lab501.ro

Review – Lenovo ThinkPad P73 – Core i9 9880H + Quadro RTX 4000

Scris de: , in categoria: Notebook, in 2 October, 2019.

Constructie si dotari

 
Lenovo ThinkPad P73 este un mobile workstation, asa cum il denumeste chiar producatorul sau, iar aspectul reflecta din plin acest lucru. Carcasa metalica este vopsita in intregime in negru mat, cu exceptia celor doua balamale si a logo-ului ThinkPad, punctul de pe i fiind iluminat si avand rol de indicator al nivelului de incarcare.

Aspectul este sobru si elegant, asa cum ne-au obisnuit de-a lungul timpului modelele ThinkPad, iar dimensiunile sunt alese pentru a oferi un raport optim intre racire, performanta si portabilitate. Desigur, discutam despre un notebook de mari dimensiuni, insa acesta nu este nici exagerat de gros (25.9mm) si nici exagerat de greu (3.5Kg), existand notebook-uri de gaming de 17″ care il pot depasi fara probleme la aceste capitole.

Lenovo mentioneaza faptul ca ThinkPad P73 corespunde cu 12 standarde militare, trecand prin peste 200 de teste de calitate, insa nu mentioneaza care sunt aceste standarde. Tot ce ne comunica producatorul este faptul ca il putem folosi atat in zone arctice, cat si in furtuni de nisip, fiind rezistent la temperaturi scazute, praf si o eventuala stropire accidentala. Personal as fi fost curios sa vad exact ce nivel de rezistenta la praf, umiditate si socuri avem, dar trebuie sa recunosc ca ThinkPad P73 este construit ca un tanc, chiar daca nu cunoastem aceste specificatii.

Un alt aspect interesant este adaptorul la priza, care poate furniza 230W, acesta avand aceleasi dimensiuni cu adaptorul de 135W pe care il primim in cazul modelelor X1 Xtreme.

 

Comentarii

5 comentarii la: Review – Lenovo ThinkPad P73 – Core i9 9880H + Quadro RTX 4000

 1. Greuceanu a scris pe:

  @Monstru, chiar dacă offtopic, niciun Note 10+ în teste? Sau măcar un iPhone 11 Pro Max? :D

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Note nu l-au trimis cei de la Samsung. iPhone in ultimii ani nu prea am mai testat sincer sa fiu…

 3. Greuceanu a scris pe:

  Nici eu nu sunt interesat de iPhone, sunt tot utilizator de Android. :D
  Sincer mie îmi este dor cu adevărat de un comparativ foto gen cel de acum mulți ani făcut tot de tine, https://next.lab501.ro/smartphone/smartphone-vs-camera-foto-studiu .
  Cred că ar fi extrem de interesant un astfel de studiu actualizat cu ce telefoane ai la îndemână.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Sincer… sa stii ca si pe mine ma mananca de o reactualizare a respectviului comparativ, pentru ca s-au schimbat multe intre timp. Bine, rezultatul ar fi similar, pentru ca au aparut niste bestii de senzori pe camerele profi de numa, numa, dar tot ar merita facut, daca am timp si am cu ce.

  Ceva gen latest iPhone, Samsung si Huawei vs APSC, DSLR Full Frame, Sony SLT, Mamyia/Hasselblad. Ar fi frumos…

 5. Greuceanu a scris pe:

  Abia aștept! Chiar te rog și te încurajez.
  Bagă mare! Go for it! :D

Lasa-ne un comentariu: