lab501.ro

Review HTC One E8 – The plastic ONE

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 25 August, 2014.

HTC One E8

 
Hmm… parca a trecut ceva timp de cand am scris ultima oara despre un telefon HTC… si stiti prea bine ca am o oarecare afinitate pentru brand-ul taiwanez. Prin urmare, am avut de ales… sa tratez subiectul HTC One Mini 2, sau sa tratez subiectul HTC One E8 (sau HTC One Ace)? Ei bine, am tratat mai multe Mini-uri in trecut atat de la HTC cat si de la Samsung si am ajuns la o conlcuzie cat se poate de clara – desi unele dintre ele pot fi telefoane interesante, cu un raport calitate/pret ok, sunt totusi telefoane diferite care nu au in comun cu flagship-urile decat numele si design-ul. Aparent, producatorii considera ca diagonalele mai mici nu ar merita chipset-urile puternice de pe flagship-uri. Prin urmare, de aceasta data nu am mai fost interesat de HTC One Mini 2 asa ca mi-am intors privirea spre un alt model…

Daca in cazul Mini-urilor chipset-ul utilizat a fost de fiecare data altul (fata de flagship-ul al carui nume era trecut pe cutie urmat de sufix-ul Mini), in cazul lui HTC One E8 altfel stau lucrurile… HTC One E8 pastreaza atat design-ul flagship-ului HTC One M8 cat si chipset-ul utilizat de acesta (Snapdragon 801). Diferenta este data de materialele din care este construita carcasa, respectiv de camera si de functiile acesteia. Suna interesant? Pai in conditiile in care HTC One M8 costa 2399 RON iar HTC One E8 costa 1949 RON eu sunt de parere ca ar trebui sa fie cat se poate de interesant. In fond, pentru 450 RON mai putin primim aproximativ acelasi telefon, dar cu alta camera si corp din plastic.

Desigur, se pierde unul dintre cele mai importante avantaje ale lui HTC One M8, mai precis exceptionala constructie metalica, dar pentru cei mai putin pasionati de acest aspect, faptul ca pretul este semnificativ mai mic ar trebui sa reprezinte un avantaj considerabil. Ca sa nu mai amintesc faptul ca pentru majoritatea utilizatorilor camera UltraPixel de pe HTC One M8 este un dezavantaj, nu un avantaj, iar la acest capitol E8-ul ofera o solutie mai conservatoare, adica o camera normala de 13MP. Prin urmare, consider ca HTC One E8 are un potential destul de mare, desi nu a primit pana acum atentia care i se cuvine, asa ca haideti sa ii facem dreptate si sa ii dam ocazia sa ne convinga…

 
Intro

Comentarii

7 comentarii la: Review HTC One E8 – The plastic ONE

  1. Ciupearca a scris pe:

    Frumos articolul dar și telefonul.

  2. Cristi a scris pe:

    Am descoperit o mica eroare, nici nu stiu daca sa o consider asa, dar M8 are Snapdragon 801 AB iar varianta E8 are S801 AC (frecventa mai mare, binning mai bun), daca cei de pe internet au dreptate.

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Asta este, M8 are versiunea AB si E8 are versiunea AC tactata putin mai sus.

  4. white_tee a scris pe:

    Felicitari pentru review! Deja m-am obisnuit cu stilul tau de a prezenta in device. Sunt totusi nedumerit de ceva. Cum se face ca snapdragon 400 si cortex A7 cu acumulator de 2500 mAh are un stand by mai mic decat snapdragon 801 cu krait care suge mult mai multa baterie decat cortex??? Inteleg ca sunt diferente si intre acumulatori, dar parca e cam ciudat.

  5. Madalin a scris pe:

    Se pot specifica pe viitor valorile SAR?

  6. George Oprean a scris pe:

    Monstru esti cam in spate cu noutatile – Samsung nu face telefoane de plastic lucios de ceva vreme incoace (ultimul ar fi fost S4); doar pentru ca nu ai relatii si nu primesti la timp pentru review cele mai noi modele de la Samsung nu ai de ce sa te plangi; suntem cam satui de fanboi si antifanboi, ii expirata discutia; nu ne intereseaza ce crezi tu personal, Samsung asculta de public si scoate telefoane cu constructive de calitate mai buna mai nou (vezi Alpha, vezi Note 4 etc)

  7. Monstru Post author a scris pe:

    Vezi tu draga George, pe langa faptul ca discursul tau are erori logice nici macar nu esti in tema cu ce se intampla in domeniu…

    Ca sa te ajut cu o serie de lamuriri – S5 si Note 3 sunt tot telefoane din plastic, chiar daca pe spate au o textura care imita napolitana sau pielea. Iar armada de telefoane din plastic lucios si kitschos este continuata de S5 Mini si zeci de alte modele. Samsung nu asculta de public, altfel as fi vazut si eu un S5 din aluminiu.

    Parerea mea te intereseaza foarte mult, altfel nu intrai aici sa imi comentezi la articole. Iar telefoanele le primesc la timp, ba mai merg si la lansari – http://next.lab501.ro/stiri/mwc-2014-samsung-galaxy-s5-fost-anuntat si mai public si primele review-uri din Romania pe subiect – http://next.lab501.ro/smartphone/review-samsung-galaxy-s5-partea-specificatii-si-performanta asa ca nu ai nimerit-o nici cu sample-urile nici cu relatiile.

    Cu un lucru ai dreptate insa – cu totii ne-am saturat de fanboy si din pacate tu faci parte exact din aceasta categorie. Ironic, nu?

Lasa-ne un comentariu: