai reusite si elegante smartphone-uri de pe piata, iar concurenta de-abia acum incepe sa miste cu adevarat in acest sens. Da, HTC One M9 seamana cu M8 care seamana cu HTC One. Asta pentru ca un lucru bine facut nu isi pierde atributele in timp (uitati-va cum vi se pare acum un Galaxy S3 si o sa intelegeti ce vreau sa spun) iar design-ul seriei One este un bun exemplu de lucru bine facut.

La fel ca si inaintasii sai, HTC One M9 ramane un exemplu de design si calitate a constructiei. Daca luam in calcul si display-ul, sunetul, puterea de procesare si experienta in utilizare, cred ca este cat se poate de clar ca avem de-a face cu o oferta foarte solida din partea celor de la HTC. Si nu, nu discutam despre smartphone-ul perfect, deoarece One M9 are minusurile lui. Discutam insa despre un smartphone superb…

 

Outro

Comentarii

7 comentarii la: Review HTC One M9

  1. dinu a scris pe:

    Pe cand un review la Galaxy S6/S6 Edge ?

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Urmeaza si S6…dar mai avem cateva modele de testat pana atunci.

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Prin asta vreau sa spun ca am primit deja inca doua sample-uri de la alti producatori si… ei bine, respectam ordinea intrarii in laborator :)

  4. Dan a scris pe:

    Scump, frumos, si cam prostalau, dar – de – e HTC!. La un astfel de gadget, un producator serios(basme, asa ceva nu exista in lumea reala), ar fi folosit pentru display intreaga suprafata situata intre partile metalice frontale, ei – si atunci – da, era un HTC absolut nou si de exceptie. A, apropo, daca nu are un led de semnalizare apeluri pierdute, atunci tot o gioarsa este! Daca are si nu la-i pomenit in review, gresala ta este si indemn sa schimbi algoritmul de realizare a review-urilor…

  5. Monstru Post author a scris pe:

    Are led de stare (apeluri, baterie, etc). Dar…toate One-urile au avut, nu mi s-a parut ceva ce merita mentionat…

  6. Cand mai faceti astfel de teste de autonomie, le puteti face si pe o retea 4G? E clar ca acest lucru va afecta si mai mult bateria, dar cred ca ar trebui mentionat, pentru ca pe 4G cu reteaua de date pornita tot timpul, un telefon cu baterie incapsulata nu este o alegere prea stralucita, fara sa ai incarcatoare imprastiate pe acasa, la munca, in masina, la rude etc.

  7. Monstru Post author a scris pe:

    Salut Laurentiu,

    Pentru testare standard comparativa avem cele doua teste (video si gaming) unde testam autonomia cu luminozitatea la maxim si WiFi pornit. Nu testam niciodata autonomia cu 3G sau 4G deoarece rezultatele nu ar fi constante in functie de locul unde testam autonomia. Acolo unde semnalul este puternic consumul este mic, insa acolo unde semnalul este slab telefonul ar consuma mult mai mult.

    Cifra de utilizare zilnica este obtinuta insa in utilizare zilnica, asta inseamna si date s.a.m.d.

Lasa-ne un comentariu: