REVIEW HTC ONE M8 – PARTEA I: SPECIFICATII SI PERFORMANTA
Specificatii
HTC ONE M8 | |
---|---|
Chipset | Qualcomm MSM8974AB Snapdragon 801 |
CPU | Quad-core 2.3 GHz Krait 400 |
GPU | Adreno 330 |
Display | IPS, 5" @ 1920x1080 pixeli (~441 ppi) |
RAM | 2048 MB |
Stocare | 16/32/GB, slot microSD pana la 128GB |
Conectivitate | Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, A2DP, LTE, NFC |
Camera | Duo camera - 4MP Ultrapixel senzor, f2.0, 28mm, 1/3", Frontala - 5MP, 1080p |
Android | 4.4.2 -Kit Kat |
Acumulator | 2600 mAh |
Dimensiuni | 146.4 x 70.6 x 9.4 mm |
Greutate | 160g |
Specificatiile lui HTC One M8 erau deja cunoscute de ceva vreme insa astazi am primit confirmarea oficiala. Inima elegantului telefon este un chipset Qualcomm Snapdragon 801, alcatuit din 4 nuclee Krait 400 tactate la 2,3GHz, o solutie grafica Adreno 330 si 2GB RAM.
HTC One M8 va fi disponibil in doua variante – 16 si 32GB, insa spatiul de stocare poate fi acum suplimentat cu un card microSD de pana la 128GB. Capacitatea acumulatorului a crescut de la 2300 mAh la 2600 mAh si acelasi lucru il putem spune si despre lungimea si greutatea device-ului (146mm si 160g). Paradoxal insa, desi HTC One M8 este cu 18g mai greu decat HTC One, datorita finisajelor si proportiilor usor diferite senzatia este exact opusa. HTC One M8 pare mai subtire si mai usor decat HTC One, desi cifrele spun altceva.
Evident, lungimea nu a crescut fara motiv – HTC One M8 este dotat cu un display IPS de 5″, cu o rezolutie Full HD (1920×1080). Nu in ultimul rand, HTC One ruleaza cea mai noua versiune a sistemului de operare Android, adica 4.4 Kit Kat.
Asa cum spuneam, nu voi intra foarte mult in detaliile legate de camera acum, deoarece va urma un articol dedicat acestui aspect. Trebuie sa va spun ca avem de-a face cu o camera frontala de 5MP, o camera principala de 4MP (Ultrapixel) si o a doua camera care inregistreaza date legate de profunzime (pozitionarea in cadru a fiecarui obiect), cu ajutorul careia putem obtine o serie de efecte foarte interesante (putem selecta zona unde dorim sa facem focus-ul dupa ce am fotografiat, putem sa bluram fundal-ul pentru a obtine o lipsa de profunzime pe care pana acum o intalneam doar pe DSLR-uri s.a.m.d.).
Comentarii
Un review foarte interesant dar din păcate lipsit de imparțialitate în unele locuri. “[…] sub nici o forma nu va jucati cu HTC One M8 daca doriti sa mai puteti sa va folositi telefoanele dupa aceea fara sa simtiti ca tineti in mana o jucarie ieftina de plastic!!!”
Sub nicio forma nu sunt fan Samsung și sub nicio forma nu agreez plasticul acela, dar spusele de mai sus nu se încadrează într-un review profesional. În orice caz vă apreciez efortul ca de fiecare data. Sper sa apuc sa ma joc cu un GPE edition. Sau poate chiar un review pe site.
Cristian – nu stiu ce intelegi tu printr-un “review profesionist” insa din punctul meu de vedere aprecierile legate de design nu au cum sa fie decat subiective. Da, putem analiza obiectiv ergonomia (daca sunt toate butoanele acolo unde trebuie, etc), calitatea constructiei (daca exista muchii iesite in afara, etc), insa design-ul nu poate fi analizat decat subiectiv. Prin urmare ceea ce am spus mai sus reprezinta parerea mea personala. Acum… poti sa fi de acord cu parerea mea, poti sa nu fi de acord, dar pentru asta trebuie sa butonezi telefonul ca sa iti formezi o parere.
Sincer sa fiu, din punct de vedere al design-ului si al constructiei, in momentul de fata eu personal consider ca exista iPhone 5/5S, HTC One/M8 si restul telefoanelor… Desigur, asta este o parere personala.
Dupa ce m-am jucat cu HTC One, sunt de acord cu Monstru: One se simte diferit, mai PREMIUM, in mana datorita materialelor din care este facut, insa acest lucru este valabil doar daca tii telefonul fara husa/toc. Nu stiu cati se incumeta sa iti foloseasca telefonul persoanal asa..
Un review foarte bun, ca de obicei. Legat de constuctia metalica, poate ii confera un look premium, dar aluminiul este un metal foarte pretentios, se zgarie si se indoaie foarte usor. Eu am un htc one s care e partial din metal, dupa ce l-am scapat pe jos si s-a indoit, atat de tare ca orificiul de la camera frontala a ajuns oval in loc de rotund, am inceput sa regret carcasele de plastic. Sa speram ca in viitor se va folosi titanul, atunci cand costurile vor permite :)
Deja review!
Recenta am descoperit ca exista un aparat minunat, exceptional, nemaipomenit, care este capabil sa masoare unul din materialele cele mai folosite in ziua de azi, ma refer la plastic. Aparent banal, acest material poate sa stirneasca confuzie printre utilizatori, si am realizat ca astfel se pot afla calitatile “profesionale” ale aparatelor prin masurarea plasticului. Operatiunea se face asemanator ca si aparatul cela de masurat diamante. Cred ca traducerea in limba romana ar fi “plastometru”, si operatia de masurare – plastometrie (sau poate platicomitizare ?!). Asa ca pentru nemultumiti se poate face o platometrie cu rezonanta magnetica termonucleara si clasificarea in grade de plasticism. Ma rog, exprimarea nu este dintre cele mai plastice(!) dar cred ca ati prins ideea. Imi cer scuze pentru offtopic…
“HTC One M8 este unul dintre cele mai bine gandite/construite/finisate smartphone-uri produse vreodata.”
Judecand dupa nota de 2/10 data de iFixit nu s-ar zice. Un dispozitiv bine gandit implica si usurinta la reparare. Totusi, se observa un progres de la vechiul One ce obtinuse nota 1/10.
Iulian – One-ul exista pe piata de un an si e un telefon foarte rezistent…One S e alta mancare de peste.
Sorin – orice se poate masura
Nando – placerea pe care o simte utilizatorul unui astfel de dispozitiv merita chinul angajatului de la service. Daca s-ar face telefoane pentru a fi usor de reparat, toate telefoanele ar fi rectangulare si ar avea suruburi…
Guys, nu stiu daca numai mie mi se pare, dar parca sunt multe telefoane in metodologia de testare care parca nu isi mai au rostul, fie pentru ca sunt similare, fie pentru ca nimeni nu le foloseste. De exemplu 95% din useri intre un LG G Flex si un G2, ar alege un G2. la fel cu One, One X, One X+, One S, One Max etc.
eu am urmatoarea intrebare, cei care au facut reviewul chiar au avut telefonul in mana sau au luat datele din alte parti ?
E atat de greu de recunoscut mana aia mare si paroasa? :)
Telefonul l-am butonat aici – http://next.lab501.ro/stiri/noul-htc-one-se-lanseaza-astazi-la-londra
da, mana paroasa apare si in alte reviewuri :D
:D
Are notification LED sau vreo alternativa
va salut LAB501,salut”monstru”,inceputul lunii APRILIE poate sa fie pana pe 30 ale lunii,deci mai exact cand apare ce-a de-a doua parte a review-ului?ms
Initial vroiam sa public maine, insa m-au intarziat niste detalii, asa ca nu stiu sigur daca saptamana asta sau saptamana viitoare.
e superb :x:x:x cel mai reusit smartphone al anului 2014.
Eu sunt dezamagit de noul HTC One, este mai greu si mai mare decat precedentul One. Pacat ca un smartphone asa de bine construit si cu un design elegant este asa de mare. Partea cu benchmark-uri din prezentarile pe care le faceti la smartphone-uri mi se pare plictisitoare. Pana la urma conteaza experienta de utilizare la un smartphone, nu cifrele din benchmark-uri.
Un review pt htc desire 816 se poate?
Se poate un review?
buna ziua! imi zice si mie va rog,cineva daca htc M8 are si limba romana?
Un review pt htc desire 816 se poate???
Pingback: HTC ONE M8 vs Samsung Galaxy S5 – Camera si autonomie - next lab501
Pingback: Review HTC One E8 - The plastic ONE - next lab501
Pingback: Review HTC One M9 - next lab501
Cele mai recente stiri
Logitech lanseaza PRO X SUPERLIGHT 2 si PRO X TKL
Scris in 5 September, 2023.
IFA Berlin 2022 – Samsung
Scris in 5 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – ASUS
Scris in 4 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – Lenovo
Scris in 1 September, 2022.
Mountain 4 year anniversary sale
Scris in 22 July, 2022.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube