lab501.ro

Review – Lenovo Legion 9 16IRX8

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 9 October, 2023.

Lenovo Legion 9 16IRX8

 
A fost odata ca niciodata, ca de n-ar fi, nu s-ar mai povesti, pe cand facea plopul pere si rachita micsunele, pe cand VR-ul era cel mai fierbinte trend in industrie, telefoanele aveau o singura camera si nimeni nu-si punea problema ca ar avea nevoie de mai multe, pe cand AMD nu revenisera inca in joc, iar Ryzen era doar un concept interesant prezentat la AMD Tech Summit, Romania inca avea Dreamhack, iar European Hardware Awards erau doar la a doua editie, ei bine dragilor, a fost candva o vreme in care un mare producator de notebook-uri si desktop-uri facea primii pasi mai seriosi in segmentul gaming.

Si la fel ca orice producator din acele vremuri, aceasta intentie era concretizata prin lansarea unor noi game de produse, care utilizau limbajul estetic naiv, aproape romantic, asociat in acele vremuri cu gaming-ul, cu mult rosu si negru, cu guri de aerisire care ne aduceau aminte de masinile de curse, cu luminite peste luminite si evident cu o impartire clasica a modelelor, in functie de performanta si pret. Discutam despre una dintre cele doua perioade din istorie, cand, pentru o scurta perioada, seria IdeaPad a fost asociata cu gaming-ul.

Pentru ca discutam despre Lenovo si despre primii pasi in segmentul notebook-urilor de gaming, segment in care acestia sunt unul dintre principalii jucatori in momentul de fata, dar la nivelul lui 2013 de-abia vedeam primele produse dedicate, mai precis seria IdeaPad Y500, urmata de Y700 in 2015, respectiv de varful de gama Y900, in 2016. Iar 2016 este un an important, pentru ca a fost ultimul an inainte ca Lenovo sa treaca la seria Legion, dar si anul in care noi testam Y700 si Y910, printre primele notebook-uri de gaming de la Lenovo.

Ei bine, 2017 aducea seria Legion, una dintre cele mai cunoscute serii de gaming in momentul de fata, iar noi testam primele modele, mai precis Legion Y520, Legion Y720 si Legion Y920, iar restul… cred ca deja este istorie, acesta fiind anul in care ne-am dat seama ca Lenovo chiar intentioneaza sa se implice serios in domeniul notebook-urilor de gaming.

In acelasi timp 2017 a fost si ultimul an in care am mai vazut un notebook din seria “9xx”, seria ultra high-end, cu sasiuri monstruoase si diagonale de 17″, iar de atunci si pana acum nu cred ca am simtit de prea multe ori nevoia unui notebook pozitionat peste Lenovo Legion Pro 7… cel mult o versiune de 18″. Ei bine… se pare ca Lenovo au avut o alta parere, pentru ca pe 1 Septembrie 2023 familia Legion s-a imbogatit cu un nou membru, mai precis Lenovo Legion 9 16IRX8!

Acesta nu aduce o diagonala de 18″ sau un sasiu mai gros, in schimb avem parte de un adevarat festin tehnologic, producatorul integrand materiale de top (fibra de carbon, aliaj de magneziu si aluminiu), un sistem de racire cu lichid, chipset-ul AI Lenovo LA2, procesoare si placi video de top si un display Lenovo PureSight bazat pe tehnologie Mini LED, rezultatul fiind un varf de gama impresionant, cu o grosime de doar 18.9mm si o greutate de 2.56Kg.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: