lab501.ro

Intel Core i7 9750H – Scurt preview

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 19 April, 2019.

Intel Core i7 9750H

 
Intotdeuna am fost pasionat de calculatoare, de componentele acestora si de modurile in care performanta lor poate fi masurata. De fapt, de la imbunatatirea si masurarea acestei performante a inceput totul. Restul, adica articolele, cu introducere, cuprins si incheiere, au urmat firesc pentru ca nu toata lumea se delecteaza strict cu grafice si tabele si uneori rezultatele sunt mai usor de inteles daca sunt insotite de o poveste.

Totusi, chiar si in aceste conditii, prefer intotdeuna un articol de lansare, unde comparam performanta unor procesoare sau placi video, in detrimentul analizelor sau al stirilor. In fond, daca va intereseaza speculatii sau analize, exista suficiente site-uri pe internet care se ocupa cu asta. Noi ne ocupam in principal cu testarea si compararea diverselor componente intr-un sistem de referinta bine pus la punct.

Desigur, uneori lucrurile se schimba si un articol cum este cel de fata este necesar. In fond, imi aduc aminte si acum de momentul in care Intel lansau produse cu o precizie de ceas elvetian, insa imi aduc aminte si cand acest lucru a incetat. Imi aduc aminte cand Intel erau lideri la capitolul tehnologie de fabricatie, insa, iata, TSMC si Samsung discuta deja de 7 si 5nm, in timp ce Intel inca nu au lansat o serie completa de procesoare pe 10nm.

Mai mult decat atat, daca va aduceti aminte de discutia pe care am purtat-o anul trecut pe aceasta tema, gigantul american ofera produse fabricate in litografie pe 14nm de mai bine de 5 ani de zile, pe piata notebook-urilor existand 7 familii cu denumiri diferite fabricate intr-o versiune sau alta a nemuritorului deja proces de fabricatie in litografie pe 14nm.

Speram in acel moment ca in 2019 vom vedea o noua arhitectura si un nou proces de fabricatie, procesoarele din seria 9xxx fiind ceva cu adevarat nou din partea celor de la Intel pentru prima data in multi ani. Ei bine… ne-am inselat, iar procesoarele din cea de-a 9-a generatie Core utilizeaza o arhitectura Coffee Lake Refresh si o versiune (cine mai stie a cata) a procesului de fabricatie in litografie pe 14nm, introdus pentru prima data in 2014…

Desigur, asta nu inseamna ca nu vom vedea anul acesta o noua arhitectura si un nou proces de fabricatie din partea celor de la Intel, insa in ceea ce priveste seria 9, care se va lansa pe notebook-uri pe 23 Aprilie, pregatiti-va pentru … o noua versiune de Coffee Lake…

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Intel Core i7 9750H – Scurt preview

Lasa-ne un comentariu: