Anatomia tehnica a unei excursii – Thailanda 2024 – Google Pixel 9 vs Apple iPhone 16

Concluzii
Si uite asa, dragii monstrului, am ajuns la finalul celui de-al 22-lea articol din seria “Anatomia unei calatorii“, care ne-a plimbat pana acum prin nenumarate tari si orase din Africa (Zanzibar), America de Nord (Las Vegas), Europa (Roma, Viena, Berlin, Pilsen, Corfu), dar mai ales Asia (Taipei, Bangkok, Koh Chang, Hanoi, Phu Quoc, Saigon, Da Nang, Hue, Hoi An, Phnom Penh, Siem Reap, Bali, Nusa Lembongan, Gili Tranwangan, Kuala Lumpur, Putrajaya, Boracay, Luang Prabang, Seul si Hong Kong), alaturi de telefoane de la cei mai importanti producatori din domeniu.
Mai mult decat atat, articolul de fata reprezinta partea a II-a a review-ului pentru Google Pixel 9, realizat impreuna cu prietenii de la evoMAG, Google Pixel 9 si Apple iPhone 16 fiind de altfel singurele telefoane lansate anul trecut care au beneficiat de acest tratament (review in doua parti, a doua parte fiind o anatomie tehnica). Acest lucru ne-a permis sa comparam mult mai precis performantele celor doua telefoane, performanta camerei fiind comparata de altfel direct, in articolul de fata.
Si nu cred ca mai reprezinta o surpriza pentru nimeni faptul ca Google Pixel 9 se impune destul de lejer la capitolul camera, dovada stand de altfel si sutele de imagini publicate in acest articol. Practic, cei de la Google reusesc de cateva generatii sa produca telefoane excelente, implicit la capitolul camera, atat seria 8, cat si seria 9, oferind performanta la cel mai inalt nivel. Desigur, in cazul modelului de baza nu avem camera tele, autofocusul laser este single-point si nu avem meniu Pro pentru camera, insa chiar si asa performanta de care dau dovada camerele montate pe Pixel 9 este foarte buna.
De altfel, Pixel 9 se poate lauda si la capitolul autonomie, intrecand modelul concurent de la Apple. Asa cum stiti, noi chiar utilizam telefoanele intensiv in calatorii – asta inseamna incarcat peste noapte la 100%, luminozitate pe auto, care creste destul de mult tinand cont ca ne aflam in zone insorite, eSIM cu datele pornite non-stop, WiFi pornit non-stop si locatie pornita non-stop. Ei bine, cu o medie de 4h30min de screen on pe zi, in care in mare parte am folosit camera sau am stat pe Facebook, Apple iPhone 16 a reusit in medie sa ajunga de la 100% la 80% in 8 ore, in timp ce Google Pixel 9 a rezistat aproximativ 9 ore si 10 minute in acelasi regim de utilizare.
Practic, din punctul meu de vedere, telefoanele din seria Pixel devin din ce in ce mai interesante in ultimii ani si daca generatia care se va lansa anul acesta va avea un comportament similar la capitolele camera si autonomie, cred ca putem discuta despre un concurent serios in segmentele mid-high si high-end, care ofera o performanta constanta, an dupa an. Acum… parca mi s-a facut din nou dor de Asia si nu cred ca ar strica o vacanta inainte de Computex. Oare unde sa mergem de aceasta data si ce telefoane sa luam cu noi? Hmm… decizii, decizii…

Comentarii
Superb! Clar e mai bun Pixelul!