lab501.ro

Maguay MyWay U1402i Touch

Scris de: , in categoria: Notebook, in 21 May, 2013.

Temperaturi

 

Unul dintre factorii importanti la un ultrabook este temperatura la care poate ajunge carcasa si implicit componentele hardware din interior. Pentru a simula o situatie de consum intens al resurselor ultrabook-ului, am rulat 3 loop-uri de FarCry 2 in urma caruia am masurat ca de obicei temperatura carcasei in 10 puncte, 5 pe partea superioara si 5 pe partea inferioara a ultrabook-ului, unde F1 reprezinta coltul stanga superior, F2 reprezinta coltul dreapta superior, F3 reprezinta mijlocul tastaturii, F4 reprezinta partea din stanga a touch-pad-ului iar F5 reprezinta partea din dreapta a acestuia. De asemenea, pentru partea inferioara a ultrabook-ului am definit 5 puncte (S1, S2, etc), care corespund celor 4 colturi, precum si centrul suprafetei.

Temperatura ambientala se situa in jurul valorii de 23 de grade iar pentru masurarea temperaturii am folosit termometrul Voltcraft IR 260 8S. Maguay 1402i atinge un maxim de aproape 40 de grade Celsius in punctul cel mai fierbinte de pe carcasa (S1) insa, daca ne uitam la temperatura medie observam ca aceasta nu este deloc ridicata. O medie de aproximativ 30 de grade Celsius ne spune ca ultrabook-ul Maguay reuseste sa se mentina destul de rece, chiar si in conditiile utilizarii unei carcase din aluminiu. Toate acestea ne spun ca sistemul de racire isi face treaba foarte bine, chiar daca pe mine m-a deranjat putin sa aud la fiecare cateva secunde zgomotul ventilatorului chiar si atunci cand doar navigam pe internet. Bineinteles, fiind vorba despre un sample este foarte posibil ca acest lucru sa se fi remediat in varianta finala.

Temp1402

Comentarii

3 comentarii la: Maguay MyWay U1402i Touch

  1. paul a scris pe:

    pe pagina cu specificatii scrie acer aspire s7 :D;probabil este gresit

  2. Am corectat

  3. VALENTIN a scris pe:

    in ciuda faptului ca ar avea posibilitatea sa mearga pe sata 3 vad ca merge pe sata 2 …..se poate face ceva in privinta asta?

Lasa-ne un comentariu: