lab501.ro

Review – Lenovo Legion Slim 5 16IRH8

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 12 September, 2023.

Concluzii

 
Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 este un notebook hibrid, integrand o constructie eleganta, un display de cea mai buna calitate si un sistem de racire performant, impreuna cu componente din gama mid-high, care nu au cerinte atat de ridicate la capitolul consum ca si varfurile de gama actuale. Asta inseamna ca avem parte de o performanta ridicata, dar care nu poate egala performanta oferita de fratii mai mari echipati cu carcase mai incapatoare si implicit sisteme de racire generos dimensionate.

Practic, asa cum era de asteptat, formatul ceva mai compact implica o serie de mici compromisuri la capitolul performanta, dictate de sistemul de racire. Astfel, daca Legion Pro 7 poate disipa 235W, iar Legion Pro 5 se lauda cu o capacitate de racire de 200W, permitand procesoarelor si placilor grafice sa se desfasoare chiar dincolo de specificatiile din fabrica, Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 are o capacitate de disipare de 160W. Desigur, asta inseamna ca placa grafica poate consuma pana la 140W, iar procesorul poate consuma pana la TDP-ul specificat de 45W, ambele putand trece de aceste limite din punct de vedere teoretic.

De altfel vedem acest lucru cat se poate de clar in testele de procesor, unde acesta intrece TDP-ul Turbo specificat de Intel (115W), atingand pentru scurte perioade de timp chiar si 135W. Problema este ca nu putem incarca la maxim si procesorul si placa grafica simultan, ceea ce inseamna ca in functie de aplicatia pe care o rulam, performanta totala a sistemului poate fi ceva mai redusa decat in cazul unui notebook echipat cu un sistem de racire mai voluminos, cum ar fi de exemplu un model din seria Legion Pro 5.

Pe de alta parte, acest comportament este absolut firesc, dimensiunile ceva mai reduse implicand intotdeuna un compromis la capitolul performanta. Partea buna este ca anul acesta avem o oferta mai diversa ca niciodata, cei de la Lenovo oferind nu mai putin de 6 game distincte de notebook-uri de gaming, pentru bugetul, nevoile si preferintele fiecaruia. Iar Lenovo Legion Slim 5 are cu siguranta publicul sau tinta, oferind practic un tip de produs pe care nu prea il gaseam in trecut in portofoliul producatorilor.

Iar partea si mai buna este ca avem optiuni care pornesc de la AMD Ryzen 5 7640HS / RTX 4050 sau Intel Core i5 13420H / RTX 4050 si ajung la AMD Ryzen 7 7840HS / RTX 4060 Mobile sau Intel Core i7 13700H / RTX 4070 Mobile, fiecare utilizator putand alege combinatia care i se potriveste mai bine si ii ofera raportul dimensiuni / pret / performanta pe care il cauta.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Lenovo Legion Slim 5 16IRH8

  1. anonim a scris pe:

    Te salut și eu ;) apreciez mereu pozele și cu încărcătoare, ar fi perfect dacă s-ar vedea specificațiile încărcătorului, peste ani review-ul ar fi wikipedia, zic și eu.

Lasa-ne un comentariu: