lab501.ro

Maguay F5 – It’s time to refresh

Scris de: , in categoria: Stiri, in 24 May, 2012.

In cursul serii de astazi am avut placerea sa particip la evenimentul “It’s time to refresh” al celor de la Maguay, eveniment care marcheaza intentia companiei romanesti de a se impune si pe piata retail (Maguay avand deja un palmares de invidiat pe piata server-elor si a statiilor de lucru), precum si implinirea a nu mai putin de 20 de ani de activitate. Dincolo de entertainment-ul asigurat de “Dezbracatu'” de la Cronica Carcotasilor, demonstratiile de dans latino si cocktail bar-ul organizat ca la carte, au iesit in evidenta prezentarile domnilor Eduard Pughina (Maguay Operational Manager) si Bodgan Georgescu (Intel Channel Account Manager), care ne-au povestit despre strategia Maguay, respectiv despre avantajele conceptului Ultrabook de la Intel si noile procesoare Ivy Bridge.
 

 
Evident, noi nu am mers la acest eveniment ca sa va povestim despre sistemele de gaming Maguay (pe care le-ati putut vedea la treaba intr-un articol mai vechi de-al nostru), nici despre ce inseamna Ultrabook si Ivy Bridge, pentru ca suntem convinsi ca sunteti pe deplin familiarizati cu aceste concepte. In schimb, am observat cu atentie noile produse prezentate de Maguay, dintre care ne-au atras atentia 3 ultrabok-uri…

MyWay 1403i este continuatorul deja clasicului MyWay 1401i (pe care l-am vazut astazi in versiune retail si imi face o deosebita placere sa spun ca problemele beta-ului au fost rezolvate in totalitate). Cu un design ce aduce aminte de modelele deschizatoare de drumuri in aceasta industrie (Air si UX), MyWay 1403i impresioneaza placut printr-un form factor compact si elegant, in ciuda diagonalei generoase de 14″, totul impachetat intr-un unibody din aluminiu. Sa va mai spun ca acesta este unul dintre primele ultrabook-uri cu Ivy Bridge pe care am pus mana, iar pretul sau in echiparea de baza nu ar depasi 3300 RON daca il vedem intrat in productie?
 


 
Cei de la Maguay au prezentat insa mai multe prototipuri care ar putea intra in productie in urma testelor realizate in-house, si nu as putea trece cu vederea platforma Carbon de 11″, unul dintre cele mai usoare sisteme de calcul portabil pe care am pus mana vreodata. Acesta poate integra atat o platforma Sandy Bridge cat si o platforma Ivy Bridge, insa pretul pentru un device atat de puternic, usor si elegant ar depasi cu usurinta 4000 RON.
 


 
Nu in ultimul rand, am vazut un alt prototip interesant, MyWay 1404i, cu un design ce aduce aminte de MacBook Pro, si o coloristica curajoasa, aspecte care il recomanda doamnelor si domnisoarelor. Trecand insa peste design-ul intersant, si acest ultrabook poate fi echipat atat cu Sandy Bridge cat si cu Ivy Bridge, si dispune de dotari de invidiat, mai precis doua porturi USB 3, card reader, conector HDMI, precum si unitate optica, lucru intalnit mai rar in cazul unui ultrabook.
 


 

Per total, un eveniment reusit, la care mi-a facut placere sa particip (poate si pentru ca asa se organizeaza un eveniment, nu cu sample-uri legate de masa – aviz amatorilor). Avantul pe care cei de la Maguay l-au luat in ultimul timp pe piata consumer nu poate decat sa ne bucure, deoarece cu totii avem nevoie de produse de calitate, cu un pret corect si service la indemana, ca alternativa la practicile marilor companii internationale. Sper sa vedem in retail cat mai curand unele dintre produsele prezentate in aceasta seara. Si nu in ultimul rand, LA Multi Ani Maguay!

Comentarii

3 comentarii la: Maguay F5 – It’s time to refresh

  1. Gelu-Cristian a scris pe:

    Sunt superbe, sa vedem cat mai multe dintre ele pe piata. Cu siguranta voi achizitiona un model. MyWay 1403i- imi face cu ochiul

  2. Ne bucurăm că v-ați simțit bine alături de noi! Cred că următorul eveniment, Geeks Together #3, o să-l facem la piscină, mai nonconformist și mai distractiv decât orice alt eveniment din IT.

  3. Marcu Razvan a scris pe:

    Contrast masurat = 413:1
    Il fac cadou cuiva care are nevoie de el.

Lasa-ne un comentariu: