lab501.ro

Review – Lenovo ThinkPad P73 – Core i9 9880H + Quadro RTX 4000

Scris de: , in categoria: Notebook, in 2 October, 2019.

Lenovo ThinkPad P73

 
Gaming, gaming, gaming. Am auzit atat de des acest cuvant in ultimii ani incat am putea spune ca toata industria IT este o industrie de gaming. Placi de baza pentru gaming, memorii de gaming, smartphone-uri de gaming, scaune de gaming… ba chiar si pres pentru scaunul de gaming, evident … tot de gaming. Industria noastra este intr-adevar una dintre cele mai rapide din lume, atat din punct de vedere al progresului tehnologic, cat si din punct de vedere al identificarii si exploatarii celor mai noi curente din domeniu.

Iar gaming-ul este cu siguranta cel mai fierbinte subiect pentru multe companii, chiar daca discutam despre un fenomen nascut in urma cu mai bine de 40 de ani. Si totusi, indiferent ce dimensiuni a capatat fenomenul in ultimii ani si indiferent cat de mari au ajuns veniturile conexe, o parte considerabila din industria IT este cea adresata profesionistilor. De la servere si data-centere si pana la workstation-uri sau workstation-uri mobile, segmentul professional are o pondere semnificativa in activitatea oricarei companii care se respecta.

In fond, si jocurile sunt produse pe ceva, scenele sunt desenate si randate pe ceva, iar componenta on-line are intotdeuna nevoie de o armata de servere pentru a functiona corespunzator. Evident, motivul pentru care produsele din aceasta categorie apar mai rar in atentia noastra este destul de simplu – in general, achizitiile sunt facute de catre companii, nu de catre indivizi, brand-urile de succes sunt bine stabilite de zeci de ani, iar marketingul B2B functioneaza diferit fata de cel adresat consumatorului final.

Asta nu inseamna insa ca nu ne face placere din cand in cand sa vedem cum arata o unealta dedicata profesionistilor, iar unul dintre numele inradacinate in aceasta industrie este indiscutabil ThinkPad, un brand care nu cred ca mai are nevoie de nici o prezentare. Ei bine, astazi vom vedea cum arata unul dintre cele mai monstruoase ThinkPad-uri produse vreodata, mai precis modelul Lenovo ThinkPad P73, o bestie echipata cu un procesor Intel Core i9 9880H si o solutie grafica Nvidia Quadro RTX 4000.

 

Comentarii

5 comentarii la: Review – Lenovo ThinkPad P73 – Core i9 9880H + Quadro RTX 4000

 1. Greuceanu a scris pe:

  @Monstru, chiar dacă offtopic, niciun Note 10+ în teste? Sau măcar un iPhone 11 Pro Max? :D

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Note nu l-au trimis cei de la Samsung. iPhone in ultimii ani nu prea am mai testat sincer sa fiu…

 3. Greuceanu a scris pe:

  Nici eu nu sunt interesat de iPhone, sunt tot utilizator de Android. :D
  Sincer mie îmi este dor cu adevărat de un comparativ foto gen cel de acum mulți ani făcut tot de tine, https://next.lab501.ro/smartphone/smartphone-vs-camera-foto-studiu .
  Cred că ar fi extrem de interesant un astfel de studiu actualizat cu ce telefoane ai la îndemână.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Sincer… sa stii ca si pe mine ma mananca de o reactualizare a respectviului comparativ, pentru ca s-au schimbat multe intre timp. Bine, rezultatul ar fi similar, pentru ca au aparut niste bestii de senzori pe camerele profi de numa, numa, dar tot ar merita facut, daca am timp si am cu ce.

  Ceva gen latest iPhone, Samsung si Huawei vs APSC, DSLR Full Frame, Sony SLT, Mamyia/Hasselblad. Ar fi frumos…

 5. Greuceanu a scris pe:

  Abia aștept! Chiar te rog și te încurajez.
  Bagă mare! Go for it! :D

Lasa-ne un comentariu: