Allview P4 Alldro Review – Dual SIM Super Amoled
Dual SIM
Daca tot am detaliat diferenta dintre producator si brand, nu putem trece mai departe fara sa lamurim un alt aspect, foarte important in cazul articolului de fata. Ma refer la tehnologia dual SIM, si la diferitele tipuri de telefoane dual SIM de pe piata.
Evident, in momentul in care discutam despre dual SIM, discutam despre un telefon care poate acomoda doua SIM-uri de la doi operatori diferiti. Nu cred ca mai este cazul sa discutam despre avantajele acestui tip de telefon – multi utilizatori folosesc doua telefoane in zilele noastre, fie ca discutam despre telefonul personal si telefonul de serviciu, fie ca discutam despre doua pre-pay-uri de la doi operatori diferiti, cu ajutorul carora putem avea efectiv mii de minute in ambele retele contra unei sume foarte mici. Pentru cei pentru care spatiul este o problema, mai ales in cazul utilizatorilor de Android, unde telefoanele au dimensiuni din ce in ce mai mari pentru a acomoda display-uri de diagonala cat mai mare, au inceput sa apara diferite solutii, inca de la inceputul anilor 2000.
Plecand de la telefoane care aveau un slot in care puteam tine un al doilea sim, pe care il puteam schimba fizic in momentul in care inchideam telefonul, trecand prin telefoane dual SIM shift (comutam de pe o cartela pe cealalta in momentul pornirii telefonului) s-a ajuns la telefoanele dual SIM din zilele noastre, care se impart in doua mari categorii – dual SIM stand-by, respectiv dual SIM active.
Diferenta intre cele doua tipuri de telefoane dual SIM vine din tehnologia pe care o folosesc. Astfel, telefoanele dual SIM stand-by sunt dotate cu un singur procesor si doua unitati de emisie/receptie, in timp ce telefoanele dual SIM active folosesc pe langa doua unitati de emisie/receptie si doua procesoare, fiind vorba practic despre doua telefoane intr-o singura carcasa.
Din acest motiv, telefoanele dual SIM stand-by pot acomoda doua cartele de la doi operatori diferiti, acestea fiind active in stand-by. In momentul in care suntem angajati intr-o convorbire pe unul dintre SIM-uri, celalalt SIM devine inactiv, un eventual apelant primind acelasi mesaj pe care l-ar primi daca telefonul ar fi inchis. Singurul mod in care cele doua SIM-uri pot opera simultan pe un astfel de dual SIM este cu ajutorul functiei de call forwarding de pe un SIM pe celalalt, acest lucru presupunand insa costurile uzuale unei convorbiri dintr-o retea in alta.
La polul opus, fiind dotate cu doua procesoare, telefoanele dual SIM activ ofera functia de call waiting pe o cartela chiar si in cazul in care suntem angajati intr-o convorbire pe cealalta, utilizatorul putand comuta intre convorbiri. Pratic, indiferent daca vorbim la telefon sau nu, un eventual apelant nu va primi niciodata ton de telefon inchis.
Pana in momentul de fata, apanajul functiei dual SIM active este detinut in exclusivitate de catre telefoanele de tip feature phones, si sunt convins ca stiti cu totii cel putin un model de Samsung care indeplineste acest criteriu. De altfel, in lumea telefoanelor inteligente, Android este singura platforma pentru care exista telefoane dual SIM, deoarece nu exista model de iPhone dual SIM si nici de Windows Phone, din cate stiu eu.
Exista mai multe motive pentru acest lucru, plecand de la inceputul existentei unor astfel de device-uri. Initial, marii producatori erau reticenti in a produce telefoane dual SIM, doarece erau strict legati ca si business de marii operatori de telefonie mobila. Si in zilele noastre, cele mai mari vanzari ale unui telefon se intalnesc in cazul telefoanelor din oferta operatorilor, si mai putin in cazul achizitionarii telefonului din retail. Chiar daca producatorii mari s-au implicat ulterior in piata dual SIM (Samsung, Nokia, Philips), acest domeniu a ramas in urma din punct de vedere al cercetarii. Este relativ simplu sa produci un feature phone dual SIM active – iei doua telefoane ieftine, le pui in aceeasi carcasa butucanoasa, trantesti un acumulator supradimensionat si ai rezolvat problema.
Daca vrei un dual SIM active pe Android insa, trebuie sa folosesti fie doua chipset-uri (ceea ce ar fi foarte costisitor si mai ales prea putin practic din cauza consumului de energie), fie implementezi un al doilea procesor mai slab doar pentru a se ocupa de primirea apelurilor pe al doilea SIM, fie rescrii kernelul Android pentru multi-tasking / afinitate per nucleu pentru fiecare SIM. Oricum ar fi, efortul necesar realizarii unui dual SIM activ Android nu a fost realizat inca de nici un producator, si prin urmare in momentul de fata smartphone-urile Android sunt exclusiv dual SIM stand-by. Allview P4 nu face exceptie de la aceasta regula. Singura functie extra pe care o gasim in cazul terminalului testat astazi este posibilitatea de a utiliza conexiunea de date de pe un SIM, fara ca celelalt sa devina inactiv, cum se intampla in cazul convorbirilor. Cu toate acestea, daca primim un telefon pe celelalt SIM, conexiunea de date se va intrerupe pana in momentul incheierii conversatiei.
Comentarii
la ecran test practic ar fi mai bine sa faceti un mic video cu meniul sau o scurta prezentare
Bun articolul, chiar daca nu e un REVIEW, CUM INDICA TITLUL.
cum a spus si Cristi, asteptam un clip, ceva in genul lui Aaron de la Phonedog.com
am in P3 si un review bun e ce ma tine de la a-l vinde si a cumpara P4. Te rog Convinge-ma sa-l iau :))
Monstru, respect pt acea Timisoreana din fundal!
Cristi, nu inteleg cum iti dai seama dintr-un clip filmat cu un alt device de calitatea unui display. Sincer. A, da, iti poti da seama cum arata meniurile, cat de fluent se misca, ce aplicatii are si cum arata, dar astea deja tin de sistemul de operare si de performanta grafica, nu de testul practic al ecranului.
Adi, daca 19 pagini cu peste 5000 de cuvinte nu inseamna ‘review’…
Adi – eu inteleg ca pentru cei cu un nivel ceva mai limitat de cunostinte un film e mai util decat un review plin de date tehnice. Din pacate, nu noi ne ocupam cu asta, sunt convins ca sunt multe site-uri care prefera aceasta abordare facila si poti gasi acolo ce te intereseaza. Aici intra cei care vor teste hardcore, nu filmulete dragute cu “uite cat de frumos se misca”. Ala nu e review, imi pare rau sa te dezamagesc, e o parere a unor amatori…Poti la fel de bine sa faci si tu acasa asa ceva daca vrei.
Si mai intelegi gresit un lucru – eu testez telefoane si imi spun parerea despre ele. In baza testelor noastre voi faceti o decizie de achizitie (in baza masuratorilor, in baza benchmark-urilor, nu va spun eu ce sa luati, luati ce vi se potriveste). Pe mine nu ma intereseaza sincer ce telefon iti cumperi tu si nu am de ce sa te conving sa cumperi Allview in detrimentul oricarui alt telefon testat aici. Tu alegi daca P4 este cel mai bun telefon pentru tine, nu eu… Eu doar iti ofer date tehnice solide, obtinute intr-un sistem de referinta rigid si profesionist.
darco – mersi :)
Monstrule imi place foarte mult cum prezinti lucrurile,profesionist si implicit echidistant . Te rog doar sa insisti si pe partea de audio.Pe mine sa stii ca analiza ta foarte amanuntita si de cea mai inalta calitate, din toate cate le-am citit si vazut pana astazi, m-a convins sa sprijin economia noastra si sa achizitionez un P4. Comanda a fost facuta. Dar sa stii ca tare de tot as fi vrut sa vad niste date privind :
1. calitatea semnalului la casti
2. calitatea castilor si regimul de frecvente sunet pentru ca vreau sa il folosesc in masina pe post de MP3 player si sunt foarte pretentios la curatenia sunetului
De asemenea m-ar fi interesat calitatea sunetului in inregistrarile video, functionalitatea camerei secundare in convorbire , daca HD voice are vreun impact pe P4, si nu in ultimul rand GPS-ul, si daca fotografiile lui P4 pot inregistra si date despre locatia momentului.
Bucurandu-ma ca in tara asta mai exista profesionisti, te saluta cu stima si bucurie Monstrule , de acum un fan , Robert deLuxa
Merge sa faci trafic de date pe o cartela, sa zicem SIM 1, si in acelasi timp sa poti sa vorbesti pe SIM 2, fara ca traficul de pe SIM 1 sa fie oprit?
Nu, nu merge. In momentul unei convorbiri pe SIM 1 conexiunea de date de pe SIM 2 va fi oprita.
Sistemul de operare se poate schimba la un smartphone ? de exemplu un upgrade din 4.0 in 4.1 ?
Robert – iti multumesc pentru aprecieri cat si pentru observatiile foarte pertinente. Sa le luam pe rand:
-camera lui P4 dispune de functia Geo-Tagging, deci poti inregistra date despre locatie (am mentionat aceasta functie in specificatii).
-GPS-ul nu l-am mentionat pentru ca nu mi s-a parut cu nimic diferit de ceea ce am vazut pe alte smartphone-uri Android
-cele doua microfoane de pe P4 isi fac treaba – interlocutorii care ma auzeau nu au simtit diferenta de la LG Optimus 4X HD, ceea ce rprezinta o performanta
-calitatea castilor nu o sa te dea deloc pe spate, sunt bune de handsfree si atat. Daca vrei sa asculti muzica iti trebuie casti mai rasarite. Legat de calitatea redarii audio…sincer…eu nu am gasit telefonul care sa se apropie macar pe departe de iPod-ul meu si nu pot recomanda nimanui P4 pentru auditie muzicala daca pretentiile sunt ceva mai ridicate. Nu e o problema cu P4 ci cu majoritatea telefoanelor. Sunt subiectiv, dar de fiecare data aud clar diferenta in cazul iPod-ului…
Madalin – da, printr-un update de la producator sau prin scrierea unui Custom ROM.
Telefonul va fi pe piata SUA din Septembrie cu numele de BLU Vivo 4.3.
Ce mi se pare foarte ciudat este ca Alldro P4 la noi costa 1299 RON si are procesor single core, iar in SUA pretul anuntat este de ~ 250 $ (~900 RON) si are acelasi procesor ca si cel Romanesc doar ca este dual core.
Acest lucru mi se pare foarte ciudat deoarece am gasit un interviu pe internet,iata si adresa (http://www.yoda.ro/smartphones/allview-p4-p5-alldro.html), in care cei de la Allview, argumentau faptul ca au renuntat la preocesorul dual core pentru P4 deoarece ar fi avut un pret mult prea mare, si de aceea au echipat P5 cu un procesor dual core dar are un display normal.
Dupa cum scriam si in articol, Blu foloseste chipset-ul dual-core, deci nu este exact acelasi telefon. Preturile din SUA nu suporta comparatie cu Romania, si iPhone-ul este mult mai ieftin acolo, si S3-ul este mult mai ieftin acolo, s.a.m.d.
Pentru piata din Romania, versiunea dual-core poate avea un pret prea mare din punctul de vedere al celor de la Allview. Nu este exclus insa sa vedem si aceasta versiune in oferta lor la un momentdat (supozitie personala), cred ca totul depinde de piata…
Multumesc pentru raspuns si mai ales pentru promptitudine cu care ati facut-o !
Like interfata, like articolul despre si mi-ar placea sa vad un film cu ce stie sa faca acest gaget!
Salut,
Ai pierdut din vedere in prezentarea DualSim ca mai exista si tipul DualSim DualStand-by (DSDS) care foloseste un singur procesor si 2 transivere si poate astfel mentine sim-urile active tot timpul (inclusiv in timpul unei convorbiri pe unul din sim-uri). Asa face Samsung B7722. Ma intreb de ce nu fac si pentru Android la fel!?
Cred ca mai trebuie sa te documentezi putin :)
:)am gresit, este vorba de doua conexiuni active pe acelasi transiver la DSDS.
Respectele mele. Din pura intamplare am nimerit pe acest site si, nu-mi vine a crede ca la noi, in tara, exista cineva in stare sa faca REVIEW-uri la un telefon (ma rog, smartphone) de acest nivel!!! Toata aprecierea din partea mea si in continuare, tineti-o tot asa. A, apropo de cei care n-au prea fost multumiti de acest review (si poate si de altele), lor le trebuie filmulete colorate, sa vada ce? cum se plimba niste degete pe un display si apar tot soiul de meniuri si icon-uri? Apai astia intra in categoria ANALFABETILOR, carora li-e greu spre imposibil sa parcurga un text scris si care, culmea, mai contine si date tehnice din belsug plus acronime, neologisme, si mai ales sa si priceapa ceva din ceea ce cu greu buchisesc…Sa auzim numai de bine!
FELICITARI PENTRU ACEST ARTICOL FELICITARI PRODUCATORULUI ACESTUI TELEFON AVEAM CEVA DUBII CU PRIVIRE LA ACEST PRODUS DAR ACUM SUNT DESTUL DE SIGUR CA OFERA UN RAPORT BUN INTRE PRET SI CALITATE FAC COMANDA SI EU PENTRU UN TELEFON DAR NU PREA STIU DE UNDE SA IMI IAU (E-MAG la scos din oferta lor,ALTEX SI FLANCO nu il au in stoc) Cand o sa il primesc o sa revin cu ceva detalii. SANATATE TUTUROR
Il poti gasi la emag la resigilate, daca nu te deranjeaza si dai si cu 150 RON mai putin.
pe scurt ! il am de o luna si s-a blocat de 16 ori , cind nu te astepti ! il resetezi scotind bateria, altfel devine inutil !! o mare teapa romaneasca , NU INREGISTREAZA CLIPURI VIDEO IN HD !! ( 1080-720 ) CI 640-480 !!! nu are nici setari pentru hd , ci doar pentru camera foto ! la inregistrari video , microfonul este aproape inutil ! nu inregistreaza mai nimic , iarcing o face , doar zgomotele puternicesi acelea distorsionate ,gijite , cind mai tare cind mai incet , cind deloc !!ce parere avetidespre asta !! astept raspuns ! va multumesc !!
Telefonul inregistreaza 720p, este o simpla setare in meniu… Camera trage foarte bine si sunetul e ok, ai un sample in articol…
Daca se blocheaza trimite-l in garantie sa il achimbe cu altul… pentru ce atata drama???
DACA ESTE O SIMPLA SETARE DIN MENIU , VA ROG EXPLICATI-MI SI MIE DE UNDE SE FACE , CA NU SCRIE NICI IN CARTEA TEHNICA , CUM SETEZ SA FILMEZE IN HD , CA PE BLOG ESTE SIMPLU SA SCRII ,,, SETEAZ-O ,,, DAC CUM ?! IAR MICROFONUL INREGISTREAZA EXACT CUM AM SCRIS MAI INNAINTE , ADICA ,, PRAF , VARZA ,, SCRIU SERIOS !!! NU GLUMESC !!! VA ROG , ASTEPT RASPUNS !!!!
Am cateva recomandari pentru tine, daca vrei sa primesti ajutor sau daca vrei sa mai aprob vreodata un comentariu de-al tau pe acest site:
1. Mai usor cu “tipatul” virtual, ti se raspunde in limita timpului disponibil
2. In momentul in care postezi un coment la un articol e o chestie de bun simt sa il si citesti.
Daca il citeai, pe pagina 9 gaseai imaginea asta:
http://next.lab501.ro/wp-content/uploads/2012/08/Screenshot_2012-08-15-00-08-42.png
Unde se vede exact cum se seteaza calitatea imaginii video. Mai precis, apesi pe rotita, punctulete sau ce ai tu acolo ca sa deschizi a doua coloana de setari, apesi pe “patratel” si alegi setarea Fin. Asa vei filma 720p.
Acum, in conditiile in care nu stii cum sa setezi calitatea imaginii in meniu, imi permit sa nu consider parerea ta o referinta in domeniu. A…si sa nu uit…. cand o sa va povestesc despre ce am mancat de dimineata sau ce film am vazut, atunci o sa o fac pe un blog. Pana atunci, asta este un site.
TE ROG , I-MI CER SCUZE , NU AM VRUT SA JIGNESC , NU-MI STA IN CARACTER , DAR NU AM GASIT NICI PE SITE-UL LUI ALLVIEW , CUM SE SETEAZA SI NICI MACAR NU MI-AU RASPUNS , CIND I-AM RUGAT SA MA AJUTE !!DAR CU INREGISTRAREA SUNETULUI , NU SE REZOLVA SI CU BLOCAJUL TELEFONULUI !! VA ROG MULT , I-MI CER SCUZE SI MULTUMESC MULT !!!
Ok, ideea este ca in cazul blocarii telefonului cel mai bine ar fi sa il trimiti in service. Ei vor constata problema si il vor repara sau schimba.
Faptul ca se blocheaza nu este normal, deci telefonul are un defect, deci nu avem cum sa te ajutam noi, el trebuie schimbat/reparat in garantie.
Salut,
Citit articolul tau, m-a o intrebare: in cazul telefoanelor dual-sim, cum se comporta cand ai o casca Bluetooth si-i folosesti functia de apel (ultimul apelat de exemplu, prin double tap)?
– Te va intreba telefonul de pe ce sim vrei sa suni?
– Va folosi ultimul sim utilizat?
– Daca selectezi din meniu ca toate apelurile sa fie facute de pe o cartela (pentru a trece peste inconvenientul cu casca), poti apoi din agenda telefonica (prin meniul contextual, ceva) sa suni de pe cealalta cartela? (fara sa te duci iar in setarile telefonului si sa dai pe “always ask”)
Salut Adrian,
in mod normal telefonul te intreaba la fiecare apelare de pe ce sim vrei sa suni. Din pacate nu am incercat sa vad cum se comporta P4 impreuna cu un headset si nu mai sunt in posesia sample-ului de test, deci nu am cum sa iti raspund 100% sigur la intrebari.
P4 Alldro a primit si el update:
http://www.allview.ro/produse/telefoane/lista-telefoane/p4-alldro/descriere/update-de-software-p4-alldro-android-40330112012/
cum pot seta sa sune telefonul cu doua tonuri de apel diferite (pe cartela – una Vodafone, una Cosmote) ?
A reusit cineva sa activeze “functia extra”?
Citez (pagina 2, spre sfarsit):
Singura functie extra pe care o gasim in cazul terminalului testat astazi este posibilitatea de a utiliza conexiunea de date de pe un SIM, fara ca celelalt sa devina inactiv, cum se intampla in cazul convorbirilor. Cu toate acestea, daca primim un telefon pe celelalt SIM, conexiunea de date se va intrerupe pana in momentul incheierii conversatiei.
Am zis-o de o mie de ori…daca nu stii sa setezi camera nu inseamna ca face poze de slaba calitate…cum adica nu sunt reali? Ai masurat tu cu megapixelmetru? =))
salut tuturor detinatori de P5 alldro sa-mi spuna cineva cum trebuie setat ringtonul intre cele 2 cartele?
Pingback: Allview P5 Alldro - Disponibil in magazine - next lab501
Pingback: Allview P5 Alldro Review - Dual SIM cu doua nuclee - next lab501
Pingback: ZTE U960 - Android Dual SIM Activ - next lab501
Pingback: Samsung Galaxy S DUOS - DualSIM - next lab501
Pingback: Primul update oficial pentru Allview P5 Alldro - next lab501
Cele mai recente stiri
Logitech lanseaza PRO X SUPERLIGHT 2 si PRO X TKL
Scris in 5 September, 2023.
IFA Berlin 2022 – Samsung
Scris in 5 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – ASUS
Scris in 4 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – Lenovo
Scris in 1 September, 2022.
Mountain 4 year anniversary sale
Scris in 22 July, 2022.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube